Играта "Antertail". Ториел - пазителят на руините

Anonim

Миналата есен Тоби Фокс представи своето потомство - играта на Undertale. Тази подземна приказка е създадена в жанра ролеви пъзел игри. Тоби Фокс почти напълно е създал проекта от нулата. В допълнение към сюжета, той е написал саундтрака, работил с Temmy Chang за дизайна.

Играта

Тоби Фокс получи страхотна игра "Intertail". Toriel е най-известният герой в The Underground Fairy Tale, но ние ще говорим за това по-късно. Същността на 2D проекта е, че геймърът трябва да контролира детето. Отиваш в тъмницата и трябва да го изследваш. Зоната за игра е затворена, но доста обширна. Всички, които живеят тук, се наричат ​​"чудовища".

Чудовища се заселили тук, защото хората били изгонени от повърхността. Те бяха воюващи и често в конфликт с жителите на планетата. Чудовищата винаги ще са на път, но с помощта на тях можем да излезем. Детето може да избере два начина: да преговаря с измамниците или да ги убие.

От факта, че играчът реши, зависи от финалната игра "Interteyl". Как да не убиваме Ториел, ще научим по-късно и сега ще се заемем с основния сюжет.

Труден избор

След световната война между хората и чудовищата, магьосниците решават да затворят чудовищата под земята. Но има път към тъмницата. Много време мина след битката и едно дете попада в дупката на чудовищата. Първоначално не знаем неговия пол и име. По-късно научаваме, че името му е Фриск. Детето ще се срещне с много чудовища.

В играта "Antertale" Toriel е една от ключовите фигури. Тя е пазителка на Руините и дълго време вярва, че мрази хората. След като тя помага на детето да разбере как да решава пъзели. Тя иска да запази Фриска до нея. Детето трябва да се бие с Ториел. След това той напуска руините.

Тогава той тръгва по тъмницата. Той научава, че единственият му изход е да стигне до двореца Асхора. Но в същото време той осъзнава плановете на царя. Оказва се, че за да освободи чудовищата на свобода, той се нуждае от 7 човешки души. Най-лошото е, че владетелят вече е събрал шест. Следователно всеки, който се среща по пътя на детето, иска да се бори с него. Това е мястото, където геймърите ще трябва да решат дали да ги пощади или да се съгласят с тях. На финала играчът идва в замъка Асхора. Резултатът от играта зависи от всички действия на игра.

Ключова фигура

Ето такъв прост сюжет в "Intertail". Toriel в него се счита за ключов герой, така че ще разгледаме по-нататък нейната роля в играта по-близо. Тъй като това е примитивна загадка по отношение на графиката, не можем да кажем нищо точно за външния вид на героинята. Въпреки това изглежда като коза. Ушите й висят надолу и на главата й стърчат рога.

Огромни червени очи и дълги мигли я правят приятелска. Само два зъба изглеждат заплашителни. Като цяло, тялото на Торил е подобно на човека. Изглежда, че има лилава рокля с логото на Делта руна.

Зло любезно

Героят ще трябва да срещне много герои в играта "Intertail". Ториел е най-доброто дете в целия подземен свят. Тя е майчинска привързаност, въпреки че остава чудовищен шеф. Тя се грижи грижливо за Фриска и му желае добре. Но с нея нещо не е наред. Тя е толкова привързана към детето, че е готова за всичко, стига да остане наблизо.

Ако погледнете снимката на Ториел от „Andertayle“, може да си помислите, че тя е положителен характер и въобще не е чудовище. Отчасти това е така. Козата понякога е смешно шегуваща и обича каламбури. Ториел - майстор на готвенето. Тя обича охлювите, така че често ги използва в рецепти. Най-доброто й ястие е пай от тези същества. Между другото, може да готви и торта с канела канела.

Въпреки факта, че в миналото тя е била кралица, Ториел мечтаеше да поеме образованието на децата. Затова тя прекарва толкова много време на детето. Може би след време ще може да организира училище и да прави това, което харесва.

