Как да възстановите изтрита игра? Съвети

Anonim

Първото нещо, което човек, който наскоро седна на компютъра, трябва да научи, е, че правилно изтрита игра или приложение не може да бъде възстановена. По всякакви начини и програми. Максималната стойност, на която можете да разчитате, са отделни файлове или техните бележки. Всички начини, които наистина могат да ви помогнат, изискват първоначална небрежност от страна на потребителя или старателна предварителна работа.

икона

И така, как да възстановите изтрита игра? Много начинаещи потребители могат да объркат деинсталирането на играта и нейния пряк път. Да предположим, че стартирате приложението, като щракнете върху иконата на работния плот. Но ако щракнете с него с десния бутон на мишката и натиснете "Изтрий" или го плъзнете в кошницата, това по никакъв начин няма да бъде премахването на самата игра. Ето защо, за да се възстанови прилагането в такава ситуация е много проста.

 1. Възстановете етикета на играта от кошницата според инструкциите, които даваме малко по-долу.
 2. Ако кошницата е изпразнена, натиснете бутона "Старт". Отидете на Всички програми. В списъка, който се отваря, намерете играта си (може да е в папката с името на издателя). Щракнете с десния бутон върху неговия изпълним файл и изберете "Изпращане". Посочете "Desktop (създайте пряк път)".

Както можете да видите, въпросът: "Как да възстановим изтрита игра?" - Не е толкова трудно, когато става въпрос за небрежност или неопитност на потребителя. Има обаче и по-лоши ситуации.

кошница

Следващата грешка, която потребителят може да направи, е да изтрие играта неправилно. Човекът взима и кликва върху папката с играчката и след това кликва върху „Изтриване“. Това обаче не е пълно премахване. И файловете се изпращат в кошчето. Това е специална папка на работния плот, в която много файлове чакат окончателното изтриване от компютъра. Как да възстановим играта от кошницата?

 1. Отидете в кошницата по същия начин, както в нормална папка.
 2. Кликнете с десния бутон върху необходимите файлове.
 3. Изберете опцията "Възстановяване".

В резултат на това всички данни за играта ще се върнат там, където са били изтрити. В същата директория, от която сте ги изтрили.

Архивиране

Този метод изисква малко подготовка от потребителя. Ако играта е премахната от компютъра правилно, използвайки система или вградена помощна програма, можете да помогнете за възстановяване на системата в ранно състояние. Как да възстановите файлове, използвайки архивиране?

 1. Отидете в менюто "Старт".
 2. Изберете "Контролен панел".
 3. Отидете на елемента "Архивиране и възстановяване".
 4. Посочете необходимата точка, когато играта все още е на компютъра.
 5. Restore.

Всъщност, проблемът е само един - ако не сте създали резервно копие предварително, то най-вероятно ще бъде деактивирано на вашия компютър. Следователно, този метод не винаги работи.

Recuva

Това е специална програма, която ви позволява да възстановите загубени данни. Просто изберете желания твърд диск и щракнете върху "Analyze". Програмата ще ви покаже списък с наличните игри за възстановяване и вероятността за успех. Кликнете върху „Възстановяване“. След като изчакате края на процеса, опитайте да стартирате играта, за да тествате нейната производителност.

Използвайте този софтуер веднага след премахването на играта. Колкото повече време минава след деинсталирането, толкова по-малка е вероятността програмата да изпълни тази операция. Също така внимавайте да не хванете вируса, когато изтегляте Recuva от интернет.

пара

Така че, разглобихме почти всички възможни начини за възстановяване на изтрита игра. Единственото нещо, което остава да споменем е преинсталирането. Ако имате диск и когато го изтриете, сте напуснали запазените игри, след което ги инсталирайте в същата папка и ще имате достъп до тях.

Също така добра новина за тези, които купуват приложения чрез платформата Steam. Как да възстановите изтрита игра с нейната помощ? Стартирайте приложението. Отидете в раздела "Библиотека" - "Игри". Сега имате две възможности.

 1. Ако играта е изтрита правилно от компютъра, тогава името й ще бъде сиво. Кликнете с десния бутон върху него и изберете "Инсталиране на играта".
 2. Ако приложението е изтрито случайно заедно с папката, то Steam ще го види инсталирано (написано на бяло). Щракнете с десния бутон върху играта и изберете "Свойства". След това отидете в раздела "Местни файлове" и кликнете върху "Проверка на кеш целостта". Програмата автоматично ще намери липсващите фрагменти и ще ги изтегли на вашия компютър.