Как да обработим снимка: инструкции стъпка по стъпка с описание, съвети и тайни

Anonim

Статиите за това как да се обработи снимка в "Photoshop" са красиви, някои автори усложняват процеса толкова много, че новаците не си правят труда да работят с програмата. Но ако потребителят търси точно сложни уроци, тогава трябва да обърнете внимание на изключителния фотограф Дан Маргулис. Той описва абсолютно всички тънкости на работа с програми за промяна. Но всъщност е много лесно да се справиш с снимка като професионалист. Необходими са някои умения и постоянна практика. Начинаещите по-добре обръщат внимание на тези препоръки.

Как да обработим снимка в "Lightroom"?

Най-добре е да правите снимки в RAV формат, той ви позволява да извадите дори и неуспешните светлинни секции. Но тъй като е невъзможно да се обработи снимка в Photoshop без допълнителна програма, е необходимо да се направи обработка на цветовете в Lightroom. На първо място, балансът на бялото и моделът на прекъсване се регулират. BB е начинът, по който фотоапаратът предоставя цветове на базата на бяло.

Общо има 2 двойки цветове: зелено и розово, синьо и жълто. Можете да ги регулирате или с помощта на плъзгачи, или с помощта на пипета. Изберете сив или бял цвят на снимката и го вземете като пример, програмата ще свърши останалото. В същия първи прозорец можете да регулирате сочността и красотата на изображението, има и плъзгач за рязкост. Следващата стъпка са кривите в три основни цвята: червено, синьо и зелено. Има и настройка на всички цветове, добавяне на винетки, зърно, корекция на обектива и т.н. В допълнение към основните функции, можете да обработите снимка в Lightroom, както и в друг редактор, т.е. да премахнете несъвършенствата на кожата, да подобрите индивидуално различните области и да изрежете картината. Всичко това ще ви помогне да научите как правилно да боравите със снимки, като всеки професионалист.

Програмата "Photoshop" за обработка на снимки

Има абсолютно всички възможности, от обичайната цветова корекция до пластичната хирургия и замяна на фона. За да обработите красиво снимка, не е необходимо да извършвате много различни стъпки. След като обработката на снимката е била поставена в "Lightroom", е необходимо да отидете в самия Photoshop. Тази статия ще опише основните детайли за създаването на отлична картина. В същото време няма да има сложни и неясни стъпки.

Изсветлява или избледнява

Ако потребителят има английски Photoshop, този параметър звучи като Dodge Tool / Burn Tool. Като цяло, тази функция е създадена, за да нарисува светлина и сенки върху снимката. Тази функция изглежда особено добре в портретна фотография. Така се прави контур, но след стрелбата. За да направите това, създайте отделен слой над изображението, след което поставете режима "Soft Light". След това трябва да вземете четка и боя в бяло, където е необходима светлината, и в черно, където има сенки. Завършва всички плъзгача "Opacity", той е настроен така, че всичко да изглежда възможно най-естествено.

Ето две важни настройки за функцията Brighten / Dim.

Изборът на обхват

Този инструмент се използва както в тъмни, така и в светли области на фотографията. Така че, можете да използвате една четка и да дадете дълбочина на изображението или да осветлите твърде тъмен фрагмент. Трябва да се разбере, че за да направите по-тъмни абсолютно бели пиксели няма да работи. На английски език функцията звучи като Обхват. Сенки - тъмни, Акценти - светлина.

Сила на налягане

Този плъзгач ви позволява да персонализирате четката така, че промените да изглеждат естествено. Не правете сила на приложение повече от 10%. В противен случай може да се появят черно-бели области, които очевидно ще развалят снимката.

Има още един начин: за да направите това, направете копие на желаната снимка над оригинала, обработете го с две четки и вече преместете цялата снимка с помощта на плъзгача Прозрачност.

Най-добре е да следвате точните инструкции, но след няколко работи ръката ще се натрупа достатъчно и ще можете да импровизирате.

Примери за използване

1. Екскреция на очите.

С помощта на 2 четки можете да подобрите ириса. За тази цел се взема светлинен инструмент и се обработва целият ирис. След това намалете четката и изберете тъмна граница на ириса и зеницата. Винаги е най-добре да направите това на отделен слой, в случай на повреда, опитайте се да коригирате с непрозрачност или да изтриете и да направите всичко наново. Благодарение на този фокус зрителят първо ще обърне внимание на очите на модела.

2. Даване на мъжественост на човек.

Понякога искаш човек да изглежда още по-сериозен. За да направите това, просто трябва да направите сенките по-дълбоки. Много благоприятен ефект изглежда на черно-бели снимки. За да изглежда човек по-твърд и силен, трябва да вземете тъмна четка и да вървите по следните линии: скулите, страната на брадичката и дъното й, крилата на носа, веждите и страната на челото. Също така е необходимо да се предприемат всички стъпки на отделен слой, за да се увеличи прозрачността в случай на повреда или да се изтрият допълнителни линии.

Малко съвети. Някои линии изглеждат твърде тъмни, въпреки че други изглеждат естествено. За да направите това, трябва да вземете гумичка и да намалите непрозрачността му до 10%, след това преминете през недостатъците колкото е необходимо.

Същият фокус може да се приложи и към женския портрет, като се използва светлината четка в следните области: в средата на челото, под веждите, в средата на носа, границата на скулите, линията под долната устна.

печат

В английската версия този инструмент звучи като Clone Stamp. Печатът ви позволява да копирате една секция от снимка в друга. Говорейки по различен начин, основната му функция е да го вземе на едно място и да го копира в друго. Благодарение на такива неусложнени манипулации, можете да се отървете от дефекти на кожата или недостатъци на пътя, както и да премахнете ненужните детайли. Като цяло печатът е абсолютно универсален инструмент. И с него да се справят с снимката като професионалист е много лесно.

Кратка инструкция: за да използвате четката, трябва да натиснете бутона Alt и да изберете областта, която ще бъде поставена на необходимото място, което трябва да поправите. И след като вече сме редактирали кожата, пътя и т.н.

Помислете за два важни параметъра.

режими

Има няколко параметъра, които влияят различно върху снимката. Затъмненият режим променя само онези области, които са по-ярки от избраната област. Като цяло, този режим ви позволява да потъмните белите области на изображението.

Clone Stamp е режим на клониране, използващ го за ретуширане на различни обекти и кожа, за унищожаване на ненужни обекти и т.н. Има много повече режими, но те не са толкова важни за начинаещите, така че не трябва да се замисляте за тях. Можете да експериментирате с всяка от тях.

непрозрачност

Вече беше написано по-горе, че колкото по-нисък е процентът на непрозрачност, толкова по-фини ще бъдат всички промени. При 100% печатът ще замени напълно зоната, а при 15–30% идеално ще извърши ретуширане, така че песните „Photoshop“ да не се виждат.

Къде се използва инструментът?

Първо, печатът за фотограф е възможност да се извърши бърз ретуш без допълнителни стъпки. Първо трябва да отстраните излишните бръчки, пъпки, синини около очите, зачервяване на очите и други недостатъци по лицето. Ако на снимката има ненужен обект или човек, той може да изчезне и в изображението след четката. Но не се отървете от големи обекти. И разбира се, печатът помага да се премахнат всички свръхекспозиции. Например, на върха на модела на носа. За да направите това, използвайте "Darker" на прозрачността от около 25%. И с няколко кликвания коригираме дефекта.

Въпросът къде да се обработват снимките вече е отворен, но си струва да разберем, че всичко това може да се направи и в други редактори.