Как да инсталирате обучител? Проблеми, помощ, инструкции

Anonim

Днес ще се заемем с вас как да инсталирате треньор за определена игра. В допълнение, ние обикновено трябва да се запознаем с това, което е тази програма. Някои потребители успяват да се справят без такива средства за цял живот и в същото време да играят компютърни игри нормално. А някой, напротив, не прави нищо друго, освен да напълва играчки с различни обучители. Намирането им не е толкова трудно. Но въпросът как да инсталирате обучител - това е съвсем различен разговор. А понякога може да ви отнеме много време.

дефиниция

Първото нещо, което трябва да разберете, е какъв е нашият настоящ тип приложение. Само тогава можете да спорите как да инсталирате обучителя на "GTA 5", например, или други игри. Тук има много определения. Въпреки това всеки е в състояние да разбере точно какво е треньорът.

Всъщност това е нещо като измама или тайна, нещо като помощник за преминаването на определена играчка. Това е програма с ниско тегло, която след стартирането ще позволи, използвайки горещи клавиши, да разшири стандартните функции на играта. Например, един треньор ще даде безкрайни амуниции, ще повиши издръжливостта или ще ви направи безсмъртни. Понякога този тип приложение е по-полезен от мами или кодове. Но въпросът е различен: как да инсталирате обучителя. Има няколко сценария. И сега трябва да ги научим всички. В крайна сметка ще бъдете готови за всякакви изненади, които само създателят на играта може да подготви за вас.

Разопаковане

Най-често срещаната опция за обучители е пакетирани архиви от файлове, които при стартиране ще ви дадат определени опции. Може би този тип приложение, пред което са изправени много потребители. Такива обучители за игри просто се разопаковат (но на определено място на компютъра) и след това се изпълняват с изпълним файл, който е в първоначалния архив. И всички проблеми с тайни и мами са незабавно решени.

Въпросът е: къде точно да разопаковате документите. Създателите обикновено интегрират в архивите така наречените "ReadMi" -файлове (txt формат), които дават ясни инструкции за разопаковане. Но понякога тези документи липсват. Какво да направите в този случай? Просто разопаковайте обучителя, когато играта ви е инсталирана, с други думи, в папката с нея. Така например, Heroes Trainer трябва да се съхранява в неопакована форма (не в отделна папка, това е важно) на мястото, където е инсталирана едноименната игра. Същото може да се каже и за много други играчки. Но не само тази опция може да бъде проследена до някои потребители.

монтаж

Обикновено въпроси за това как да инсталирате треньор за определена игра завършва с разопаковането на документи в главната папка на приложението. Само тук напоследък се намират все повече и повече комунални услуги, които наистина изискват отделна инсталация. И тогава възниква съвсем логичен въпрос: какво да правим?

Отговорът е изключително лесен - инсталирайте обучителя. Но къде? И тук всичко трябва да е ясно: в папката с играта, за която е предназначено това или онова приложение. По правило, нищо особено не се откроява с нищо друго. Просто трябва да запомните къде се намира главната папка на избраната играчка. Ако инсталирате обучителя не е мястото, където искате, тогава той ще откаже да работи на всички. Но обикновено това не причинява никакви проблеми. В крайна сметка всички ние се опитваме да инсталираме игри на едни и същи места на твърдия диск. И единствената разлика е в папките на издателите.

Бъдете предпазливи към обучителите, които изискват инсталация. Моля, обърнете внимание: основният процес, който обикновено се използва в такива приложения, е разопаковането в папката на играта. Не сте сигурни за произхода на треньора? Тогава е по-добре да потърсите нова, от друг създател и друга версия. Имайте предвид, че например нито един треньор за GTA или "Stalker" не изисква пълна инсталация. Искането за инсталация в този случай означава, че имате вирус. Но повече за това по-късно.

Но не ни пука

Вярно е, че има и друг, последен сценарий. Обучителите на игри понякога дори не изискват инсталация. Можете да разопаковате всички архивирани документи на вашия работен плот или във всяко удобно за вас място (обикновено отделна папка) и проблемът е решен. Просто трябва да стартирате приложението и да го използвате.

Между другото, ако обучителят не работи след разопаковането в главната папка с играта, то това е просто причина да го разопаковате отново, но на удобно за вас място. Алтернативно, прочетете внимателно файловете ReadMe. Там, както вече споменахме, подробно е описано как да инсталирате обучителя за всяка игра поотделно. Всъщност, неуспехът на приложението да работи не означава неправилен процес на инсталиране. Може би проблемите са другаде?

Не работи

Обучители за игри, като правило, имат една много сложна собственост - да не работят. И може да има много причини. Въпросът е: как да се идентифицират проблеми и да се отстранят неизправности. Няма единен отговор, защото всяка програма има свои характеристики. Но има малък списък от най-често срещаните източници на проблеми.

Например, много играчи в тренировката на Call of Pripyat не могат да се активират само защото са в интернет на различни версии. Това означава, че версията на приложението и играта трябва да са еднакви. Несъвместимостта води до това, че полезността не работи.

Също така е важно да започнете да тренирате треньора, а само след това - играта. Ако направите обратното, тогава най-вероятно програмата ще откаже да работи. По-точно, ще бъде така.

Последният сценарий е наличието на вирус в обучителя. Често тези програми се разпознават от компютъра като заплаха. Това е причина да се мисли за изоставяне на използването на такива "вратички". Въпреки това, когато знаете точно с какво се занимавате, не трябва да се страхувате.

Използване на

Как да инсталирате обучителя вече е ясно. Но използването все още е загадка. Въпреки това се разкрива много лесно и просто. След като стартирате обучителя, просто натиснете "горещите клавиши" по време на игра, за да активирате тази или онази функция.

Къде да получите необходимата информация за това? Право на приложението. Има специално меню, което описва кои бутони и защо трябва да кликнете. Най-често използваните комбинации са F1-F12 и други ключове, които първоначално не са били необходими за играта. В допълнение, някои архиви с обучители имат ReadMe документи. Те описват не само процеса на инсталиране, но и списък с "горещи клавиши" за работа с приложението.

Няколко съвета

Така че е време да разгледаме нашия разговор днес. Както виждате, обучителите са много често срещани приложения. Понякога те наистина могат да помогнат на една или друга мисия в играта. Но да се включат в такива комунални услуги не е необходимо - вълнението се губи.

Обучителите изтеглят само от надеждни сайтове. За този период ще трябва да деактивирате антивирусната програма, защото цялото такова съдържание е разпознато като потенциално опасно.

Не използвайте обучители твърде често. Това в крайна сметка ще загуби интерес към играта и процеса като цяло.

Опитайте се да не комбинирате няколко обучители в една играчка. Те ще "припокриват" работата на другия, забранявайки геймплея. По-добре е да изберете някаква универсална и изпитана време.