Проход "Mortal Kombat". Герои на играта "Mortal Kombat"

Anonim

Към днешна дата, Mortal Kombat (MK) се счита за основната бойна игра на планетата. Неговите създатели са станали известни програмисти и шоута на Джон Тобиас и Ед Боун. Първите игри бяха разработени изключително за аркадни машини, но години по-късно бяха прехвърлени на други платформи.

Интересни факти за МК

Първоначално разработчиците планираха да пуснат видео игра за Ван Даме, който бе в разгара на славата си в началото на 90-те години. Впоследствие обаче беше решено да се ангажира с развитието на Mortal Kombat. Така през 1992 г. се ражда първата част от известната аркадна серия. Играта получи огромен успех и в един момент тя стана популярна, първо в Америка и Азия, а след това и в Европа.

Чипът MK стомана кървава завършване, наречен Fatality. Тази техника изискваше бързо натискане на определена серия от бутони. Разработчиците рискуват факта, че геймърите не могат да приемат такова странно движение, но не са загубили. Подкупени потребители и постоянната смяна на палитрата на играта, символи, пейзажи. След успешното представяне на първата част, последваха цели обиколки, както и снимачни филми, телевизионни сериали и др.

Серия от игри "Mortal Kombat"

Първата част се появи за автоматични машини през 1992 година. След известно време беше решено да се прехвърли на конзолни и персонални платформи. Продължението "Mortal Kombat 2" не беше дълго. Новата част, издадена през 1993 г., се отличава значително от оригинала с подобрена графика и голямо разнообразие от техники. През следващите шест години няколко части от аркадата излязоха наведнъж, но само Ultimate MK 3 може да се различи от тълпата, която радваше много нови герои и начини за довършване.
Революцията в състава стана през 2002 г. с пускането на играта "Mortal Kombat: Deadly Alliance". За неговото развитие е използвана нова 3D-технология. Сега героите и оръжията са станали по-обемни и по-реалистични, отколкото в 2D инсталациите. През 2006 г. се раждат две интерпретации на MC: Armageddon и Unchained. През следващите пет години се наблюдава застой в серията. Различните отделения и актуализации не дават на феновете същото удоволствие като старите версии на играта.

И едва през 2011 г. аркадата получи нова кръв. MK 9 се превърна в един вид рестартиране на серията. Критиците поздравиха играта с ентусиазирани отзиви, и всичко това благодарение на невероятната графика, 3D-реалистични, безкрайно летящи кости и пръскане на кръв в различни посоки. В много страни МК 9 е забранен за продажба поради жестокостта на геймплея.

История

Оригиналът на МК разказа за десетия турнир, в който Лиу Кенг с големи затруднения побеждава най-големия враг на всички хора Shang Tsung. Сюжетът на "Mortal Kombat-2" се провежда около Shao Kahn. След поражението на нападението Шан Цун решил да се възстанови пред господаря на черните сили и да организира нов турнир, чието място трябва да бъде външният свят. На територията на Shao Kan земляни няма да е лесно, но не можете да загубите, в противен случай Земята ще падне завинаги пред тъмните сили.
Третата част от поредицата и нейните многобройни актуализации разказват за отмъщението на владетеля на Външния свят, който в края на “МК-2” загуби от Лю Канг в равна борба. Следващата версия на играта ("Mortal Kombat-4") разкрива света на Бог Шиннок, който реши да свали останалите владетели, привличайки власт от Земното царство. Raiden обаче не можеше да допусне това. Побеждавайки го, той хвърли изгнаник в ада. Но Суб-Зиро успял да върне Шиннок в Небесното царство, за да довърши започнатото. В резултат на това се случи свалянето и Raiden беше принуден да избяга на Земята. В различни актуализации се добавят нови герои.

Сюжетът на "МК-5" може да се счита за предистория на останалите части, която разказва за някой магьосник Куанг Чи. Именно този магьосник по-късно щеше да ръководи Алианса на смъртта, правейки Shang Tsung безсмъртен. Шестата част разкрива същността на такива нови герои като Onagi, Reptile и Shujinko. Тези покровители на тъмнината ще трябва да се борят с Raiden и Shan Tsung за трона в Външния свят. В резултат на кървавите битки, престолът е завладян от най-стария дух Onagi.
"MK: Armageddon" отваря нови светове за феновете, в които се провеждат ожесточени битки за абсолютна власт. Бог Аргус направи всичко възможно да предотврати апокалипсиса. Всички най-мощни сили от страните на страните, като Шао Кан, Онаги, Шан Цун, Райден, Куан Чи и много други, бяха въвлечени в решителната битка.
Последният от публикуваните части на "МК" (2011) разказва за Raiden, който стои на ръба на смъртта от ръцете на владетеля на Външния свят. Шао Кан вече е готов да извърши смазващ удар, но богът на мълнията реши да предприеме рискована стъпка, като изпрати предупреждение към миналото. Сюжетът обхваща всички първите три части на "МК".

Постижения в "Mortal Kombat"

Основните чипове на цялата серия Mortal Kombat са Fatality. Това е така нареченото завършване на противника, докато той падне мъртъв в края на битката. Fatality е поредица от натиснати бутони, в резултат на което печелившият герой отлично убива противника си. Това не означава, че това е преминаването на "Mortal Kombat", но Fatality дава на битките допълнителен вкус.

