Безжични слушалки на Sony: ревюта. Безжични слушалки на Sony: За и против

Anonim

Фактът, че живеем в XXI век, няма смисъл да говорим. Ерата на високите технологии, компютри, безжични технологии - всичко това е и е представено на пазара в големи количества от различни производители от цял ​​свят. Въпросът е различен - как да изберем достоен продукт сред представения диапазон. Заедно с достъпна цена, получаването на допълнително е не само високо качество, но и удобство, гаранция и дълъг експлоатационен живот. В центъра на вниманието - безжичните Bluetooth слушалки на Sony. Много известен японски концерн, който е на пазара от десетилетия и никога не е имал проблеми с качеството. Да предположим, че продуктите на тази марка не са в евтиния сегмент, но поне са достъпни за много купувачи. Защо не погледнем по-отблизо продуктите с абсолютно качество.

Правилният подход към покупката

Слушалките не са за тези покупки, за които е важна огромна функционалност. Например, защо слушалките с микрофон или присъствието на вграден плейър за гледане на телевизия? За да направите покупка се нуждаете от нужда - определение на целта на използване. Може би ще има няколко такива цели. Съответно, колкото повече функции, толкова по-висока е цената на стоките. Вторият критерий е животът на батерията, който пряко зависи от целта на използване. Дългите часове почивка на открито изискват повече капацитет на вградената батерия, отколкото да гледате филма за час и половина. Не трябва да забравяме за удобството на дизайна, изолацията от шума и теглото. Само качеството на звука е пренебрегнато. Но ако си спомняте, че фокусът е върху безжичните слушалки на Sony, а не на китайска марка с трудно изписващо се име, това ще бъде излишно.

Намаляване на шума

Иновациите в света на аудио технологията доведоха до появата на система за намаляване на шума, наречена Noise canceling. Пример за това са безжичните слушалки на Sony MDR-ZX550BN. При ниска цена, около 6-7 хиляди рубли, купувачът получава устройство, което позволява не само да слушате музика с добро качество, но и да изключи 97% от околния шум. Системата за намаляване на шума е уникална и няма аналози в света. Във всяка купа на слушалките, поставени на високо чувствителен микрофон, който улавя околните звуци. Специален вграден процесор анализира тези звуци и ги предава на високоговорители с обратна амплитуда. И както знаем от курса по физика в училище, два еднакви звука с различни амплитуди ще доведат до мълчание като резултат. В допълнение, слушалките са в състояние да работят в режим Hands free, леко тегло и размер, дизайн на шарнирен монтаж и мощна батерия, която ви позволява да слушате музика без прекъсване в продължение на 25 часа.

В здраво тяло здрав ум

Най-продаваният продукт за любителите на музиката може да се счита за безжични спортни слушалки на Sony. През последните няколко години рекламата на обществените служби на руското правителство за лошите навици и ползите от спорта започва да се изплаща. В градовете се откриват нови спортни зали, създават се секции и се провеждат състезания както сред младите хора, така и сред хората, които са видели живота. Повечето атлети са мотивирани в класната стая с музика, поради което е необходимо да се купуват леки безжични слушалки. Sony MDR-AS800BT получава положителни отзиви от спортисти. Тяхното конкурентно предимство е ниското тегло и размер, както и водоустойчивостта на IPX4. Работната мобилност е около четири часа. Това не е достатъчно за една тренировка.

Новост за щангисти

Повечето спортисти във фитнеса се опитват да не губят време да говорят и са защитени от останалите със затворени слушалки. Тежестите се открояват от тълпата, а не само добре развито тяло. Дрехите и аксесоарите подчертават индивидуалността на всеки отделно. За тези хора бяха създадени безжични слушалки Sony с плейър Walkman, модел NWZ-WH303. Масивният им изглед е измамен: триграмовото устройство с 4 GB устройство ви позволява да работите автономно в продължение на 20 часа. Спортистите ще харесат контролните бутони - те са огромни, за големи и силни ръце, те не са толкова лесни за счупване. За звукоизолация слушалките нямат еднаква категория. Огромната мощност и мекият бас ще заредят всеки спортист да постигне зададения резултат. Съдейки по прегледите на много собственици, четири гигабайта не са достатъчни, за да запишете любимите си песни. Твърдението е неразумно, защото повечето потребители разглеждат пазара на преносими устройства и правят погрешни заключения. Ако преведете в часове цялата музика записана с високо качество до 4 GB, получавате около 40 часа. Такова обяснение елиминира негативното в 100% от случаите.

Потопете се в работата на 100%

Работейки на компютър в голям екип, много е трудно да се съсредоточи върху задачата. Отърви се от външния шум ще помогне безжични слушалки за вашия компютър. Sony MDR-ZX750BN има огромно предимство в цената и качеството на звука пред конкурентите. По време на осемчасовия работен ден потребителят няма да изпита неудобство от използването на устройството. Леки, малки размери, красив дизайн и голям избор от цветове ще се впишат във всеки интериор. Като тези слушалки у дома. Гледането на телевизионно шоу или филм на компютър ще бъде оценено, а тези, които обичат да стоят пред монитора, остават късно. Ако батерията е изтощена в неподходящо време, слушалките за компютъра могат да бъдат свързани към компютъра с 1, 5-метровия кабел, предоставен в комплекта.

