Принтер "Epson L-110": инструкции, спецификации, ревюта

Anonim

Появата на нови разработки е особено важна за високотехнологичните индустрии, които включват производството на печатарско оборудване. По този начин разпространението на лазерни принтери бележи нов етап в разработването на многофункционални устройства от този тип. Въпреки това, без да се отклоняват от новите направления, разработчиците на Epson продължават да използват предимствата на съвременните класически разработки. Това се отнася за мастилено-струйни машини, които в новите версии са оборудвани с механизми за непрекъснато подаване на мастило. Един от най-изтъкнатите представители на тази линия, наречен “Print Factory”, е принтер Epson L-110, който не изисква редовно обновяване на касетите.

Общ преглед на модела

Модел L110 е ергономичен и компактен 4-цветен принтер, оборудван с 70-милилитрови резервоари за мастило. Необичайният дизайн на устройството ви позволява да работите с документи на минимална цена. В същото време, качеството на печат на Epson L-110 запазва прилично ниво, характерно за евтини домакински уреди. Всъщност, основната характеристика на този модел е отхвърлянето на традиционните патрони, които преди това са представлявали основната част от разходите за поддръжка на оборудването.

Поради наличието на три контейнера за циан, магента и жълто, потребителят може да издаде около 7500 цветни документа. Един контейнер с черно мастило отпечатва 4 500 листа хартия A4. Въпреки относителната новост на дизайна, механизмите за доставка, разпределение и доставка на мастило на Epson L-110 работят добре и гладко. В този случай потребителят изисква минимално участие в процеса на пълнене с мастило. Създателите се стремят да опростят оперативния процес, в резултат на което дизайнът се оказа ергономичен и оптимизиран за икономичност и надеждност.

Технически спецификации

Моделът е модерна линия от принтери, но в много отношения може да се проследи до традиционните мастиленоструйни машини. Това се отнася основно за дизайна и техническата част на Epson L-110. Характеристиките на този принтер са представени по-долу:

 • Размер на хартията - А4 (максимум).
 • Разделителна способност на печата - 5760x1440 dpi.
 • Капки за обем - до 3 pl.
 • Черно-бяла скорост на печат - 27 стр. / Мин.
 • Скоростта на цветния печат е 15 ppm.
 • Скоростта на отпечатване на снимки във формат 10x15 cm - 69 секунди.
 • Мощност - 10 вата.
 • Ширина на устройството - 472 мм.
 • Височина - 130 мм.
 • Дълбочина - 222 мм.
 • Тегло - 2.7 мм.

Въпреки че запълването е фокусирано главно върху класическия принцип на печат, показателите за изпълнение впечатляват много потребители. И това не е да се споменават и другите предимства, за да се постигне това, което разработчиците на Epson се върнаха към идеята за мастилено-струен принтер. Отново говорим за спестяване на консумативи.

Функционалност и опции

Устройството изпълнява всички основни задачи, свързани с печатането у дома. Така, в допълнение към традиционното създаване на текстови документи, потребителят може да работи с популярни фото формати, използвайки цветно мастило. В допълнение, възможността за печат на ролки. Работният процес се поддържа от балансирани механизми за консумация на боя, което опростява техническото изпълнение на операциите. В същото време модификацията на Epson L-110 е лишена от модерната опция, която също присъства в по-евтините модели. Например, производителят не е предоставил сензорен контролен панел, дисплей с течни кристали, както и възможността за печат, без да е свързан с компютър. Между другото, безжичните технологии, все по-често използвани в лазерните принтери, също не засягат този модел. И това не е да се спомене липсата на основни функции като извършване на двустранен печат. Тази функция обаче не е задължителна за принтерите от това ниво.

