Динамичният микрофон е чудесен усилвател на звука

Anonim

Компютърните технологии стават все по-стабилни в ежедневието ни, а различните устройства го правят по-жив и богат с радостни събития. Например, много хора не могат да си представят живота без микрофон. Днес това устройство активно се използва не само от професионални музиканти или радио домакини, но и от обикновени граждани. Микрофонът просто е необходим, за да общува с приятели в интернет, да записва глас, да пее караоке и т.н.

Има много видове устройства, но най-често се използва динамичен или кондензационен микрофон. Вторият се използва в звукозаписни студия от професионални певци или радио-водещи. Кондензаторният микрофон е добър, защото е много чувствителен и може да предава всички нюанси на гласа, но има значителен недостатък - улавя всички външни шумове.

Много хора избират динамичен микрофон. Първо, тя е сравнително евтина, има широк ценови диапазон, затова е подходяща за потребители с различни нива на богатство. На второ място, устройството има здрав дизайн, не се страхува от удари и многобройни падания, най-важното е да не се повреди мембраната, а след това динамичният микрофон перфектно да предава звука. На трето място, той работи чудесно със силни звуци, така че се използва активно за глас и музика пред огромна аудитория на голямо разстояние. Такъв микрофон не се страхува от промени в температурата и влажността, така че е много практичен.

Динамичният микрофон се състои от гласова намотка, диафрагма и магнит. Тези три части със звуково задвижване образуват малък електрически генератор. Мембраната в това устройство е направена от пластмаса, звукови вълни попадат върху нея, а диафрагмата се колебае. Зад мембраната е разположена гласова намотка, изработена от тел, която осцилира със звука. На свой ред малък магнит създава магнитно поле. Движението на гласовата намотка в него създава електрически сигнал, който предава точно звука, изпратен към динамичния микрофон.

Тъй като микрофонът се използва не само от професионални певци за изпълнение на сцената, но и от обикновени потребители, често има въпроси за това как да го свържете към компютър. Няма нищо трудно в това, просто трябва да следвате някои препоръки.

Така че, за да свържете динамичен микрофон към компютър, трябва да закупите адаптер с голям входен жак и малък изходен жак. След това трябва да включите микрофона в този адаптер и да вкарате самото устройство в жака на звуковата карта с розов цвят. За да контролирате драйвера, отидете в раздела “Звук, реч и аудиоустройства” през контролния панел, но обикновено необходимата икона се намира в тавата.

В контекстното меню трябва да изберете "Конфигуриране на аудио настройки", за да направите това, щракнете с десния бутон върху иконата на високоговорителя в тавата. Отидете на раздела “Audio”, изберете “Record Audio”, за да зададете необходимия обем на устройството. След това микрофонът е напълно готов за употреба. Готово!