Fallout 3 катастрофи. Начини да се направи играта

Anonim

Fallout 3 не се нуждае от представяне. Тази RPG е пусната преди много време, но все още остава популярна. Но без значение колко години е, без значение колко пачове са пуснати за него, много хора, които току-що са го инсталирали, Fallout 3 се срива. Какво да направите в този случай ще бъде описано в статията.

Най-важното нещо

Ако използвате "пиратски" монтаж на играта, проблемите с отпътуването често могат да бъдат решени чрез общи препоръки, но ако програмата улови катастрофа след срив след всички манипулации, е възможно да изтеглите друга опаковка или да използвате лицензираната версия.

Проверете предварително дали компютърът отговаря на минималните системни изисквания.

Опитайте се да обновите драйверите на всички устройства, обърнете специално внимание на аудио и видео картите. Инсталирайте най-новата версия на DirectX, XLiveRedist и Net Framework. Често остарелите библиотеки водят до факта, че Fallout 3 се срива.

Fallout и Asus

Ако разработчикът на видеокартата е Asus, трябва да проверите приложението GamerOSD в системата. Много често тази програма идва с драйвер за видео устройство. GamesOSD е полезен за излъчване на видео през интернет, но за това той заменя стабилния си драйвер. В резултат на това игрите, които четат информация за софтуера и хардуера преди пускането на пазара, не разбират какво устройство е инсталирано в системата и следователно не се включват или излитат веднага след стартирането.

Fallout 3 се срива при стартирането

Ако играта блокира по време на включването и не подаде код за грешка, може да се наложи да активирате режима за съвместимост. Изберете прекия път и извикайте контекстното меню. В него изберете "Свойства". Кликнете върху горната част на етикета "Съвместимост". След това можете да избирате между няколко операционни системи. Спрете на Windows XP или Windows 2000.

За игра, инсталирана на Windows 7, активирането на съвместимостта няма да помогне. Можете да опитате да инсталирате по-нова версия на играта или да изтриете всички файлове, които започват с d3dx9 от нейната директория.

Ако след това Fallout 3 се срине, опитайте да изтриете файла "fallout.ini", който се съхранява в директорията Documents My Games Fallout 3. \ t Самата програма ще я създаде, когато рестартирате, но ще направи новите настройки подходящи за системата.

Отклоненията могат да се дължат на неправилна поръчка за зареждане на библиотеката. За да разрешите проблема, просто изключете всички добавки в стартовия панел Fallout 3 или редактирайте списъка, който се съхранява в документа „fallout3.ini“. В този случай, поправете го, така че библиотеките на играта да са първите, а не модификациите. За тази операция може да се използва и Fallout Mod Manager.

Ако, след като изключите мода, играта все още е започнала, опитайте да ги включите един по един. Така че можете да разберете коя добавка причинява катастрофата.

Отпътуване, когато се опитвате да започнете игра

Често се случва играта да се зарежда, но когато натиснете някой бутон, екранът за зареждане не се показва, Fallout 3 се срива, нова игра не започва. В този случай, след заминаването, системното съобщение "Програмата е извършила незаконна операция." Появява се. Причините за това поведение са много. Проверете дали съществуват всички файлове на шейдъра. В Explorer, следвайте пътя "Моите документи" Моите игри Fallout3 RendererInfo ", намерете низ" Shader Pckage "и отбележете номера, който е написан до него. След това отворете директорията “Fallout3 Data Shaders”, проверете дали в нея съществува “shaderpackage0 [digit] .spd” архив. Ако не, създайте копие от всеки друг архив от тази директория и го преименувайте на “shaderpackage0 [digit] .sdp”.

Вероятно видеокартата не поддържа резолюцията, в която се опитва да стартира играта. Почистете документите Моите игри Fallout 3 директория. Оставете само папката „Запазва”, ако запазените игри са важни за вас. Сега започнете играта и влезте в настройките на стартера. Махнете отметката от квадратчето "Показване на всички резолюции", задайте един от стандартните размери.

Ако Fallout 3 се срине, Windows 7 ще покаже прозорец с грешка "Инструкции X адресира памет в Y. Паметта не може да бъде прочетена", може да се наложи да конфигурирате DEP. Кликнете върху бутона "Старт" и отидете на "Контролен панел". В него, намерете елемента "Система" и в неговото подменю, натиснете "Скорост". В раздела „Предотвратяване на изпълнението на данни“ конфигурирайте използването на DEP с изключение „fallout3.exe“ (този файл се намира в корена на директорията, където е инсталирана играта).

Fallout 3 се срива с грешката "... d3dx9_38.dll не е намерена"? Актуализирайте своя DirectX пакет. За игра, инсталирана на Windows 7, изтеглете посочената в грешката библиотека и я преместете в директорията на играта. Потърсете файла в интернет, родната библиотека от системната папка няма да работи.

Когато играта започне, се случва срив с грешката "... xlive.dll не е намерена". Просто надстройте пакета XLiveRedist или го инсталирайте, ако не е инсталиран предварително.

Периодични проблеми

Ако Fallout 3 се срине периодично, което ви позволява да се наслаждавате на играта за известно време, опитайте да попълните всички приложения, които могат да създават изскачащи прозорци и съобщения. Не изключвайте антивирусите, този софтуер има тихи режими, които се използват специално за изпълнение на приложения на цял екран.

Независимо кой код се връща при заминаването, винаги инсталирайте действителните пачове за него, докато е препоръчително да използвате само най-новата версия на Fallout 3. Такава мярка може да реши много проблеми, но не можете да се отървете от всички с никакви трикове - двигателят, на който е създадена играта, не е Той се счита за най-стабилен и затова отговорът на въпроса „Защо Fallout 3 излита?“ Не винаги може да бъде намерен.

Играта започва, но екранът е пълен с розово

Системата трябва да има две видеокарти, работещи в режим CrossFire или SLI. Подменете моста, свързващ устройството с качеството.

Опитайте се да преинсталирате играта, защото такъв проблем се появява, когато архивът "Textures.bsa" е повреден. Ако преинсталирането не помогна, проверете твърдия диск за лоши сектори. За да направите това, кликнете с десен бутон върху иконата на секцията и отворете свойствата. Отивате в раздела "Сервиз", натиснете "Run check". След проверка отново инсталирайте Fallout 3.