Какво е .ogg разширение: как да отворите и как да конвертирате?

Anonim

Колко често, когато се сблъсквате с разширение .ogg, не знаете какво е това? Нека поправим тази неприятна ситуация. За тази цел статията ще обясни какво е .ogg разширяването и как се отваря. В крайна сметка, понякога има ситуации, при които файл, който е изтеглен от мрежата, не е във формата, който сте очаквали или бихте искали да видите на вашия работен плот.

Какво е разширение?

По същество това е стандарт за формата на мултимедиен контейнер, в който се занимава нестопанската организация Xiph.Org. Създателят на Ogg Free Software е Кристофър Монтгомъри.

Той има стандартни разширения .ogg, .ogv, .oga, .ogx, .spx и други. Въпреки това е важно да запомните: .ogg е само контейнер, в който компресираните видео и звук се съхраняват от кодеци. Той може да съхранява звук в MPEG-4, MP-3 и много други. Може да се използва като аудио формат.

Как да отворите разширението на ogg?

Има много програми за четене на този контейнер. Ето някои от тях:

 1. VLC Media Player. Доста проста, лесна за използване, не "яде" много компютърни ресурси, да го ползвате сами.
 2. AIMP. В момента най-популярният играч с голяма функционалност и приятен интерфейс.
 3. Winamp Full. Голям помощник на аудио, видео, отличителен белег на който е голям набор от функции.

Какъв е проблемът с разширяването?

Продуктите на Apple отказаха да използват този формат, освен това популяризирането е възпрепятствано от популярния .mp3, поддържан на всички устройства по подразбиране. Програма, която може да отвори разширение .ogg, трябва да се търси в интернет, но може да не работи на някои устройства. Малко хора искат да поправят допълнителни проблеми.

Как да конвертирате .ogg в .mp3?

Можете да изпълните тази процедура, като използвате различни ресурси и програми за конвертиране от едно разширение в друго. Ето само няколко програми и сайтове за онлайн конвертиране.

Фабрика за форматиране. Първият начин е да конвертирате с помощта на програмата Format Factory, която можете да изтеглите безплатно на официалния сайт на разработчика. За да конвертирате файл в .mp3, изпълнете следните действия:

 1. Отваря програмата.
 2. В лявото меню отворете секцията "Аудио"
 3. Изберете формата, в който искате да запишете файла.

4. Натиснете бутона "Добави файл", отворете желания документ.

5. Кликнете върху „OK“.

6. В горния панел натиснете бутона "Старт", изчакайте завършването на преобразуването. Това е направено.

Онлайн конверсия. Следният метод се извършва онлайн, така че няма нужда да изтегляте допълнителни програми.

 1. Преминаваме към сайта за онлайн конвертиране, като пример ще използваме онлайн конвертиране.
 2. Изберете файл от вашето устройство.
 3. Ние поставяме приоритет за вашето качество на звука.
 4. Задаваме необходимата честота (по избор).
 5. Избираме канала.
 6. Поставете отметка "Нормализиране на звука".
 7. Кликнете върху бутона "Конвертирай" и изчакайте завършването на процеса. Това е направено. Нашият аудиозапис успешно бе конвертиран от .ogg в .mp3 формат.

заключение

Разширението .ogg може да се отваря по много начини и да се наслаждава на добро качество на звука и картината, тъй като това е стандарт за всички мултимедийни контейнери. Тя може да се преобразува по два различни прости начина: използване на програми на компютър или онлайн, като се използват ресурси, които предоставят тази функция.