Инструкции за управление на оборудването

Работата започва със свързване на принтера към компютъра чрез специален интерфейс. В този момент оборудването също трябва да бъде свързано към мрежата чрез електрозахранването. Директно управление чрез бутони. Трябва да се отбележи, че разработчиците са предоставили само четири основни бутона. Единият се използва за включване / изключване на машината, докато други са многофункционални. С тяхна помощ потребителят започва и спира процеса на печат, проверява състоянието на дюзите, отстранява заседналата хартия и др. Заслужава да се отбележат и индикаторите, с които е оборудван принтерът Epson L-110. Инструкцията отбелязва, че лампите със съответните символи светват, когато устройството е заловил няколко листа, а също и когато хартията или мастилото свършат.

Инструкции за работа с мастило

Въпреки че създателите на мастиленоструен принтер отказаха касети, собственикът все пак ще трябва понякога да се справя със специални спрейове, които пълнят съответните контейнери в самия принтер. За да пълните контейнери, трябва да спрете и изключите всички текущи работни потоци и след това да премахнете устройството, съдържащо резервоарите за мастило. След това трябва да отвиете бутилките от боя, които ще се зареждат контейнери "Epson L-110" на свой ред. Извадете контейнера от уреда и след това изсипете подходящия цвят на мастилото. В зависимост от обема на контейнерите, боята може да остане дори след пълнене. Затова не се препоръчва да се изхвърлят капачките. Те могат плътно да затворят бутилката и да я оставят до следващото надграждане на контейнера.

Ръководство за обслужване на принтера

Въпреки че новата функционалност беше използвана доста скромно в принтера, компанията се погрижи за внедряването на ефективни диагностични системи. По-специално, когато се откриват отпечатъци с лошо качество с интервали, точки и други дефекти, използвайте Epson L-110, специална програма за проверка на дюзите. Инструкцията също така препоръчва използването на програмата за почистване на дюзите в случай на откриване на системни грешки по време на печатния процес. Понякога калибрирането на печатащите глави също помага, но във всеки случай качеството на механизмите до голяма степен ще зависи от това колко добре се използват консумативите.

Положителна обратна връзка за принтера

Като производител, принтерът осигурява висококачествен печат при ниски финансови разходи. Много потребители оценяват внедрената система за непрекъснато подаване на мастило. Ако преди такива устройства бяха извършени със сериозни грешки, тогава идеята за представянето на новата марка на практика няма никакви недостатъци. Например, домашните непрекъснати механизми за печат бяха придружени от загуба на мастило и разливи. Тези недостатъци са напълно лишени от модела "Epson L-110", прегледите на които отбелязват високата скорост на оборудването, надеждността и безопасността в екологични условия.

Отрицателни отзиви

Самата линия “Print Factory” се позиционира като модерен подход към разработването на принтери, макар и на базата на остарели принципи на работа на мултифункционалния принтер. С всички предимства, които прилага технологията за непрекъснато подаване на мастило, потребителите са забелязали много слаби места в такива принтери. Например, подчертава шума, продължителността на процеса на отпечатване, както и изземването на хартия, с която принтерът на Epson L-110 е известен от най-лошата страна. Отзивите показват, че работата с хартия е най-уязвимата точка в този модел. Техниката буквално дъвче листа и в някои случаи извършва заснемане на няколко парчета в даден момент.

заключение

Моделът може да бъде сериозен заместител на скъп лазерен принтер, ако качеството на печат е на преден план. При правилна конфигурация и организация на работния процес принтер "Epson L-110" осигурява доста добър резултат. А това важи не само за стандартни текстови документи, но и за снимки. Основното е да се използват маркови и подходящи консумативи. Предимствата на технологията обаче се разкриват именно в работата с малки обеми материал. За офис режим на работа, който изисква висока производителност, тази опция едва ли е подходяща. Факт е, че дори ако се спазват правилата за поддръжка, остава рискът от забавяне на печатния процес поради неуспешен захват на хартия. Но що се отнася до минимизиране на разходите, тази опция все още е подходяща за продуктивни задачи.