Как да увеличим сигнала на Wifi рутера?

Anonim

За да осигурите достъп до безжичен интернет във вашия дом, трябва да използвате рутер. Въпреки това, тя се характеризира с ограничен диапазон, който обикновено не надвишава тридесет метра. Освен това има редица фактори, чрез които радиусът на сигнала се намалява допълнително. Най-честата причина е радиационна намеса, която причинява метални предмети и други високочестотни устройства, като микровълнови печки, мобилни телефони, както и хладилници и ютии. И тогава възниква въпросът, как да се увеличи сигналът Wifi? В момента има много начини. Можете да помислите за някои от тях.

Ако говорим за това как да подобрим сигнала Wifi, първото нещо, което може да бъде предложено, е да намали смущенията. За да направите това, сменете или инсталирайте колкото е възможно повече от рутера всички устройства, работещи на 2.41 GHz. Обикновено това са мобилни телефони. За да определите устройството, което се намесва, е необходимо да включвате и изключвате всички съществуващи устройства един по един, като проверявате качеството на безжичния сигнал всеки път.

Като следващ начин, как да увеличите Wifi сигнала, можете да предложите да промените безжичния канал. Модерните маршрутизатори предават данни по множество канали, така че трябва да превключите канала, за да намерите този, при който нивото на сигнала ще бъде значително по-добро. Това става чрез специален софтуер, който ще ви даде възможност да разберете от кой конектор се изпраща най-силният сигнал. Освен това можете да настроите системата на неизползван канал.

Говорейки за това как да подобрим сигнала Wifi, можете да предложите друг вариант - да преместите маршрутизатора на друго място. За да се увеличи радиусът на безжичното предаване на сигнала, рутерът трябва да бъде разположен в центъра на къщата или възможно най-високо. Ако го поставите близо до основните приемници на сигнала, резултатът ще бъде много добър. В допълнение, трябва да премахнете всички метални предмети с големи размери: шкафове, сейфове, алуминиеви стелажи, както и други структури от този вид. Ако в къщата има множество маршрутизатори, те трябва да бъдат настроени на различни честоти на работа и също така да бъдат поставени възможно най-далеч един от друг.

Друг начин е да се увеличи мощността на рутера. Дали това е възможно, трябва да се провери в придружаващата го документация. Можете също така да замените предавателната антена, като инсталирате по-мощна антена, което също е доста ефективен начин.

Усилвател на Wi-Fi сигнала, или повторител, е друг ефективен начин. Това устройство ще увеличи радиуса на предавания сигнал. Усилвателят за Wifi сигнал получава сигнала от маршрутизатора и след това го изпраща на приемниците, което позволява увеличаване на радиуса на покритие на маршрутизатора. След закупуването на такова устройство можете да го инсталирате директно на рутера.

Важно е да се помни, че в старите къщи стените са направени от тухла или дърво, което не пречи на сигнала, а сградите на новия дизайн често са пълни с желязо. Ето защо в модерните сгради е толкова важно да се подобри качеството на сигнала, а предложените методи ще позволят да се направи това.