Alt кодове: определение, употреба и списък

Anonim

Клавиатурата съдържа различни клавиши, които помагат за въвеждане на съответните символи в полетата за въвеждане. Но броят им не е достатъчен. Например, на клавиатурата няма да намерите символа "тире" или кавички на рибена кост, но има и други начини за въвеждане на представените символи, а не само. Тази статия ще обясни какво е алт-кодът, как да го използвам, за какво е предназначен, както и всички налични комбинации от кода.

За какво е Alt-кодът?

Като цяло горепосоченото вече беше обсъдено по прилагането на този кодекс, но все пак си струва да се обяснят всички аспекти на този въпрос.

Alt кодът се използва за въвеждане на символи, които не са на клавиатурата. Тези признаци може да не са препинателни знаци, а напротив, могат да бъдат забавни по природа или използвани за изграждане на цели конструкции на символи, както може да се види на изображението по-долу.

Най-добре е обаче да го използвате в писмото. Тези потребители, които често се сблъскват с писане поради своята работа, определено трябва да научат няколко алтернативни кода, тъй като те могат значително да ускорят и подобрят самите текстове.

Как да използвате Alt-код

Преди представянето на alt кодовете на всички символи, трябва да се обърне внимание на технологията на тяхното използване.

Alt-кодът не се нарича така. Факт е, че използването му предполага активиране на клавиша ALT на клавиатурата. Можете да видите местоположението на този ключ на изображението по-долу:

Ето списък на всички действия, които трябва да бъдат изпълнени, за да отпечатате съответния символ:

  1. Натиснете и задръжте клавиша ALT.
  2. Използвайте цифровата клавиатура, за да въведете необходимия код (той може да се състои от една или четири цифри, но не повече).
  3. Освободете бутона ALT.

След като изпълните тази проста инструкция, на мястото, където е позициониран курсорът, съответният символ ще бъде отпечатан.

Списък с кодове Alt

Сега е време да ви предоставим списък с всички видове кодове, които можете да използвате, когато пишете. Всички те са разделени по клавиатурни подредби. Това е списък с универсални кодове, които се прилагат за всички оформления:

Продължение:

Що се отнася до кодовете, използвани за руската клавиатурна подредба, те са както следва:

Продължение:

Кодовете за немската клавиатурна подредба са:

Продължение:

Както виждате, техният брой е доста обширен, а героите са разнообразни. Има редица кодове, които дублират символи, разположени на клавиатурата, тяхната употреба е много подходяща, ако някой ключ е счупен, и има дори емотикони, които са идеални за малки разговори в различни посланици и социални мрежи. Като цяло, знаейки няколко Alt кодове, можете значително да разнообразите стила си на писане.