Какво е френдзон? Как да се измъкнем от приятелската зона?

Anonim

В младежката среда днес активно се използва понятието "зона на приятелство". Тя се появява в ежедневието не толкова отдавна, но придобива достатъчно популярност. Време е да се справим с факта, че такава френдзона, какви опасности крие сама по себе си, дали е необходимо да попадне в нея.
Всичко е в ред. Friendzone се нарича такава специална "територия на приятели", където момичетата "изпращат" своите мъжки приятели. Не всеки човек може да бъде в това положение - само този, който има нежни чувства към определена дама, и той трябва да е неин приятел за известно време.

Помислете за пример, който ясно показва какво е „френдзон“ на ВК: човек е влюбен в момиче, но няма взаимни чувства към него - тя просто „не се придържа“. Най-логичният начин: застреляйте нещастния, защото той все още не свети. Уви, в човешките взаимоотношения нещата не са толкова прости. Той й дава виртуални подаръци, оценява снимки, пише комплименти - такова внимание е приятно за всички, а доброволното отказване не е лесно, дори и онлайн.

Защо приятелска зона

Всичко е тривиално: момичето не иска да загуби човек, който е готов за много за нея (ако човек е влюбен, той винаги е щастлив да угажда). Такъв “приятел” ще донесе шоколадов бар в 2 часа сутринта, ще може да се срещне с нея след партито и ще ви отведе до дома, ще ви помогне да ремонтирате компютъра си и ще ви направи домашното по математика. За него това ще бъде само радост. Човек ще се опитва в името на своето единствено, без дори да мисли за това, което е френдзона. Отговорите на „Миле” са пълни с въпроси за това, защо момичето отказва да изгражда взаимоотношения, докато се обажда от време на време, молейки се за разходка, дори покани за посещение. Това е всичко: за да не загубят надеждите си, момчетата продължават да вярват, че щастието е някъде наблизо, момичетата им предлагат просто да бъдат приятели. Досега - единственият начин, а там - "ще бъде видим". Аргументите могат да бъдат различни: „Сега имам един млад човек“, „Още не съм готов за сериозна връзка“, „Прекалено съм зает да уча”. Всички те са правдоподобни, така че те вдъхват доверие.

Психологическа бариера

Не трябва да правите прибързани заключения и да обвинявате момичетата в отношението на потребителите към младите хора. Етикетните меркантилни лица също не се нуждаят от залепване на всички. Всеки човек е индивидуален и от това е необходимо да се започне. В някои ситуации жените дори не мислят за това какво е френдсон - те не могат да разберат себе си.

Например, едно момиче общува с някой, започва да се чувства за него, но тогава връзката внезапно се срива по вина на млад мъж. Може би, той започва да се показва не с най-добрата ръка, понякога - просто научава за предателството на втората половина. След такава психологическа травма е трудно да се вярва на хората. Разбира се, една жена ще запази всички нови гаджета на определено разстояние, ще погледне внимателно всеки от безопасно разстояние, за да не се изгори отново.

Трябва да се помни: всяка дама иска романтика, някакъв знак отгоре или наистина красив жест (акт) от човека.

Изрично frendzona

Хората са различни: някой декларира своите намерения директно, а другият се опитва да мами. В отношенията между мъжете и жените това също се проявява. Какво е ясна зона? Тук такава схема е уместна: отворен текст се предлага на млад мъж, за да бъде приятел. Един обикновен пример от живота: човекът чака подходящия момент за дълго време, в резултат на което той се решава и изповядва чувствата си към момичето. Неговите пламенни думи търпеливо слушат и след това предлагат приятелство.

Е, ако всичко се случи така - младежът може да осъзнае истинската си ситуация, никой не крие нищо. Беше открито казано, че романтичните (особено сексуалните) отношения в момента са категорично изключени. Но приятелска комуникация е напълно възможно, защото това е как едно момиче го вижда - като приятел, нищо повече. И какво ще се случи по-нататък - никой не знае, и като цяло всичко е възможно в нашия живот. Който иска - иска, само се подчинява. Когато всичко е направено имплицитно - съвсем друго нещо, зоната на приятелството е като истински капан.