Връзка с героя

Както споменахме по-рано, бившата царица ужасно се отнася за всички хора, които попадат в този свят. Тя се притеснява и за Фриска. Ториел изглежда, че ако напусне Руините, веднага ще умре от ръцете на съпруга си Асхора.

По време на обучението тя ще принуди детето да се бие с нея, за да разбере какво е научил. Ако Фриск я спести, тя ще го остави на по-нататъшно пътуване. Ако играчът реши да убие чудовищната кралица, тя ще ви разкаже преди смъртта си за всичко, което го очаква по пътя към замъка Асгорска. Между другото, дори и в този случай, Toriel няма да обвинява детето за неговия избор и ще запази майчината любов към него.

Има възможност да флиртува с героинята. Но тя ще мисли, че Фриск се шегува. Ако отново и отново се опитва да флиртува, тя няма да успее да разбере: това е сладко или съжаляващо за него. Ториел нарича детето "интересно", ако той, след като я нарече "майка", продължи романтичните намеци.

Съпруг или не съпруг

Със съпруга си, героинята не поддържа никаква връзка. Отначало бяха лудо влюбени. След като Агор започнал война с хората, царицата отказала съпруга си. Той беше наистина отвратен от нея. Тя е уверена, че желанието му за помирение с хората е невярно. Той само търси причина да затегне човешките души в Подземието.

Освен факта, че продължава да приготвя любимото си ястие, има и други намеци за отношението й към Асгор. В случай на щастлив край, можете да видите владетеля на училищния терен, който се появи в Ториел.

Невидимо приятелство

Никога не са виждали Ториел. Тяхната комуникация започна на вратата на Руините. Чрез тях те общуваха, разменяха шеги помежду си. Санз остава верен на тяхното приятелство. Въпреки факта, че мрази да спазва обещанията, той се съгласява да остави Фриск сам. Той обаче споменава, че само благодарение на Торил остава жив.

Ако играчът избере пътя на геноцида, Санз мислено иска прошка пред бившата кралица. Той ще трябва да се бие с детето.

окончания

В цялата игра Undertale можете да намерите много финали. Но най-вече за игра има три начина. Основното - "Неутрално". Следват тези, които за първи път са включили играта. "Неутралният път" има много краища. Отново, всичко зависи от действията, които играчът избира. С всичко това, ако решите да преминете през "Неутрален път!", Тогава се пригответе за факта, че Асгор ще умре. Флоу ще вземе събраните души, а Фриск ще се върне у дома.

Има и два основни варианта: "Пътят на геноцида" и "Истинският пасифски път". Първият вариант е много мрачен. За него ще трябва да се научиш как да победиш Торил в Андерайл. В противен случай трябва да преследвате всички чудовища и да ги унищожите.

"Истинският пацифистки начин" води до щастлив край. За да постигнете това, трябва да бъдете максимално подкрепящи за всички чудовища. С някои ще трябва да се сприятеляват.

Битката

За героя да се бори ще бъде лесно в играта "Interteil". Битката с Ториел е една от най-важните. За да я пощадите, трябва да опитате по всякакъв начин да спасите живота й по време на битката. Необходимо е да се опитате да не започнете атаки срещу нея или да не им причините вреда. За да унищожи Toriel, просто хвърли магии в него. Необходимо е да направите това, докато здравето й не свърши.

Кралицата има няколко вида атаки. Тя може да освободи два вида пожарни вълни или спирала. Има и периодична атака: топките случайно падат на игралното поле.

впечатления

Ето такъв интересен проект се оказа в Тоби Фокс. Играта стана толкова популярна само за една година, че всеки знае сладката добра царица на чудовищата. Налице е посветен характер на играта "Andertail" Toriel хентай. Такова забавление е по-подходящо за възрастни. Hentai е аниме, което съдържа еротични или порнографски сцени.

Можете да намерите много карикатури и сладки снимки на Toriel. Въпреки факта, че този герой е чудовище, много й харесва. Нейната искреност и желание да помогне на детето е докоснато, така че Ториел трябва да се счита за положителен и любезен герой.