Arteafakty Skyrim: Маска Клавикус Вайла

Anonim

Маска Clavicus Vayla от серията игри The Elder Scrolls - е уникален артефакт Daedra, надарен с изключителна сила. Елементът се появява веднага в четирите игри от поредицата, започвайки с Daggerfall и завършвайки с Skyrim. Външно маската е затворена каска с рога, която прилича на брадат човешко лице.

Кой е Clavicus Weil?

Един от князете на Дедрик, ангажиран с изпълнението на желанията и сключването на договори. Външно, Klavikus прилича на обикновен човек, с изключение на един видим детайл - рогата на главата му. Като постоянен спътник, Daedra има куче-пазач на име Barbas, което също крие парче от душата на принца.

Клавикус Вайл е ненадминат дипломат. Неговата визуална привлекателност и способността да спечели събеседника им помагат да избегнат прекомерната жестокост, когато се занимават със смъртни. В сравнение с много други князе на Даедра, Клавикус много често показва своята милостива страна и винаги е готов да възнагради своите слуги за своите задачи.

Легендата

Маската на ключовия камък на Vyle е личен артефакт на Daedric Prince. Този, който слага маска, може да стане много по-привлекателен в очите на другите, отколкото досега. Според една от легендите, веднъж една маска е била поставена от някаква благородничка на име Авалея - като дете, един зъл слуга я е обезчестил. Артефактът падна в ръцете й, след като се сключи тъмна сделка със самия Клавикус Виле. За съжаление, маската не може физически да промени външния вид на Avaleya, но околните хора започнаха да виждат момичето като истинска красота. След известно време благородник се жени за добре роден барон. Когато момичето беше бременна, Клавикус реши да вземе артефакта си. В резултат на това Авалия е изгонен от имението заедно с нероденото дете. Минаха 21 години и 1 ден и дъщерята на благородничката се върна при баща си, за да го убие и така да отмъсти за осакатената съдба на майка си.

Как да си вземеш маска на Keystone Vyle в Скайрим?

За да станете собственик на артефакт Daedric в TES V, трябва да преминете през специално търсене. Тя се нарича "Куче - приятел на Даедра" и се отваря само след като главният герой достигне ниво 10. По пътя към Фалкрит един от пазачите ще ни посрещне и ще попита за куче. От разговор с него научаваме, че един изгубен Лед иска да намери някакъв Лод, който също предлага добра награда за връщането на животно. След това отиваме в ковачницата, където се намира същият Лод. От него научаваме как да стигнем до следващото необходимо място.

Преминаване на търсенето

Тръгваме за определеното място, където намираме липсващото животно. Оказва се, че това куче не е съвсем обичайно, а неговият собственик е самият Клавикус Вейл, принцът на желанията на Даедрик. Между другото, научаваме истината от самото куче, което, владеейки добре човешкия език, е представено от Барбас и ни пита за една услуга. Факт е, че собственикът Барбаса го откара и сега кучето се нуждае от някой, който би могъл да убеди Даедра да приеме домашния любимец обратно.

След това е необходимо да се следват животните в пещерата Хеймар. Между другото, ако не искате да ходите пеша, можете просто да се телепортирате до определеното място, а Барбас автоматично ще се появи там. В пещерата има много вампири, така че трябва да си проправите път. Барбас също няма да остане настрана и ще помогне по време на всяка битка. В края на пещерата ще се чака олтара и огромна статуя, изобразяваща камъка на вопъл и верния му спътник. Един глас, който принадлежи на самия княз Даедрик, ще ни говори. Klavikus ще ни благодари за свършената работа по унищожаването на вампири, обяснявайки, че убитите са били негови последователи, които са помолили Daedra да ги спаси от заразата. След това принцът ще ни даде друга задача: трябва да му донесем артефакт, наречен „Среща на скръбта“. Между другото, изборът ни в диалога не влияе нищо, така че търсенето не може да бъде изоставено.

Вземете Барбаса (той отива с нас) и отидете на следващото място, маркирано на картата. Ние правим всичко, от което се нуждаем, и вземаме Аксът на скръбта. Накрая се връщаме към статуята на Клавикус и му представяме артефакт. Даедра от своя страна ще направи ново предложение: можем да запазим тази брадва за себе си, но само ако се съгласим да убием Барбас с него. Нашата цел е маската на Clavicus Wile (в Skyrim може да бъде получена само по този начин), така че предложението на принца ще трябва да бъде отхвърлено. В края на търсенето ще получим желания артефакт, а Барбас (безопасен и здрав!) И Аксът на скръбта ще остане с Даедрата.