Как да разглобявате лаптоп HP? Как да разглобявате лаптоп HP Pavilion G6?

Anonim

В процеса на използване на преносима електроника често има проблем - прахът се натрупва вътре в кутията. Микроскопични частици мръсотия преминават през вентилационните канали на лаптопа. Охлаждащата система престава да функционира напълно, като по този начин подлага вътрешните компоненти на компютъра на прегряване. Като правило, в такива моменти потребителят има въпрос за това как да разглобява лаптопа на HP. В края на краищата, често времето не е в наша полза, а работилницата не винаги е зад ъгъла. Внимание и точност е всичко, от което се нуждаете, за да се върнете към своя "електронен приятел", загубили чистотата и способността си да се охлади ефективно.

Работно място и инструмент

Гладка повърхност и стабилни крака на масата - 25% от успеха на планираното предприятие. Специална кръст и плоска отвертка - това все още е 25%. Останалите 50% вече са ви известни, което е основният компонент на добре свършената работа. И не забравяйте за популярната мъдрост "мярка седем пъти ...".

Как да разглобявате лаптоп HP: инструкции стъпка по стъпка

Първо, трябва да изключите електрониката и да извадите батерията от лаптопа. Премахнете всякаква възможност за увреждане на целостта на лаковото покритие на горната част на тялото (капак). Като подплата, можете да използвате всяка плътна материя с нехлъзгаща се текстура. Направете схематичен чертеж на гърба на лаптопа си. След това отстранените винтове трябва да се позиционират в съответствие с техните места. Това значително ще улесни правилното сглобяване на устройството след приключване на превантивните действия. Как да разглобявате лаптоп HP, ще станете ясни само за няколко минути.

Стъпка # 1: Разглобяване на монтираните компоненти

На гърба на кутията има специални отделения за бърз достъп до RAM, различни мрежови модули и твърд диск на компютъра. Защитните капаци се свалят лесно, ако отстраните фиксиращите винтове. Понякога е достатъчно само леко разхлабване на болтовете. Горните компоненти трябва да бъдат отстранени. Разбира се, спазвайки всички същите златни правила, "точност и внимание". Оптичното устройство също трябва да бъде премахнато. Между другото, четецът е монтиран само с един винт, който обикновено се намира в средната част на устройството за записване и четене на информация.

Важна информация

Представените препоръки са от значение и при решаването как да се демонтира лаптопа HP Pavilion G6. Тъй като принципът на демонтиране на случая за повечето от модификациите на HP като цяло е идентичен и няма значителна разлика. Единственото изключение е премахването на клавиатурата, тъй като разположението на фиксиращите болтове и ключалки за много модели е строго индивидуално. Такава "волатилност на разработчиците" може да ви струва счупен случай. Въпреки това, всичко е предсказуемо, трябва само да извършите задълбочена проверка на лаптопа и да разгледате проблема по-внимателно.

Стъпка 2: Освободете конструкцията от фиксацията

Следващата стъпка в практическото решение за това как да се разглобяват лаптопи на HP е „пълното“ завъртане на всички закрепващи винтове, разположени на гърба на устройството. Когато завинтвате болтове, не забравяйте да ги подреждате върху оригиналното оформление, тъй като тяхната дължина се регулира от структурните особености на тялото. След завършване на операцията „развийте всички винтове”, уверете се, че всички са наистина демонтирани. Тъй като често някои от болтовете остават непокътнати. По изключение поради тази причина потребителят прилага прекомерна сила и по правило счупва или деформира частите на тялото на лаптопа.

Стъпка номер 3: Изключете клавиатурния модул

Когато демонтирате такава деликатна част, трябва да бъдете изключително внимателни, за да извадите (с помощта на плоска отвертка) горния десен ъгъл на клавиатурата. След това, като се премести наляво, използвайки любопитни движения, освободете заключващите ключалки на останалите ограничителни елементи. Решението за разглобяване на лаптоп HP Compaq Presario CQ57 може да бъде драстично различно (от други серии на същия модел) точно в момента на премахване на модула за клавиатура. Тайната за успешно премахване на ключовия блок е проста:

 • Уверете се, че предният панел на бутона за управление не е разделен на две независими части. В случая, когато елементът на тялото е твърд, трябва да се приложи гореспоменатия метод за отстраняване. В противен случай първо трябва да премахнете горната палуба на панела, „подкопавайки” пластмасата от двете страни.
 • По-новите модели на HP използват самозалепваща лента и метални ключалки, разположени по периметъра на клавиатурата.
 • По време на освобождаването на клавиатурата, бъдете изключително внимателни, тъй като импулсивните и небрежните движения могат да имат катастрофални последици - повреден кабел (често счупен), който е връзка между ключовия модул и системната платка на устройството.

Може би някои искат да знаят как да разглобяват лаптопа HP G62? Това е просто, прилагайте материала на тази статия и помнете: точността в процеса на разглобяване е преди всичко!

Стъпка 4: Изключете вътрешните конектори и развийте останалите монтажни болтове

Под модула за клавиатура, който е бил демонтиран от вас, има свързващи контури. Като правило има 2-3 от тях. Изключете устройствата от дънната платка.

 • Два сензорни кабела на тъчпада.
 • USB захранващ конектор.

След като сте изпълнили всички горепосочени стъпки, горният капак на лаптопа може да бъде премахнат. Както виждате, въпросът как да разглобявате лаптоп HP Pavilion G6, всъщност, просто решава и самостоятелно. Въпреки това, за да се почисти напълно вътрешността на устройството от прах замърсяване, е необходимо да се премахне основната част на електронната машина ...

Стъпка 5: Премахване на дънната платка

 • Развийте фиксиращите винтове.
 • Изключете всички кабели и съединители.

Сега дънната платка може лесно да бъде отстранена от "червата" на замърсения лаптоп. В случай, когато "нещо" не позволява, не използвайте физическа сила! Може би някъде е имало винт.

Стъпка 6: Незабавен процес на почистване

Само сега вие, уважаеми потребители, лесно можете да влезете във всички места на устройството, за да завършите превантивната работа. Практично решение за разглобяване на лаптоп HP Pavilion G6 за почистване може да се счита за напълно описано. Въпреки това, няколко препоръки ще ви помогнат да премахнете праховите натрупвания по най-качествения начин с помощта на ефективно използвани средства.

 • Домакински прахосмукачка - незаменим инструмент в ситуация, в която се нуждаете от "деликатно" и в същото време висококачествено почистване.
 • Трудно достъпните места могат да бъдат освободени от прах с обикновена домакинска четка.
 • Не разклащайте и не деформирайте тялото без части.
 • Не използвайте никаква течност.
 • Проверете почистената повърхност. Може да има четина в жлебовете или цепнатините от четката, мъх от избърсващия материал или други чужди елементи.

В заключение, или няколко думи за бъдещето

За да не се появи "стрес" на охладителната система, опитайте се да не използвате лаптопа на прашни места. Когато сглобявате отново, опитайте се да инсталирате всичко правилно и да замените уловителите за прах. Обикновена пореста гъба е идеална за това. Сега дори въпросът как да разглобите лаптоп на Compaq ще ви се струва тривиален. Тъй като ви познаваме принципа на разглобяването и неговата универсалност сега е неоспорим факт за вас. Бъдете внимателни и успешно придобити опит за вас!