Гуми Toyo NanoEnergy 3: ревюта

Anonim

Широко разпространено е мнението на шофьорите, че през зимата условията на експлоатацията на автомобила са много по-сложни, отколкото през лятото. Отчасти те са прави, но това не е причина да се третира по-внимателно избора на летни гуми, отколкото зимните. През лятото рискът от пързаляне е много по-малък, но шофьорите обикновено ускоряват повече, отколкото през зимата и това носи редица опасности. Как да изберем гуми за лятото? Много шофьори обръщат внимание на гумите Toyo NanoEnergy 3. Производителят на гуми е познат от дълго време на световния пазар и успя да спечели добра репутация. И така, какво е този модел? Какви са мненията за гуми Toyo NanoEnergy 3? Всичко по-подробно по-долу.

Кратка информация

Гумите са предназначени изключително за лятото. Най-добре е да ги инсталирате на леки автомобили. Развитието на модела е направено сравнително наскоро, така че гумите отговарят на много изисквания. Гумите са достъпни за закупуване в много страни, включително Русия. Защо са избрани? Най-често поради намаленото съпротивление при търкаляне, поради което се наблюдава икономия на гориво, както и поради повишената износоустойчивост. Можете да вземете гуми за почти всеки „лек автомобил“ с малък и среден размер. Гумите се предлагат в размери от 13 до 15 инча. Ревюта на гуми често са положителни.

Модел на протектора

На шарката на протектора броят на блоковете е значително намален. Това решение беше приложено, за да се сведе до минимум съпротивлението при търкаляне. Благодарение на него, дори малка, но икономията на гориво е забележима. В централната част има и ребра в размер на 4 броя. Този тип протектор не е бил използван в други модели, така че инженерите първоначално са имали съмнения относно неговата ефективност. Въпреки това, както се оказа, всички те са напразни, защото свойствата на свързването и останалите на достатъчно високо ниво.

Дренажна система

Моделът на протектора има и дренажна система. Състои се от много канали, основната от които е 3 надлъжни. Между тях те също се пресичат за сметка на по-малките канали. Те могат да абсорбират влагата и след това да я отстранят, за да се предотврати влошаването на адхезионните свойства.

Ето защо, гумите дори и при дъжд осигуряват безопасно шофиране с минимален риск от плъзгане и други проблеми.

Съедини се в дъжда

Предпазителят има 4 надлъжни ребра. Те са свързани помежду си с други канали. Благодарение на това сцеплението върху мокра повърхност остава също толкова добро, колкото и на сухо.

Ниво на шума

При избора на гуми важен фактор е и техният шум. Това често се обръща на внимание, тъй като ако шумът е на високо ниво, няма да има комфорт по време на движението. При разработването на този модел всичко беше направено, за да се гарантира нисък шум.

Това се постига благодарение на шарката на протектора. На ламелите и жлебовете има малки слотове, които по време на движение променят въздушния поток, като по този начин намаляват фоновия шум.

Каучукова смес

За да се осигури оптимална производителност и ефективност, е необходимо също да се смени гумената смес. То е съвсем различно. Съставът включва полимери със специално предназначение, които спомагат за намаляване на съпротивлението при търкаляне. Поради това разходът на гориво става по-малък. В допълнение, този състав също допринася за увеличаване на устойчивостта на износване.

Също така трябва да се отбележи, че ресурсът се е увеличил поради добавянето на силицийсъдържащи елементи, както и силициев диоксид. В крайна сметка това осигури отлични резултати.

За кои шофьори са предназначени?

Тези гуми ще бъдат по вкуса на автомобилистите, които основно ценят безопасното и комфортно шофиране. Гумите са в състояние да осигурят това поради техните характеристики. Те допринасят за по-ефективно спиране и подобрено сцепление и динамика.

Ползи и отзиви на Toyo NanoEnergy 3

Ако сравните гумите с други модели, можете да подчертаете предимствата:

  • Увеличеният ресурс за сметка на променената каучукова смес.
  • Отлично сцепление независимо от покритието.
  • Разработена дренажна система, която подобрява манипулацията на мокра повърхност, за което свидетелстват прегледите на Toyo NanoEnergy 3.
  • Помогнете за намаляване на разхода на гориво.

Отзивите на Toyo NanoEnergy 3 доказват висока износоустойчивост, надеждност и качество. Гумите са в състояние да осигурят безопасност и комфорт дори и при трудни условия. Ето защо те са избрани. Също така в прегледите за Toyo NanoEnergy 3 докладват, че гумата не е шумна и много мека.