Как да създаваме презентации в Powerpoint: първите стъпки

Anonim

Ако по естеството на услугата си сте неразривно свързани с реклама, различни презентационни дейности и комуникация с потенциални клиенти, по-специално, тогава вероятно не трябва да говорите за важността на PowerPoint. За съжаление повечето от потребителите не използват дори стотна част от възможностите, които първоначално са били включени в него от разработчиците. По-специално, много от тях дори не знаят как да създават презентации в Powerpoint.

Разбира се, можете да използвате Masters, които значително опростяват тази операция, но за да разберем принципа на програмата, ще обмислим извършването на всички действия в “ръчен” режим. Ще се опитаме да направим едно просто заглавие на един слайд, като същевременно насочим вниманието към възможностите за работа с текстови данни в него.

Нека разгледаме основните стъпки при създаването на какъвто и да е вид документ ...

Преди да създадете презентации в PowerPoint, първо стартирайте приложението и ако вече сте в него, използвайте командата Нова в елемента от менюто или в раздела Файл.

След това ще трябва да изберем начина, по който ще създадете нов документ. За да направите това, в прозореца “New Presentation” използвайте опцията “Презентационна форма”. Така показвате PowerPoint, че искате сами да създадете документ, без да използвате услугите на "Wizard". След това кликнете върху бутона OK.

След като изпълните горните операции, ще трябва да изберете оформлението на първия слайд. Преди да създадете презентации в PowerPoint, всички професионални дизайнери препоръчват да започнете с задълбочено обмисляне на структурата на този момент. В този слайд трябва да поберете цялата същност и смисъла на презентацията, която създавате. Така че в отворения прозорец „Нов слайд“ изберете предложеното оформление за заглавието.

Първият слайд

Само тогава можете да започнете. В полето за фиксиране на текст изберете „Кликнете, за да добавите заглавие“, след което въведете необходимата информация. За да изберете шрифт, който отговаря на вашите нужди, трябва да използвате панела Форматиране или опцията Шрифт, намиращи се в менюто Форматиране.

С тази команда можете не само да инсталирате определен шрифт, но и да приложите различни визуални ефекти към него. Тъй като създаването на презентации в PowerPoint често е неуспешно за начинаещи, такива нюанси също могат да бъдат от голямо значение. Ако не сте доволни от вида на текста, изпълнете следните стъпки:

  • Изберете гореописаната рамка за фиксиране така, че да се появят нейните контроли (пунктирана линия на границата).
  • След това кликнете върху бутона "Изтрий", който ще изтрие избраните данни.

Ако създаването на презентация в PowerPoint във вашия случай предвижда някои специални текстови ефекти за дизайна, тогава ви препоръчваме да насочите вниманието си към следните стандартни инструменти:

  • Параграфът е текстова информация, която се въвежда между всяко натискане на клавиша Enter. Обърнете внимание, че когато използвате подравняване на текст, той се прилага за всички параграфи.
  • "Инструмент за текст". \ T С него текстовите данни могат да бъдат поставени навсякъде в слайда, ако използвате “Drawing” за да го въведете. Моля, обърнете внимание, че тази информация не се показва в общата структура на вашата презентация.

След като изпълните всички горепосочени операции, ще видите на монитора си първия слайд на вашия проект. С една дума, ако не знаете как да създавате презентации в PowerPoint, със сигурност можете да получите цялата необходима информация от нашата статия.