Какво е спам в Odnoklassniki и как да се справят с него?

Anonim

Вероятно няма такъв интернет потребител, който да не знае какво е спамът в Однокласниците. Все пак произходът на тази концепция не е известен. Сега думата "спам" е свързана с World Wide Web, но в превод означава "шунка с подправки". Веднъж, през 1937 г., продава се мляно месо, приготвено от не много прясно месо. Неговата реклама достигна огромни размери, тъй като собственикът нямаше други начини. Продуктът се нарича спам, вкусът му е ужасен, но хората трябва да оцелеят.

Какво е спам?

Най-често спамът идва по имейл. За да избегнете това, не оставяйте имейл адреса си на неизследвани портали. Въпреки това, ако рекламата вече влиза в кутията в неограничени количества, трябва да активирате филтъра, с който можете да се отървете от спама. Принципът на неговата работа е доста прост: писмата с шаблони се изтриват незабавно. Въпреки че филтрите са доста ефективни, спамът все още достига до потребителя.

Големите пощенски услуги работят по стандартната схема: когато хората се оплакват от спам, имейлите влизат в базата данни.

Има и друг метод, който се основава на анализа на IP-адреса, от който идва пощата.

Името на писмото е лесно да се определи дали е спам. Няма нужда да го отваряте и потвърждавате четенето. По-целесъобразно е да ги маркирате незабавно като ненужен бюлетин. Няма програми със 100% защита, така че ако дойде такова съобщение, не трябва да го вярвате.

Премахване на нежелания бюлетин

С натискане на бутона „Отписване“ потребителят ще отиде на сайта, който прави бюлетина. На страницата е необходимо отново да потвърдите отказа, посочвайки причината.

Спам в Odnoklassniki

Потребителите на социални мрежи, които не знаят какъв е спамът, могат да станат жертви на измамници. Спамерите изпращат съобщения с молба за помощ за сериозно болни хора или за събиране на друго дарение. Такава информация идва от чужди отчети, както познати, така и непознати хора.

Измамниците откриват данните чрез съобщения, когато изпращат известия с молба да потвърдят профила си. Например, човек се предупреждава, че снимките му се използват за лична изгода и се иска да изпратят SMS. Понякога те открито и уверено искат да им кажат потребителското си име и парола, в противен случай страницата няма да бъде достъпна.

Потребителите са много ядосани, когато са нарушени от спам в Однокласниците. Какво да правим Това е основният въпрос, който те си задават. Първо, в никакъв случай не могат да следват връзките и да отговарят на исканията. По този начин нападателите получават информация, а след това я обвиват срещу собственика на сметката. Второ, необходимо е да се свържете с администрацията и да се оплачете.

Потребителите, които са спам, не могат да се свързват и разговарят. В този случай съществува голям риск от загуба на профила. По-целесъобразно е да се включи измамник в черния списък.

Често профилът може да бъде хакнат, когато вирусът съществува на компютъра. Трябва да почистите напълно устройството и да актуализирате антивирусната програма. Тези потребители, които вече знаят какъв е спамът в Odnoklassniki и имат Windows XP, Vista, 7, трябва да изпълнят следните действия:

 • рестартирайте компютъра;
 • в самото начало на изтеглянето, когато буквите започват да мигат, трябва да натиснете и задържите клавиша F8;
 • в менюто за зареждане изберете “Safe Mode” и след това натиснете Enter.

За потребители на Windows 8 изпълнете следните стъпки:

 • натиснете бутона на захранването;
 • задръжте клавиша SHIFT и след това изберете опцията "Рестартиране";
 • след като изберете опцията „Диагностика“, кликнете върху „Разширени настройки“;
 • В прозореца “Boot Parameters” е необходимо “Enable Safe Mode”.

Когато тези действия бъдат завършени, трябва да преминете към следващата стъпка:

 • отворете папката c: Windows System32 драйвери и др .;
 • отваряне на файла с хост файлове с помощта на текстов редактор;
 • изтрийте всички редове, които съдържат текста ok.ru и odnoklassniki.ru;
 • запишете промените.

За да отидете в нормален работен режим, просто трябва да рестартирате компютъра.

Опасно ли е спамът?

Ако потребителят знае как да маркира спама в Odnoklassniki, той може да се защити от много проблеми. Премахването на спам не само отнема много време, но може да съдържа и злонамерени връзки към уебсайтове, портали и интернет ресурси. Преминаването през тях е изпълнено със сериозни неизправности на устройството.

Необходимо е не само да знаете как да премахнете спама в Odnoklassniki, но и да се притеснявате за мерките за сигурност. За развлекателни портали е по-добре да има отделна кутия.

Избор на парола

Когато се регистрирате в различни форуми, трябва да обърнете внимание на съобщението, че електронната поща ще бъде видима само за администрацията. В противен случай си струва да се търси друг онлайн ресурс.

Паролата трябва да е доста сложна, така че да не може да бъде взета дори с помощта на специални програми. По-целесъобразно е да се комбинират букви и цифри, така че дължината му да е поне 8-9 знака. Препоръчително е периодично да променяте паролата.

Спам "ВКонтакте"

Трябва да знаете не само как да премахнете спама в Odnoklassniki, но и как да го избегнете на VKontakte. Има и много спам, понякога дори в скрита форма. Тя може да бъде в реклами, коментари, под формата на връзки на стената или в съобщения.

Тези потребители, които разбират какво е спам в Odnoklassniki знаят, че е почти невъзможно да се справят с него сами, трябва да помолите администрацията за помощ. Всички подозрителни коментари и съобщения трябва да бъдат маркирани като спам. Не можете да добавяте приятели към неизвестни потребители, те могат да бъдат измамници. Ако искате да приемете приятелството, трябва да видите потребителския профил и да се уверите, че няма активна реклама и подозрителни връзки в страницата.