Когато се появи Minecraft и други факти за играта

Anonim

За много геймъри денят, в който се появи Minecraft, беше наистина красив и забавен. Този свят с възможност за създаване на всякакви обекти, сгради и неща, приспособени към пикселната графика, даде на всички много незабравими емоции. Историята на освобождаването на играта може да вдъхнови всеки човек, защото разработчиците са получили световна слава за своята работа и страхотна идея.

Подробности за програмисти

Не всички играчи знаят кога се появи Minecraft и на кого трябва да благодари за стартирането на такъв проект. Идеологически вдъхновител и основен разработчик беше Маркус Персон, който е по-известен в интернет под псевдонима Notch.

Работи по играта с малък екип, който по-късно се обединява в студио, наречено Mojang. През 2014 г. върхът на популярността на Minecraft достигна невероятни висоти, а голяма американска компания Microsoft купи всички права на проекта за два и половина милиона долара. От този момент всички допълнения към оригиналната игра и въведените нововъведения са под техен контрол. Самият Маркус Персон напусна екипа и реши да предприеме нови разработки.

Начало на разработката

Денят, в който се появи Minecraft, беше официално считан за седемнадесети май 2009 г., но развитието започна през април. Тогава в интернет се появи играта Infiniminer. Persson веднага привлече вниманието към него заради интересното понятие за графики под формата на квадратни пикселни елементи. По-малко от месец, тъй като разработчиците са отворили достъп до изходния код за всички, и този момент се счита за отправна точка в началото на работата по Minecraft.

Библиотеката Java и LWJGL бяха използвани като основа за програмиране, което всеки може да получи в мрежата. Работата не трябваше да се извършва от нулата, защото Persson имаше подобен изоставен проект RubyDung с подходящи практики. Започна работа на 10 май и продължи точно една седмица. Този кратък период от време може да покаже професионализма на Notch и неговите верни помощници. Никой в ​​този момент не очакваше нищо сериозно, а също и не се надяваше на играта. Проектът придоби популярност след множество реклами и потоци с изграждането на най-невероятните неща в красивия и изненадващо прост свят.

Издаване на първата версия

Преди да се появи светът на Minecraft, пикселната графика не беше твърде популярна. Нито един голям проект дори не е мечтал да бъде разработен в подобен стил, защото не всички геймъри възприемат такъв вид на екрана добре. Това не попречи на Персон и бъдещите събития го доказаха като право при избора на такъв стил. След три дни работа по проект в Мрежата се появи първото видео, описващо възможностите на игралния свят и показващо физиката.

В този момент работното име на играта беше Cave Game, което буквално означаваше „пещерна игра“. Още на следващия ден името се промени на Minecraft: Орден на камъка. Четиридесет и осем часа бяха необходими на персонала, за да завършат работата по процеса на играта и детайлите. След това започнаха затворени тестове, на които бяха позволени само членове на TIGSource общността. Когато Minecraft се появи на 17 май 2009 г., всички разбраха, че разработчиците не са открили големи недостатъци и са пуснали качествен продукт за общ преглед.

В световен мащаб популярността на неусложнени игри

Първите играчи, които създадоха сметки веднага след издаването, ще могат лесно да отговорят на въпросите, когато се появи Minecraft, в коя година и какви са първоначалните функции. Още първите часове, прекарани в света на неограниченото въображение на разработчиците, дадоха толкова много емоции, че е невъзможно да ги забравим.

Седем дни след пускането на проекта бе открит официален форум, на който потребителите общуваха с разработчиците, споделиха своите впечатления и изложиха на публиката създадените сгради и други произведения. Измина още една седмица и Persson създаде мултиплейър за своята игра, която набира популярност всяка секунда. Тестовите възможности и отварянето на сървърите продължиха още седем дни.

След това геймърите имаха възможност да се забавляват в любимата си игра с приятели. Когато се появи първата версия на Minecraft, всички започнаха да говорят за онлайн, а разработчикът слушаше желанията на потребителите. Мултиплейърът привлече още повече играчи в редиците на армията от верни фенове, и този момент може да се счита за набираща световна слава за играта, която беше създадена само седем дни.