За любителите на онлайн игрите

Танкмените, тактиките и стратегиите ще се интересуват от безжични слушалки с микрофон. Sony MDR-XB950BT с вградения басов усилвател за бас усилване предоставя невероятно усещане за реалността на случващото се. Както е прието да се каже сега, устройството има пълен 3D ефект. В допълнение към отличния звук, слушалките могат да комуникират с всякакви мобилни устройства и да работят в режим Hands free. Върху кутията за управление на телефонни разговори са предвидени бутони за управление. Кондензаторният микрофон е разположен в лявата чаша за ухо и работи в честотния диапазон от 100 до 4000 Hz. Говоренето в тези слушалки е много удобно. Има недостатъци. Ако настроите силата на звука в слушалките на максимум, поради микрофона, се получава неприятен висок звук. Според собствениците проблемът лесно се коригира чрез настройване на звука на компютъра с предварително намаляване на самите слушалки.

Подмяна на домашно кино

Безжичните слушалки на Sony за телевизора ще представляват интерес за хора, които нямат външни високоговорители. Гледането на филм на големия екран с висококачествен звук може да се организира с помощта на модела MDR-1ABT. Безжичните слушалки с висококачествена аудио поддръжка няма да оставят равнодушен всеки ентусиаст. Високочестотният високоговорител с височина 40 милиметра възпроизвежда звук в честотния диапазон от 4 до 100 хиляди херца, границите на който са извън възможностите на човешкото ухо, но са податливи на други усещания, контролирани от нервната система. Предимствата на слушалките за телевизор са, че те могат да бъдат свързани едновременно с няколко устройства, например телевизор и телефон. Вграденият микрофон и системата за свободни ръце няма да ви позволят да пропуснете важно обаждане. Има един недостатък. Когато батерията, която задържа около 30 часа, се разрежда, ще бъде много неудобно да гледате филм на свързан кабел с дължина един метър.

На първо място - мобилност

Собствениците на смартфони ще оценят безжичните слушалки за телефона Sony SBH80. Малкото тегло и размер, а освен това и многоточковата функция, която ви позволява едновременно да свържете две устройства, ще се хареса не само на тийнейджърите, но и на всички собственици на мобилни телефони, таблети и преносими конзоли. За слушалки в ушите качеството на звука е приемливо. Напълно изключете от външния свят няма да успеете, а да слушате музика в широк честотен диапазон - няма проблем. За да постигне компактност, Sony жертва капацитета на батерията. Зареждането на безжични слушалки е достатъчно само за 8 часа непрекъснато слушане. Но в режим на готовност, според изявленията на много собственици на това устройство, слушалките в състоянието могат да задържат такса за един месец. Индексът е отличен, какъв е смисълът на такава покупка, която няма да бъде активно използвана?

Усилване на звука

Разполагайки на пазара безжични слушалки, Sony предлага да закупи висококачествени цифрови усилватели. Устройството далеч не е евтино, неговата цена е в диапазона от 60-65 хиляди рубли и е малко вероятно да заинтересува средния потребител. Но любителите на слушане на студийни записи и гледане на филми с максимално качество усилвателят за висококачествени слушалки от Sony ще се хареса. Вграденият DAC може да преобразува звука от всякакъв формат, да обработва, усилва и да се подава към слушалките. Наличието на оптичен вход за свързване на професионално аудио оборудване ще ви позволи да създадете аудио студио у дома. Разработчиците от Sony не се спряха на това и направиха подарък за всички собственици на мобилни устройства, като поставиха microUSB порт на корпуса на усилвателя за зареждане на телефони и таблети.

За фалшификатите

Продуктите на Sony не са в нискотарифния сегмент и неговата надеждност, спечелена в продължение на десетилетия, просто не си позволява лукса да произвежда дефектни и нискокачествени стоки. Често можете да намерите отрицателни по отношение на Sony. Това се отрази на тези домакински уреди, аудио оборудване, видео устройства. Без изключение и безжичните слушалки на Sony. Прегледи на собствениците на такива устройства предизвикват съмнения след фразата, че официалният представител на Sony отказва да замени или поправи. Ако разберете проблема, можете да разберете, че продуктът, предоставен за ремонт, не е сертифициран, тоест е внесено в страната неофициално. Съответно, това е брак или фалшив, те не са обхванати от гаранцията. Има само едно заключение - необходимо е да се купуват продукти на световни марки в специализирани магазини.

В заключение

Купувайки Sony безжични слушалки, купувачът получава като подарък не само гаранция за ненадминато японско качество. Продуктите на Sony имат история. Всяко устройство е създадено от различни дизайнери и няма сходства с други марки. Той е уникален по свой собствен начин. Ако има нещо подобно в света, то ще се откъсне от продуктите на Sony. Няма значение в коя страна е монтирано устройството. Оставете батерията да се чете “Китай” или “Мексико” под батерията. Основното е, че лидерът на високотехнологичния пазар е изцяло отговорен за своите продукти. Осигурява пълна гама от услуги и предоставя гаранция, независимо от държавата, на чиято територия е закупено устройството.