Какво е опасно скритата приятелска зона

Ако говорим за това, което е frendzona, "Mile" дава отговор: той може да бъде не само изричен, но и скрит. Във втория случай всичко е по-сериозно, много по-опасно за момчетата. Момичето се държи така, сякаш разговорът с млад мъж й дава радост: тя с готовност тръгва с „датите“ с него, но при най-малкия опит от своя страна някак си „да се движи напред във връзката“ (целувка, прегръдка) веднага прекъсва такива импулси. Човекът също не чува пряко "не", надеждата все още остава, и той не знае какво е приятелска зона. Разбира се, в тази ситуация, всеки човек ще си помисли, че всичко ще се окаже в бъдеще, точно сега не е времето. Всъщност нищо няма да се случи, но не всеки разбира това. Friendson е невероятно удобно нещо, благодарение на което момичето може:

  • отидете на различни места за сметка на приятеля си;
  • използвайте неговия ум (винаги можете да поискате помощ за курса, контрол);
  • винаги има оживена кърпичка, която ще слуша и утешава.

Момичета в приятелската зона

До този момент са взети предвид само тези ситуации, когато нежният пол държи мъжете „на къса каишка“. Не много често, но женското френдзона също се случва в нашето общество. "Lurk" обяснява този феномен в детайли, но за всеки случай си струва да се отбележи - всичко е същото. Човекът „държи като приятел” едно момиче, което не му е интересно по отношение на отношенията, ако е необходимо, той ги използва в собствените си интереси (той иска помощ в обучението си, например).

Най-вероятно тя разбира всичко, осъзнава горещата си ситуация, но все още вярва в най-доброто. Когато човек е обичан, той го идеализира, те се опитват да игнорират недостатъците, а предимствата са забележително забележими. Момичетата често избират като обект на внимание "лоши" момчета, които не могат да стоят на едно място. Простичката логика работи тук: сега той върви нагоре и пак ще се върне при мен, ще бъдем щастливи, като опция: ние сме направени един за друг, ще преминем през тези тестове и определено ще бъдем заедно. Понякога се случва, но това е друга история.

Признаци на приятелски зони за момчета

Много ресурси за развлечения дават препоръки как да се държат в трудни взаимоотношения, например Peekaboo. Friendzone лесно се разпознава с някои функции, които не могат да бъдат забелязани:

  • Ако едно момиче призовава само да поиска нещо или да плаче в жилетка.
  • Ако тя се съгласи на "дата", но чекът е изцяло платен от младежа (в този случай, само целувки по бузата сбогом и нищо повече не е позволено).
  • При всяка възможност, човекът чува комплименти за това колко прекрасно, внимателно и грижовно е, като цяло - перфектно.

Всичко това е почти стопроцентова гаранция, че човекът се държи в приятелската зона, но няма допълнителни пропуски (и е малко вероятно да получи). Всеки човек, който разбере за френдзон, се интересува - кога ще свърши? Всъщност, никога, ако за това не се прави нищо. Има само два начина: събуждаш се в едно легло или по принцип преставаш да общуваш.

Излезте от приятелската зона

Този въпрос може безопасно да бъде класифициран като вечен. Няма универсален отговор, който да подхожда на всеки сто процента. Разбира се, има решение, но ще трябва да го потърсите сами за конкретен случай. Например, си струва да разгледаме следните опции:

  • Напълно спрете да общувате с момиче, което обича да държи момчета в приятелска зона. Накрая и безвъзвратно.
  • Пропастта за дълго време коренно променя поведението си. След това се върнете и започнете отново да търсите любимия човек.
  • Избери друго момиче, вземи го с него, не мисли за предишното.

Извикайте символа

Истинският човек винаги трябва да остане такъв, дори и да не е лесно. Самият приятел не се случва без участието на млад мъж. Ако сте „щастливи“ да сте в такава връзка, не бива да обвинявате момичето за всички грехове. По-добре е да започнете от себе си - момчетата се съгласяват на доброволно робство, за което след това плащат с време, ресурси, нерви. Тя трябва да бъде трезво погледнете нещата, обективно да оцени техните способности. Понякога трябва да кажеш твърдо „не” на себе си и да търсиш щастие на друго място, да показваш характера и смелостта, защото сега всички тайни са отворени, ние знаем какво е френдсона. "В контакт" все още можете да отговаряте за известно време, но е по-добре да го откажете.

Жената не е задължена

Момчетата не трябва да мислят, че ако някое момиче харесва, тя ще отвърне. Това се случва само в изключителни случаи, добре, в романтични филми. Причините за отказ са много различни: тя не харесва фигурата на млад мъж, той изглежда несериозен. Това се случва така - не дърпа, и това е! Ако няма взаимност, но комуникацията е запазена - не бива да търсите смисъл в това. Може би тя не иска да изостави интересен събеседник. Или може би това е самото приятелство, което почти никой не вярва днес.