По видове довършителни работи могат да бъдат както следва:
- приятелство (символ на помирение се предлага на противника);

- бебета (губещият се превръща в дете);

- жизненост (победоносният боец ​​се преражда в животно и разкъсва врага);

- бруталност (унищожаване на противник чрез серия удари);

- хари-кири (позволявайки на противника да се самоубие).
Най-популярни бяха бруталността и анимацията.

Описание на символите "MK-9"

Най-оценената за днес е 9-та част на Mortal Kombat. Героите от тази серия са базирани на първите три игри, но според графиките те са много по-реалистични. Основните сюжетни символи на МК 9 са:
- Милена . На пръв поглед е създадено приятелско момиче по подобие на Китана. Нейната цел - да служи вярно Шао Кану. Амбициите на Милена нямат край: тя иска да стане принцеса на Външния свят. Главното оръжие на момичето е нейният чар и смъртна усмивка.
- Raiden . Преди няколко години Бог на гръмотевицата се спусна в земното царство, за да помогне на хората да се съпротивляват в безмилостна, смъртоносна битка със силите на мрака. Шао Кан се приближава към трона на абсолютната власт, така че Raiden е принуден да бърза да търси достоен шампион сред земните.
- Скорпион . След смъртта на семейството Хасаш бил във вечни мъки. Но появата в живота му на Куан Чи позволи на Скорпион да придобие нова цел - да отмъсти на Суби Зиро за убийството на роднините му. Заслужава да се отбележи, че този герой има най-колоритен фаталност. "Mortal Kombat-9" разкрива Скорпион, от друга страна - като разумен и балансиран човек.

- Шао Кан . Господарят на Външния Свят е решен да завладее Кралството на Земята. Веднъж успява да свали Onagu, но сега ще трябва да се бие с най-добрите воини на мъжете. Проходът "Mortal Kombat-9" е да попречи на Шао Кан да завземе Земята и да сложи на нея пълна тъмнина.

- Sub-Zero . Роден да убие Куи Лян контролира леда и студа, което го прави непобедим за всеки противник. Участието му в сюжета не е спорно, тъй като той е един от най-силните бойци на турнира.

- Лиу Кан. Научен от монасите от Шаолин, Лиу трябва да помогне на Raiden да защити Земното царство, но за това трябва да победите най-добрите воини на Шао Кан, а после и самият император. Първа по ред - Шан Цун ...

Нови символи "MK-9"

Деветата част включва няколко неизвестни досега бойци. Основните бяха Scarlet и Cyber ​​Sub-Zero.
В историята "Mortal Kombat-9" Скарлет отдадено служи на Шао Кан, но впоследствие под магията на Куанг Чи премина към другата страна. Когато магията на магьосника изчезна, Скарлет щеше да го убие, но тя беше предотвратена от Братството на Сянката. Основното предимство на момичето - способността да абсорбира силата на съперниците.

По време на кървавите войни Sub-Zero отива на страната на Shao Kahn и го възхвалява с безкрайните си победи. Скоро по пътя на Sub-Ziro се появяват Cyrax и Sector, които се възползват от властта на леда и я модернизират. Впоследствие, той ще отиде настрани.

Проход на "МК-9"

В историята "Mortal Kombat-9" само двама останаха начело на светове - Raiden и Shao Kahn. Резултатът от апокалипсиса бяха милиони мъртви воини от всяка страна. Но сега беше ред на решителната битка между владетелите на противоположните страни. В тази битка Шао Кан превъзхожда с лекота. Въпреки това, той не искаше да убива Рейден толкова просто и реши да довърши бога на небето с чука. Последният удар беше почти готов, но Raiden успя да хвърли заклинание, изпращайки съобщение за собствената си смърт в миналото.
Проходът "Mortal Kombat-9" започва с факта, че Raiden и Liu Keng ще спасят Земята от тъмните сили на императора. Всички други човешки воини, като Соня и Кейдж, преследваха лични цели. Скоро Джони побеждава Барак и Рептилия, а Блейд спасява Джекс. Вдигайки ги заедно, Райдън ги примамва към себе си. Сега Шао Кану и неговите воини са изправени пред солиден екип от първокласни земни воини.
В бъдеще преминаването на "Mortal Kombat-9" е последователното развитие на армията на Рейден по пътя към свалянето на императора. Но преди това Лиу Кан ще трябва да победи Шанг Цун. В последната битка, Raiden трябва да свали Shao Kahn. Ето и самото послание от бъдещето.

Съобщение Mortal Kombat-10

Датата на излизане на новата част от игралния франчайз е насрочена за април 2015 година. Развитието на "Mortal Kombat-10" се занимава с Warner Bros. във връзка със студиото NetherRealm.

В тази част ще бъдат добавени четири интересни бойци към известните герои едновременно. Също така в "MK X" ще бъде използвана модерна бойна технология на живо, която преди това се пазеше в тайна.
Сюжетът ще покаже живота на главните герои на франчайза веднага след битката между Raiden и Shao Kahn. Въпреки успешния си резултат, Земното царство все още е в опасност.

Нови символи "MK-10"

  • Каси Кейдж е рождената дъщеря на Сони и Джони, която е погълнала бойните умения на двамата родители.
  • Di-Thief - непобедимата кралица на насекоми със зелена кожа и паяк.
  • Kotal Kan е древен дух, който е наследник на императора на външния свят.
  • Ферат е гигантско създание, смътно напомнящо на човек, който смазва съперниците си с мощни удари.