Как да включите Bluetooth на компютър с Windows 7: необходимите условия и опции за активиране на връзката между устройства от различен тип

Anonim

Ясно е, че безжичният пренос на данни през Bluetooth от едно устройство на друго (мобилен телефон е приспособление, лаптоп или стационарен компютър) под формата на малки файлове е по-удобна възможност за споделяне на информация, отколкото за споделяне на папки, инсталиране на домашни сървъри на базата на DLNA или използване на още повече нестандартни решения. Bluetooth за компютър може да се активира чрез най-простите методи, които се предлагат за разглеждане. Но тук е необходимо ясно да се разбере, че за да се извършат такива действия е необходимо да се спазват редица задължителни условия.

Как да включите Bluetooth на компютър с Windows 7: необходими условия

Първото и най-важното условие е, че инсталираният радио модул трябва да присъства в самия компютър, в железен вариант, така да се каже. Никакви виртуални устройства или допълнително инсталируеми програми няма да работят без такова оборудване.

Второто условие при решаването на проблема с включването на Bluetooth на компютър с Windows 7 е, че инсталираните драйвери за инсталираното устройство трябва да имат съответните драйвери (софтуер за управление, без който оборудването не е нещо, което няма да работи, но системата не се разпознава).

Опции за активиране на модула на лаптопи

Да оставим настрана за момента стационарните компютърни терминали, за които в повечето случаи може да се наложи да инсталирате допълнителен външен адаптер. По-добре обмислете включването на Bluetooth за компютър, който е лаптоп или лаптоп.

Повечето съвременни устройства от този тип първоначално са оборудвани с подобен модул за безжична комуникация. Можете да проверите неговата наличност поне според информацията на етикета, разположен на гърба на лаптопа. Ако това наистина е така, за него ще бъдат зададени допълнителни параметри на поддържаната връзка (например, самата версия на Bluetooth).

Най-често въпросът как да включите Bluetooth на компютър с Windows 7 (както вече беше разбрано, означава, че лаптопите) се свежда до използването на специални бутони или ключове на главния или страничните панели или клавишни комбинации, базирани на комбинации с бутона Fn (по избор). бутоните F1-F12 могат да бъдат активирани).

софтуер

Що се отнася до софтуера, няма нужда да отидете далеч. В Windows, когато се опитате да прехвърлите файл на друго устройство чрез PCM, просто трябва да изберете съответния елемент от менюто, след което наличните устройства ще бъдат идентифицирани и идентифицирани.

Обърнете внимание, че компютърът ви ще има точно етикета, който се показва в системните свойства, когато ги извикате през RMB на иконата на компютъра.

Въпреки това, много потребители предпочитат програми на трети страни, а не системни инструменти, считайки ги, ако мога да кажа така, да бъдат донякъде помощни. Всъщност е много по-добре и по-удобно да използвате помощни програми като Widcomm Bluetooth или BlueSoleil.

Първата програма е най-подходяща за свързване между два компютъра. Вторият се използва за свързване между всички налични устройства. С други думи, той поддържа едновременно откриване на мишка, геймпад и мобилен телефон или таблет, докато инструментите на самата операционна система или повечето други програми не го позволяват.

Как да настроите bluetooth на компютър с Windows 7 или друга система?

Ако говорим за основните параметри и настройки, в Windows всичко това е автоматизирано и нещо може да се промени само чрез намеса в регистъра или чрез използване на допълнителни оптимизатори.

Но ако инсталирате bluetooth в Windows 7 или във всяка друга среда като отделен аплет, в настройките можете, както се казва, да копаете достатъчно дълбоко. Най-важното е да се определи скоростта на обмен на данни без ограничения за предаване и приемане. Много комунални услуги, включително по-горе, правят подобни действия абсолютно елементарни. Като допълнителна опция можете да зададете ограничения или разрешения за размера на прехвърлените файлове, да промените инициализацията или да изберете предпочитани и игнорирани устройства. Всичко това трябва да се изпробва в бизнеса.

Какъв е резултатът?

Остава да се добави, че въпросът как да включите Bluetooth на компютър с Windows 7 е решен абсолютно елементарно. Какво е предпочитано за установяване на връзка между устройствата? Изглежда, че най-добрият вариант е да се инсталира допълнителен софтуер от трети страни, тъй като вградените инструменти на самите Windows-системи са изключително ограничени и нямат в своя арсенал инструментите, които разработчиците на трети страни предлагат, въпреки че използването им изглежда по-просто от гледна точка на организиране на предаването или приемането \ t някои обекти. Но такива инструменти на Windows, за съжаление, могат да се провалят в най-неподходящи моменти, които за отделно инсталираните приложения не са забелязани в повечето случаи.

Въпреки това, раздаването на съвети за използване на конкретен инструмент като предпочитан е напълно неблагодарно, така че въпросите за избора на инструменти в крайна сметка се предоставят за разглеждане от потребителя на компютърната система или мобилното устройство.