"Minecraft" за двама - два пъти по-интересно!

Anonim

Minecraft е игра, предназначена за един човек. Вашият герой се появява в света на играта, започвате да извличате ресурси, да строите сгради, да създавате инструменти и оръжия. Трябва да ловувате тълпи, да изследвате територията, да предпазите дома си, вашето пространство и т.н. Можете да посетите други светове, да се биете с мощни босове, да получите сериозни награди. Minecraft отваря огромни възможности за вас да се възползвате от. В края на краищата можете да се присъедините към мрежовата игра, където вече присъстват други геймъри, и да изпитате всички тези удоволствия с тях, развивайки се успоредно, обединявайки се в съюзи и воювайки един с друг. Но в компютърните игри корпоративният режим е доста популярен, в който двама играчи обединяват усилията си, за да действат по-ефективно и да се движат по сюжета. В Minecraft няма заговор като такъв, следователно няма такъв режим. Но това не означава, че не можете да опитате "Minecraft" за двама. Необходими са ви само специални карти, работещи интернет и няколко други малки нюанса.

Minecraft и кооперация

Minecraft за двама може да бъде наистина впечатляващо преживяване, тъй като тази игра ви предоставя почти неограничени възможности. Затова си струва да се разбере по-подробно с този режим, тъй като в оригиналната версия на "Minecraft" той изобщо не съществува. Всъщност, това не е в модифицираните версии, но имате възможност да заобиколите това ограничение. Факт е, че имате нужда само от отделен сървър, конкретна карта, както и някои умения за инсталиране на софтуер и разбиране как работи мрежовото оборудване. И тогава лесно можете да си издадете "Minecraft" за двама. Всяка от горепосочените точки трябва да бъде разглобена по-подробно.

Мрежово оборудване

Ако планирате "Minecraft" за двама, тогава трябва да проверите дали пристанищата на поне един от двамата играчи са отворени. Това е задължително изискване и ако не е изпълнено, няма да можете да играете по мрежата. Можете да се присъедините към вече готовия сървър, но да създадете нов - за съжаление, по никакъв начин другите потребители няма да могат да се присъединят към него. Ще бъде много по-добре, ако играчът, който има най-добрата конфигурация на компютъра, е отговорен за създаването на сървъра, тъй като самият сървър ще консумира ресурси едновременно с клиента. Когато се запознаете с мрежовото оборудване, можете да се приготвите да играете Minecraft - оцеляването за двама е гарантирано, всичко, което трябва да направите, е да направите няколко доста прости стъпки.

Как да получите сървър?

Сървърът в Minecraft е виртуално хранилище, където се създава свят, достъпен за други играчи. Когато използвате една версия, светът се появява на твърдия ви диск и само вие имате достъп до него. Но ако искате да играете с приятели по мрежа, ще трябва да им дадете достъп до вашия свят.

За да можете да изпитате пълното преминаване на "Minecraft" за двама, ще ви трябва сървър, но това няма да бъде проблем. Можете да го изтеглите на официалния сайт на играта. Вие дори не трябва да го персонализирате, тъй като вече е напълно регулиран. Но има един малък аспект - той е конфигуриран за стандартна игра, т.е. за генериране на произволен свят. Въпреки това, тази версия за кооперацията няма да работи за вас, така че след стартирането на сървъра ще трябва да го затворите и да извършите някои манипулации с картите. Пакетът за игра "Minecraft" карта за двама не е включен, така че първо трябва да го изтеглите.

Търсене на карта

Малко вероятно е търсенето на такава карта да ви отнеме много време. Факт е, че популярността както на самата игра, така и на този вид игра предоставя голямо разнообразие от опции в мрежата. Потърсете онези карти, които са проектирани специално за преминаване на съвместно, така че да е по-забавно. Факт е, че можете да играете на едно място, но в същото време няма да можете да усетите цялата същност на кооперацията. Когато картата е разработена специално за съвместно преминаване, там можете да срещнете моменти и места, които човек не може да премине, и това им дава специална жар. Това е същността на играта за две "Minecraft" - преминаването на такава карта ще изисква усилията на двама души.

Изпълнение на карта

Така че, намерихте картата, която вие и вашият партньор харесате, с която планирате да съпътствате. Но сега какво да правим с него? Доколкото си спомняте, вече сте стартирали сървъра веднъж. Благодарение на това сега в папката ви на игра има друга папка, която съдържа произволно генериран свят. Това е, което трябва да замените картата, която сте изтеглили. В резултат на това, когато рестартирате сървъра, вместо произволно местоположение ще имате свят, създаден от автора на кооперацията.

Приключението започва!

Сървърът е напълно готов за използване, така че можете да пътувате заедно. За да направите това, играчът, който е създал сървъра, трябва да напишете своя ah-pi-адрес, който трябва да бъде прехвърлен на друг участник. Когато се свърже с играта, той ще влезе в този конкретен адрес - и той ще бъде в правилния свят. И тук можете да се забавлявате заедно, като полагате всички усилия да преминете тази или онази карта. Колкото повече изтегляте такива кооперации, толкова по-забавно можете да получите. Но в същото време обърнете внимание какви версии на клиента са инсталирани за вас и вашия партньор. Необходимо е те да съвпадат напълно, иначе няма да можете да играете заедно.