TeamViewer: аналози на програмата

Anonim

Всяка програма за отдалечен достъп ви позволява дистанционно да управлявате компютъра чрез интернет или локална мрежа. С тези инструменти администраторите решават потребителски проблеми. Тези услуги обаче се използват от много хора и у дома. Например, ако имате нужда от помощ при решаване на компютърен проблем на роднина или приятел. Най-популярното приложение за дистанционно управление е TeamViewer, но има и свои партньори.

Безплатно LiteManager

LiteManager Free е инструмент, с който всеки потребител може лесно да контролира компютъра от разстояние. Работата се извършва както в локална мрежа, така и чрез интернет. Приложението е разработено за едновременна техническа поддръжка на голям брой потребители и засилен контрол на служителите на големи фирми. Основните предимства на полезността включват:

 • Незабавно управление на работния плот на Windows.
 • Поддръжка за Windows Aero.
 • Вграден диспечер на задачите с възможност за управление на процеси.
 • Управление на компютъра чрез командния ред, което е много ценно за бавна интернет връзка.
 • Достъп до всички файлове, съхранявани на компютъра.
 • Бързо събиране на техническа информация за компютъра.
 • Инсталиране на актуализации, които изискват администраторски права.

Този безплатен аналог на TeamViewer може да се свърже с отдалечена работна станция както по IP, така и по ID, ако потребителят няма външен мрежов адрес. Програмата предлага и инструменти за инсталиране и деинсталиране на приложения на администриран компютър, както и за промяна на настройките за захранване на компютъра. LiteManager Free е удобна и проста програма, която не изисква специален опит и технически познания. Дори един начинаещ може да го разбере за кратко време.

AnyDesk

AnyDesk е помощна програма, в процеса на разработване на която първостепенно внимание е отделено на увеличаване на скоростта на администриране на отдалечени работни места. Всъщност тази програма е написана от нулата. Той използва всички модерни технологии за графичен интерфейс, използвани в семейството на Windows OS. AnyDesk ви позволява да изпълнявате всички действия като TeamViewer. Аналогът обаче работи много по-бързо от него и се счита за най-бърза. В локалната мрежа AnyDesk предава десктоп видео със скорост 60 кадъра в секунда. Това е водещата фигура сред подобен софтуер.

Важен индикатор при работа с отдалечен работен плот е забавянето между натискането на клавиш и показването на резултата на екрана. Невъзможно е да се отървем от него, защото отнема време за предаване на информация от разстояние. И колкото повече данни се изпращат, толкова по-дълго те ще отидат при адресата. Представеният аналог на TeamViewer за Windows работи с минимално закъснение сред подобни услуги - само 15 милисекунди. Важно е и скоростта на интернет по време на администрирането. Дори най-надеждният доставчик има проблеми. AnyDesk показва стабилна и непрекъсната работа със скорост от 100 килобита в секунда. Това позволява дистанционно управление дори в мобилните мрежи.

Radmin

Radmin е много мощен инструмент. Тя се използва предимно от системни администратори. Той не е много подобен на обичайния TeamViewer, този аналог е разработен специално за корпоративни мрежи. Основните задачи на инструмента са две - техническа поддръжка за служители на големи компании, както и мрежово администриране без необходимост от физическо присъствие.

Заявлението се заплаща. Пробният период е 30 дни. Основни характеристики:

 1. Едновременна работа с голям брой машини без изключване. Това е полезно, когато трябва да администрирате компютри, разположени в различни градове.
 2. AES криптиране на целия генериран трафик. Нивата на сигурност могат да се избират ръчно.
 3. Гласови и текстови съобщения между потребител и администратор.
 4. Съвместим е не само с модерни операционни системи, но и с поддръжка на Windows NT / 98/95.

Radmin се инсталира по различен начин, отколкото в TeamViewer. Аналогът се състои от две части: сървър и клиент. Първият е инсталиран на управляваните машини. Тя не ви позволява да се свързвате с други хора. Вторият се инсталира само на компютъра на агент за техническа поддръжка.

Ammy admin

Тази програма е проста опция за управление на отдалечени компютри. Той съдържа само основни режими на работа: прехвърляне на файлове, чат, управление на работния плот и преглед. Приложението не изисква инсталация, то е напълно безплатно за използване извън корпорациите.

Подобно на TeamViewer, аналогът може да работи чрез интернет и локалната мрежа. Минималният набор от функции не изисква дълго проучване, което ще позволи на полезността да се използва дори от потребител, който не е срещал такива инструменти.