Как да премахнете MyStartSearch от компютъра? Как да деинсталирате програмата MyStartSearch?

Anonim

Все по-често, потребителите мислят за това как да премахнете MyStartSearch от операционната система веднъж и завинаги. Този вирус доставя много проблеми на потребителите. Някои игнорират външния му вид, но рано или късно все още трябва да помислите за премахването на тази инфекция. Как да се отървем от него? Какво трябва да правят потребителите, когато се сблъскат с MyStartSearch?

описание

На първо място - не се паникьосвайте. Не всички вируси са изключително опасни. Чудите се как да премахнете MyStartSearch от компютър е необходимо само за допълнителна сигурност. В крайна сметка, този вирус е със специална опасност и вреда. Това е обичайният браузър.

След като влезете в компютъра, вирусът прониква в браузъра и е зададен като начална страница (не можете да го промените). Освен това, докато работи със системата, той зарежда процесора на компютъра. Има спирачки и повреди.

Браузърът е опасен, защото позволява на други вируси да проникнат в операционната система без никакви проблеми. Също така MyStartSearch открадва данни, които се съхраняват в настройките на приложението в мрежата. Възможно е информацията, въведена от клавиатурата, да бъде открадната. Затова трябва да обмислите как да премахнете MyStartSearch от компютъра си.

Първи етап - подготовка

Преди да започнете решителни действия, трябва да се подготвите правилно. Това е първата стъпка към успешно излекуване на компютъра за вируси. Какви действия трябва да се предприемат предварително? Това е:

  1. Запазете важна информация на преносим носител. Не винаги, но се случва, че третирането на операционната система от похитителите на браузъра завършва с катастрофално. А именно - загуба на данни. Презастраховането не боли.
  2. Изтеглете добър антивирус. Можете да използвате всеки. Но най-добре с похитителите, които се борят с Dr.Web. Алтернативно, Avast или Nod32. Но "Kaspersky" не е най-добре търсеният вирус, който се изследва.
  3. Ако потребителят мисли за това как да премахне MyStartSearch, се препоръчва предварително да изтеглите и инсталирате допълнителен софтуер, например, за да работите с системния регистър и търсачката на компютърните шпиони. Ccleaner и SpyHunter са идеални тук, съответно.
  4. Само в случай, че е препоръчително да се подготви инсталационен диск с операционната система. Може би компютърът вече има опасен зловреден софтуер. Не винаги е възможно безопасно да се отървете от MyStartSearch в този случай. Тогава пълната преинсталация на системата ще помогне.

Втори етап - процеси

Когато подготовката е зад, можете да направите незабавното почистване на компютъра. Много хора си мислят как да премахнат програмата MyStartSearch от операционната система. Проблемът е, че този софтуер пречи на обработката на компютъра. И да се отървем от него не е толкова лесно.

Преди да премахнете този софтуер, трябва да обърнете внимание на процесите, които се изпълняват на компютъра. Потребителят трябва да изпълни задача наречена MyStartSearch. За да направите това, отворете диспечера на задачите (Ctrl + Alt + Del), след което изберете съответната услуга. След това отидете в раздела "Процеси", намерете MyStartSearch, изберете курсора и кликнете върху "Край".

Екранът ще покаже известие за необратимостта на процеса и за възможната вреда, която може да бъде причинена от премахването. Трябва да се съгласим с това и да продължим действието. След като процесът бъде премахнат, диспечерът на задачите може да бъде затворен.

Трети етап - Приложение

Как да премахнете MyStartSearch? Това не е толкова трудно, колкото изглежда. Основното нещо е да не рестартирате компютъра след всяка стъпка. Това може да стане само в края на лечението. Иначе всичко ще трябва да започне от самото начало.

Следващата стъпка е да премахнете програмата MyStartSearch. Как да направите това? След като процесът със същото име в "Task Manager" е завършен, няма да е трудно да се осъществи идеята. Всичко, което се изисква, е да влезете в "Контролен панел" - "Добавяне или премахване на програми". В тази услуга намерете MyStartSearch Uninstall. Как да премахнем тази инфекция?

Просто изберете необходимата линия, щракнете с десния бутон върху нея и кликнете върху „Изтриване“. Стартира се деинсталаторът. Когато натиснете бутона "Напред", тази програма започва. В края на процеса се показва съобщение за успешното завършване на процеса. Но това не е всичко! Началната страница на браузъра все още ли е www.MyStartSearch.com? Как да го премахна веднъж завинаги? Остават още няколко действия.

Четвърти етап - сканиране

Сега можете да използвате антивируса и търсачката за компютърни шпиони. Първото нещо, което трябва да използвате антивирусен софтуер. Ще се изисква задълбочена проверка. В края на сканирането е необходимо да се третират всички потенциално опасни обекти. И всичко, което не се поддаде на лечението, премахнете.

След това, SpyHunter започва по същия начин. Сканиране, изтриване на всички намерени обекти - и половината от въпроса как да се премахне MyStartSearch от операционната система. Какво друго трябва да предприеме потребителят, за да реши проблема?

Свойства на етикета

Например прегледайте свойствата на преките пътища на браузъра. Този елемент ще помогне почти напълно да се премахне началната страница www.MyStartSearch.com. Как да го премахна веднъж завинаги?

Вие ще трябва да изберете прекия път на вашия браузър, кликнете върху него с десния бутон на мишката, след това изберете "Properties" в списъка, който се появява. След това трябва да отидете в секцията "Shortcut" и да обърнете внимание на полето "General". Неговото „преливане“ до самия край. След изпълним файл ще има надпис с споменаването на MyStartSearch. Тя трябва да бъде премахната заедно с кавички. Промените се запазват.

Подобна операция се изисква с всички инсталирани браузъри. Това е единственият начин да отговорите напълно как да премахнете MyStartSearch. Ако забравите поне за един браузър, съществува риск от повторно заразяване на използвания софтуер.

завършване

Всъщност отстраняването на вируса е завършено. Остава да извършите още едно малко почистване. Става дума за регистъра на компютъра. За да направите това, стартирайте Ccleaner. След това кликнете върху "Анализ" в прозореца, който се появява. Няколко секунди - и бутонът "Почистване" ще се появи на мястото му. Само с едно кликване - и регистърът е чист.

Сега можете да рестартирате компютъра. MyStartSearch е изтрит. Остава само да промените адреса на началната страница в браузъра до желаната. Така се отстраняват похитителите на изходните програми към World Wide Web. Всъщност всичко не е толкова трудно, колкото изглежда. Основното нещо - не се паникьосвайте и не рестартирайте компютъра преди време.