Как да рисувате в Instagram? Промоции и конкурси в Instagram

Anonim

Instagram е една от най-популярните социални мрежи. Малко са младите хора, които няма да имат сметка в Instagram. Не само хората създават профили в тази социална мрежа, но и различни магазини и представители на услугите. Ако сте собственик на малък бизнес или сами създавате някои неща, конкуренцията ще ви помогне да увеличите аудиторията си и да привлечете нови клиенти. За подробни инструкции как да провеждате шеги в Instagram, прочетете тази статия!

Instagram платформа

Всеки е чувал за Instagram, много от тях са инсталирани на техните смартфони. Разглеждането на цветни ленти с милиони снимки се превърна в ежедневен ритуал на хиляди хора. Потребителите на Instagram споделят и споделят детайлите от живота си. Основната разлика на тази платформа е, че основната информация в нея е представена под формата на снимки. Отдавна е доказано, че човек по-добре възприема и обработва визуалната информация. Следователно, след труден ден, когато не искате да натоварвате мозъка си, е много хубаво да прелистите последните снимки на приятелите си.

В "Instagram" можете да намерите не само ежедневни истории и красиви снимки, но и всички видове услуги и продукти. Кой само вие няма да се срещнете в тази социална мрежа: фотографи, масажисти, козметици и, разбира се, продавачи. Наскоро промоцията в социалните мрежи доведе до цялостна наука. Основната част от него са състезания и лотарии. За какво са?

Какви са тегленията и състезанията?

Лотарийните награди в "Instagram" трябва да се проведат по няколко причини:

 • Привличане на нова аудитория: като правило, в конкурси те се приканват да маркират под пощата няколко (от един до пет) от вашите приятели, които биха могли да се интересуват от продукта. Благодарение на тази реклама (която е практически безплатна) много нови акаунти ще се абонират за вашата страница.
 • Популяризиране на марката: в допълнение към привличането на нови клиенти, това е още един значителен плюс. Да, да, те започват да те разпознават! Така че какво, благодарение на постоянното "мигане" в лентата. Наблюдавайте и след това купувайте.
 • Повишена лоялност към клиентите: често се случва хората да не могат да си купят продукта поради високата цена. Ако абонатът спечели награда, когато участва в тегленето, той ще каже на приятелите и семейството си за късмета си. Топлата обратна връзка е най-добрата реклама.

Както виждате, има много причини за притежаването на акции в Instagram. Какви видове конкурси можете да намерите в тази популярна социална мрежа?

Видове тегления

В "Instagram" равенствата могат да бъдат разделени по броя на участниците, правилата за провеждане, условията на конкурса. Най-основните от тях са:

 • Singles: организаторът е само една компания. В повечето случаи тя играе нещо от асортимента си. Стандартни условия за участие: да бъдеш абонат на общността, да оставиш коментар под публикациите и да запишеш местата в своя профил.
 • Циркуляр: в състезанията от този тип се набират няколко фирми, които дават различни подаръци на победителите. Обикновено, по отношение на участието, репости се игнорира / оставя коментар под рекламна поща и подпис на всички участници в чертежа. В такива състезания се раздават много награди и шансовете на абонатите да спечелят се увеличават.
 • Циркулярното подарък е най-приятният и най-прост вид конкурс за абонати. Не е необходимо да се прави повторно заявление в него - просто се абонирайте за всички участници, намерете конкурентно вписване на тяхната страница и сложете „сърце“. В такива събития обикновено участват от пет до двадесет сметки, всяка от които предлага своите стоки като подарък. По отношение на организацията такова рали е доста сложно, така че за първи път то трябва да се извършва под прекия контрол на по-опитни участници.
 • Творческият конкурс е специален вид рисунка, в който искате да направите оригинална снимка с продукта и да напишете текст, описващ причините за вашия избор. Но творческата конкуренция работи добре само в случая на големи и разпознаваеми марки, защото в повечето случаи потребителите са твърде мързеливи, за да изпълнят трудни условия.

Как да прекарам в Instagram?

След като изучава всички видове конкурси, можете да отидете на подробни инструкции за тяхното поведение.

