Код за грешка 0x80070005 (Windows 7). Как да поправя?

Anonim

Както е известно, услугата за автоматично инсталиране на актуализации в Windows-базирани системи, започвайки от седмата версия, често се проваля. Сред най-често срещаните грешки са появата на съобщение с код 0x80070005 (Windows 7). Как да поправим тази ситуация сега и да видим. Веднага забележете, че този проблем не е само характерен за "седемте". По същия начин тя може да се почувства и в осмото и десетото издание.

Грешка „Център за актуализиране“ на Windows 0x80070005. Windows 7: причини за неуспех

Смята се, че за да се определят начините за елиминиране на болестта, трябва да се знаят основните причини за появата му. Грешката на "Update Center" на Windows 0x80070005 (ние приемаме Windows 7 като пример, не повече) може да възникне само в случаите, когато системата не може да осъществи достъп до някои системни файлове и компоненти или потребителят няма необходимите права за достъп.

Най-често срещаните ситуации, в които системата издава предупреждение, че достъпът до даден обект се отхвърля, може да бъде следното:

  • опит за изтегляне и инсталиране на актуализации;
  • сривове при активиране на Windows;
  • възстановяване на системата.

Както виждате, основният фокус е върху неспособността за достъп до файлове и компоненти на операционната система. Изглежда, защо е по-лесно да използвате администраторски акаунт? Но не. Проблемът, въпреки привидната си простота, е много по-дълбок. Една от най-неприятните ситуации е тази, при която се появява грешката 0x80070005 (Windows 7). Как да поправим този провал, сега и вижте. Въпреки това, в този случай, стандартните методи може да не работят, затова трябва предварително да заредите мозъците.

Автоматична настройка на параметрите

Първият начин да се реши проблемът е да се използва автоматична корекция на повредата. Става въпрос за проверка на целостта на системните компоненти.

За да започнете, извикайте командния ред, като напишете в конзолата Run (Win + R) cmd (изисква се от името на администратора). След това въвеждаме три команди, които позволяват на първия етап да отстрани проблема в автоматичен режим чрез самата система. Първо пишем командата sfc / scannow и след това още две: dism / online / cleanup-image / scanhealth и dism / online / cleanup-image / restorehealth. Вероятността да се коригира ситуацията е доста висока, въпреки че в някои случаи това може да не работи (ако целостта на компонентите на системата не е компрометирана).

Грешка „Център за актуализиране“ на Windows 0x80070005. Windows 7: Как да поправите срив с помощта на инструмента SubInACL?

Един от най-гъвкавите инструменти, много експерти и потребители наричат ​​малка програма, която може да бъде изтеглена от официалния уебсайт на Microsoft под формата на изпълним инсталационен файл SubInACL.exe.

Необходимо е програмата да се инсталира в системата според строго дефинирани правила, тъй като неправилната инсталация може отново да се провали с код 0x80070005 (Windows 7). Как да поправите грешката по този начин?

Първо стартирайте изтегления инсталатор с права на администратор и посочете директорията, намираща се в корена на системния дял на диска (например C: / subinacl) като дестинационна папка. Това е придружаващ компонент за изпълнението на скриптове, а не средство за отстраняване на проблема.

След това започва най-трудното. В стандартния Notepad трябва да регистрирате кода, който виждате на изображението по-долу.

Създаденият файл трябва да бъде запазен в изпълнимия BAT формат във всяко удобно място. След това, като щракнете с десния бутон върху обекта, извикваме подменюто и избираме стартирането като администратор. Когато скриптът приключи, на екрана на командната конзола ще се появи “Gotovo”. След това просто трябва да натиснете произволен клавиш, за да излезете, рестартирайте компютъра и повторете операцията, която е довела до неуспех 0x80070005 (Windows 7). Разбира се, как да се определи ситуацията. Но в някои случаи скриптът може да не работи. Да не говорим за причините, отбелязваме, че можете да използвате други скриптове, едната от които е показана по-долу.

Вярно е, според опитни потребители, изпълнението на този конкретен сценарий може да доведе до неработоспособност на цялата система, така че трябва да се използва само на свой собствен риск и риск.

Корекция на грешка при опит за възстановяване на системата

Също така се случва възстановяването на системата на определен етап да доведе до грешка 0x80070005 (Windows 7). Как да коригирате процеса на възстановяване след срив? Първо, за акаунта, трябва да проверите правата за достъп до директорията System Volume Information (тя е скрита, така че трябва да активирате показването на съответните обекти в менюто за преглед). Ако пред елемента „Само за четене“ има отметка, той трябва да бъде премахнат.

В някои случаи можете да използвате достъпа до конфигурацията на системата чрез реда msconfig в конзолата Run, където можете да премахнете всички квадратчета за отметки от общия раздел и да приложите диагностичен или селективен старт.

И накрая, можете да опитате да стартирате редактора на услуги (services.msc) и да зададете типа на автоматичното стартиране за компонента shadow copy.

В най-новата версия се очаква да рестартира хранилището с преименуването на първоначалната папка. Първо рестартираме в безопасен режим и набираме net stop winmgmt в командния ред, след което в директорията System32 на главната системна директория намираме папката wbem и в нея директорията на хранилището, която трябва да присвоим различно име (просто добавете Old през точката).

След това отново рестартираме системата (отново в безопасен режим), използваме командния ред и записваме реда на основната команда за стоп. След това влизаме в winmgmt / resetRepository. След всичко това рестартираме системата както обикновено. Проблемът ще изчезне.

заключение

Както виждате, тази ситуация не е сред тези, които могат да бъдат коригирани със стандартни, прости методи. Ако възникне такава грешка, наистина трябва да похарчите малко време и усилия, за да оживите системата. Въпреки това, всички описани действия в повечето случаи помагат до 100%, без да се включва автоматично коригиране на грешки, което може да не работи. Ако нищо наистина не помага, трябва да проверите свободното пространство на твърдия ви диск. Може би този фактор е възпиращ.