Заместваща матрица на лаптоп. Подмяна на матрицата на лаптоп Asus

Anonim

Когато екранът се разпадне, много потребители донасят лаптопа си в сервизен център, а някои просто си купуват ново устройство. Смяната на матрицата на лаптоп при специалист може да бъде много скъпа, въпреки че в 90% от случаите дисплеят на устройството може да се види самостоятелно, като по този начин се пести значително количество. Ако имате желание да спестите пари, и то със сигурност присъства, тогава ви препоръчваме да се запознаете с предложената инструкция.

Откъде да започнем

Така че, ако трябва да смените екрана на лаптоп, съответно трябва да закупите нов дисплей, който принадлежи на вашето устройство. Обърнете достатъчно внимание на избора на нов елемент, защото ако купувате екран не от вашето устройство, тогава има голяма вероятност той просто да не работи и няма да можете да го свържете. Смяна на матрицата на лаптоп трябва да се извършва на чиста маса, не забравяйте, че ще ви трябва много място. Също така, в допълнение към новия дисплей, ще ви е необходима отвертка Phillips, с помощта на която ще бъде анализирана кутията на устройството.

схема

Подмяната на Asus или друга матрица на лаптоп ще бъде почти идентична и затова ще ви дадем общи инструкции. Преди всичко, както споменахме по-горе, ще трябва да закупите нов дисплей. Ако искате в крайна сметка да получите екран с по-висока производителност, в този случай можете да се свържете с експертите, които ще ви помогнат да намерите частта.

Заместващата матрична лаптоп Lenovo може да бъде направена възможно най-бързо. В случай, че живеете в голям град, лесно можете да вземете дисплея и да го инсталирате. Ако нямате възможност да отидете на специализирана услуга и да закупите необходимия компонент, можете да направите директна поръчка на новия дисплей с помощта на интернет. Можете също така да намерите екрана в магазините, точно преди да направите поръчка, трябва да се уверите, че избраният дисплей е точно правилният за вашия лаптоп. За да не се сбъркате, можете просто да посетите уебсайта на разработчика, където ще бъдат изброени всички характеристики на вашето устройство, включително кой екран е инсталиран.

Какво да предпочитате

Ако нямате пълна увереност, че избраният дисплей с най-добрите характеристики е подходящ за вашето устройство и след като матрицата бъде сменена на лаптопа, тя може да работи правилно, тогава е по-добре да изберете екран, идентичен с този на устройството. Също така трябва да обърнете специално внимание на производителя на дисплея, тъй като дори привидно идентичните модели могат да бъдат оборудвани с различни чипове. Уверете се, че екранът е снабден с необходимия тип подсветка, или по-скоро, може да бъде LED или CCFL. Замяната на лаптопа Acer изисква специално внимание и това не трябва да се забравя.

ремонт

Сега си струва да разгледаме въпроса как да заменим дисплея. В повечето случаи не се изисква пълно разглобяване на устройството, въпреки че в някои случаи това може да се наложи. Първото нещо, което трябва правилно да поставите устройството, така че да се чувствате комфортно да работите, след което трябва да премахнете гумените подложки, които са предназначени за предотвратяване на сблъсъци на екрана на лаптопа с дъното му. Смяната на матрицата на лаптопа на Asus трябва да се извършва в добре осветена стая, така че ако няма достатъчно светлина, препоръчваме да инсталирате настолна лампа.

Работата трябва да бъде стартирана едва след като устройството е напълно обезвъздушено, затова го изключете и изключете кабела от мрежата. След като гумените уплътнения са отстранени, можете да видите винтовете, които се използват за фиксиране на корпуса и дисплея. Винтите внимателно развийте с отвертка Phillips и ги сгънете на едно място. При някои модели мобилни компютри могат да се поставят и допълнителни монтажни винтове. Ако са налице, можете да намерите тези елементи в долния ъгъл на кутията.

финал

Сега сте изправени пред най-трудната и старателна задача, или по-скоро, трябва да премахнете външната рамка. След това внимателно извадете неработния дисплей. След това ще видите две или три контура, които отиват на екрана от дъното на устройството, също трябва да ги изключите. В никакъв случай не изваждайте тези елементи, тъй като можете да ги повредите и съответно ще можете да решите проблема само в специализирана услуга. След като напълно премахнете стария дисплей, трябва да го изключите и да започнете да свързвате новия. Смяната на матрицата на лаптоп не отнема много време, но за да получите положителен резултат, определено трябва да действате изключително внимателно и бавно.