 1. Изберете подарък - успехът на вашия рекламен проект зависи пряко от това колко голяма ще бъде вашата награда и дали потребителите ще искат да я поставят на страницата си за победа.
 2. Сътрудничество с други компании - започвайки с опитен човек винаги е по-лесно. Намерете фирми с подобна аудитория и светоглед и им предлагайте сътрудничество. Така не само ще привличате нови клиенти, но и ще "обменяте" клиенти с други известни марки.
 3. Направете снимка - тя трябва да бъде красива и висококачествена, така че потребителите да искат да я споделят. В крайна сметка, "Instagram" е само визуално съдържание, много зависи от качеството на картината. За да се опрости задачата, можете да изпишете надпис "Drawing" или "Giveaway" на снимките, така че потребителите да могат веднага да видят какво се казва.

Наблюдавайки тази процедура, ще научите на практика как да извършвате шеги в Instagram.

Правилна регистрация на състезанието

Правилно проектираната рисунка може да създаде ефекта на бомба. Нови абонати, поръчки, увеличаване на активността на публиката - всичко това можете да получите, без да харчите пари. Как? Достатъчно е да следвате прости правила, които ще помогнат на потребителите да участват в състезанието. Не забравяйте, че колкото са по-прости, толкова повече хора ще участват в състезанието.

Условия за участие

 • Вземете решение за правилата на конкурса и ги маркирайте ясно: дали трябва да направите репост или просто да оставите коментар и да маркирате приятели, дали да се абонирате и т.н.
 • Определете времето на действието в Instagram и посочете кога ще се сумират резултатите от състезанието.
 • Не забравяйте да отбележите необходимостта от открит профил на участниците по време на кампанията. Ако профилът е затворен, просто няма да го видите в търсенето и ще бъдете обвинен в некомпетентност.
 • Заявете предварително как ще бъде избран победителят. Ако това е творческа работа, може би изборът трябва да бъде направен от специално подбрано жури. В други случаи използвайте програмата, за да изберете победителите, като преведете процеса в Stories в онлайн формат. Така публиката няма да има съмнения относно честността на избора на победител в тегленето.
 • Създайте уникален хештег за вашия конкурс. Често, при повторно публикуване с рекламен пост, потребителите трябва да оставят хештеги. По-лесно е да намерите информация в лентата и да изберете победителя. Важно е да изберете фраза, която отразява рекламирания продукт или компания. Например, ако популяризирате пуловер от компанията Mango, етикетът може да звучи така: # wantusweaterotmango.
 • Напоследък някои хора създават акаунт в Instagram само за безплатни награди. За да се избегне общуването с такива лица, незабавно посочете правилото: не повече от едно активно състезание на човек. Ако вашият абонат вече участва в ралито, поставете го в стоп списъка.

Плюсове и минуси на шеги

Конкурсите в Instagram имат както предимства, така и недостатъци. Предимствата на този вид реклама включват:

 • безплатно;
 • широка аудитория;
 • привличане на нови клиенти;
 • повишаване на лоялността.

За разлика от предимствата, с еднаква увереност е възможно да се изброят негативните страни на конкурсите в Instagram:

 • Голям брой фенове на "freebies".
 • Твърде честите състезания могат да обезкуражат купувачите да купуват вашия продукт за пари.
 • Големи разходи за време. За да се намерят участниците в кръговото състезание, ще е нужно много време за организиране и организиране на всичко.

Заявления за теглене

Не е необходимо да избирате победителя на състезанието с голи ръце. За да се опрости задачата, можете да използвате една от многото услуги, които ще ви помогнат да изберете щастливия. В програмите за рисуване на награди в Instagram всичко е обмислено до най-малкия детайл. Има дори функция за запис на видео, така че потребителите да могат да гледат процеса на онлайн избор:

 • Giveaways.ru;
 • Избор на победител;
 • калкулатор - генератор на случайни числа онлайн.

резултати

Знаейки как да извършат равенство в Instagram, лесно можете да увеличите аудиторията на вашия акаунт и да привлечете нови клиенти. Не се страхувайте да експериментирате: измислете творчески конкурси, организирайте игри, общувайте с други компании. След като изберете победителя, не забравяйте да публикувате подробно видео с процеса на рисуване и поздравления.