Два начина да настроите алармата на компютъра

Anonim

Това няма да бъде откритие за никого, че можете да зададете будилник на модерен телефон, като по този начин откажете да използвате остарели устройства със същото име, които заемат само място. Но какво да правите, ако нямате мобилен телефон, забравили ли сте дълго часовник с часовников механизъм с циферблат? В този случай можете да помогнете на всеки компютър, стационарен или лаптоп, най-важното - да работи с операционната система Windows.

Тази статия ще говори за това как да настроите алармата на вашия компютър. Двата най-популярни начина, по които всеки може да използва, ще бъдат разглобени. Първият ще бъде описан приложението "Аларма", а втората програма AIMP, която по същество е играч, но на "борда" има специален инструмент.

Метод 1: Задайте аларма, като използвате приложението Безплатен будилник

Посоченото по-горе приложение има своето име - Безплатен будилник. Сега ще се каже как да настроите алармата на компютъра с нея. Но си струва да се отбележи веднага, че тази процедура е доста проста и повечето потребители предпочитат да използват представеното приложение. Първо първо.

Изтриване на предварително зададена аларма

След като изтеглите, инсталирате и отворите приложението, ще откриете, че вече има предварително настроен будилник в 9 часа сутринта. Такова време може да не е подходящо за всички, така че би било разумно да ви каже как да изтриете тази предварителна настройка.

Това може да стане по два начина. Първият означава, че щракнете върху него с десния бутон на мишката (десен бутон) и изберете елемент "Изтрий" в контекстното меню. Вторият е малко по-прост - първо трябва да го изберете, като щракнете с левия бутон на мишката (LMB) и натиснете клавишната комбинация Ctrl + Del.

След извършените манипулации, пресета ще изчезне и можете да преминете към историята как да настроите алармата на компютъра, като посочите времето си.

Добавете собствен будилник

Сега в приложението няма нито един будилник и лесно можете да създадете свой собствен, като посочите в него всички необходими параметри. За това как да настроите алармата на вашия компютър в приложението Free Alarm Clock, сега ще бъде обсъдено.

Преди всичко, в горния панел трябва да кликнете върху бутона "Добавяне". Ще се появи нов прозорец, в който ще бъдат направени всички необходими настройки, като:

  • време за игра;
  • дни на игра;
  • съобщението, което се появява по време на възпроизвеждане;
  • играят мелодия;
  • на звука за възпроизвеждане на мелодия.

Както виждате, опциите са достатъчни, за да настроите алармата за себе си. Най-важното е, че ще можете да определите коя мелодия ще се възпроизведе. Можете да го изберете от списъка, предлаган от самата програма, или да намерите този, който е подходящ за вашия компютър.

В допълнение, приложението предоставя на потребителя допълнителни опции. Можете да включите възпроизвеждането на възпроизведената мелодия, да добавите бутона „Закъснение”, който може да бъде натиснат по време на възпроизвеждане, да извадите компютъра от режим на заспиване по време на игра или, напротив, да изключите монитора.

Между другото, след добавяне на една аларма в тази програма, можете да добавите друг по абсолютно подобен начин. Това е много удобно, ако се нуждаете от няколко звукови известия през деня.

Това е първият начин да настроите алармата на компютър. Всички действия бяха извършени в приложението Безплатен будилник. Но както споменахме по-горе, това не е единственият метод.

Метод 2: Задайте аларма в AIMP плейъра

Доста известен играч, наречен AIMP, също има алармена функция. Този метод ще отговаря перфектно на тези потребители, които вече са инсталирали програмата, представена по-горе. Става въпрос за това как да настроите алармата на вашия компютър с помощта на AIMP за тази цел и тя ще бъде обсъдена в момента.

Процесът на настройка на алармата в програмата AIMP

Веднага си струва да се отбележи, че всички стъпки по-долу ще бъдат приложими за версията на програмата 4.12.1880 г., при по-ранни версии са възможни отклонения от инструкциите.

На първо място, след стартиране на самата програма, трябва да кликнете върху иконата на будилника, която се намира в горната част на прозореца. Можете да видите точното му местоположение на изображението по-долу.

След като направите това, ще се появи прозорецът "Планировчик". Той има два раздела - "Таймер за заспиване" и "Будилник". Както можете да предположите, трябва да отидете на втория раздел.

Сега пред вас ще бъде прозорец, в който са зададени всички параметри на алармата. Той е доста сходен с прозореца, представен в първия метод, с незначителни промени. Броят на опциите в него е много по-малък. Можете да зададете времето за възпроизвеждане, да зададете мелодията и силата на възпроизвеждане. Между другото, можете да изберете мелодия от самия компютър или да определите кой играч вече е добавен към плейлистите. Освен това е възможно да зададете увеличаващ се обем на възпроизвеждане, като отметнете съответния елемент и изберете обхвата на увеличение.

След като всички настройки са направени от вас, обърнете внимание на факта, че е поставена отметка до "Активиране на алармата". След това можете спокойно да натиснете бутона "OK" - алармата ще бъде запаметена и ще се възпроизведе избраната мелодия в определеното време.