Mass Effect: кодове, описание и тайни на играта

Anonim

По време на разработването на техния обещаващ, но не много недвусмислен проект, създателите на компанията Bioware традиционно решават да се откажат от различни функции, които ще помогнат за опростяване на геймплея на играта. Кодове за "Mass Effect" не можете да намерите, тъй като те напълно отсъстват в света на играта. Независимо от това, в “Mass Effect” има достатъчно голям брой възможности като бъгове, използването на които може да се нарече измама. Тези тайни ще ви дадат превъзходството, което очаквате от кодовете за "Mass Effect".

Например, можете да получите безкрайно количество изследователски точки. За да направите това, трябва да отидете в менюто на мисията за Shock Team, използвайте специална конзола за игра за това. Необходима ви е поне една кутия за получаване на изследователски данни, както и няколко други кутии за плячки. Ще ги използваме, за да извършим трансформацията. Без наличието на контейнери за събиране на изследователски данни, трябва да изпълните няколко задачи в Шок групата, в които като награда ще има необходима тема.

Сега изберете полето за плячката, което е точно под полето на полето за събиране на информация. След това ще има малко закъснение, докато прозорецът на плячката се отвори и имате възможност да го изберете. Веднага щом изберете прозорец с плячка, превъртете нагоре менюто, избирайки полетата на контейнера с изследователска информация. В резултат на това губите кутията за плячката, която сте избрали, но ще имате на разположение кутия с необходимите данни. Такова действие може да се повтори неограничен брой пъти.

Дори и без кодовете за играта "Mass Effect", можете да използвате неговите грешки, с които можете да получите безкрайна доставка на ресурси. За да го получите, първо проверете съветите, описани по-горе. Това е необходимо, за да получите безкрайно количество кредити. След това отидете на място, където има голямо множество търговци. Перфектен за този сайт е подходящ в селището на Ая. Там можете да закупите всички необходими ресурси, по-специално редки видове. Запазете играта и я рестартирайте.

Така че актуализирате всички запаси, които са били търговци, но запазете това, което вече сте закупили. Ресурсите от тях ще бъдат попълнени и можете да ги купувате отново и отново, като пишете колкото се може повече. Можете да повторите това действие безкрайно много пъти, добре, или докато търпението ви свърши.

На специализирани форуми можете да намерите много повече такива тайни и трикове, които ще ви позволят да опростите живота си в играта. Освен това е напълно възможно, че вие ​​сами ще успеете да откриете необходимите за вас "къси разфасовки". Хитростта и ловкостта винаги се оценяват!

"Mass Effect: Andromeda" - декодиране на кода на реликви

Когато преминете през Mass Effect: Andromeda, ще видите много глифове и пъзели от древни раси, които са оставени от терминали и конзоли. Такива пъзели от реликви са повишено ниво на защита на техните знания и тайни. Ако не можете да разберете как да решите такъв код, тогава ще бъде малко трудно да се играе, тъй като не винаги е възможно да получите ключа за дешифриране. Ако завършите всичките 20 пъзела на игра, ще завършите с криптограф. Нека разгледаме правилата за декодиране на реликви кодове в Mass Effect, така че да можете успешно да постигнете вашите постижения.

Първи стъпки

Реликтовият код е мрежа, разделена на зони. Той обаче функционира като единица. Прочетете внимателно знаците, които са в решетката в колони и редове. За да разрешите дадена загадка, ще трябва да попълните пространствата със символи, но така, че нито вертикално, нито хоризонтално в блоковете и редовете да няма повторения. Нещо като реликтния код наподобява игра на судоку, но вместо числа се използват глифове. Нито за судоку, нито за кодовете на реликви не е нужно да имате големи познания по математика или в кода на играта, така че да можете да се справите.

Правила за дешифриране на кодове

  1. Всички глифове в реда и колоната трябва да са различни.
  2. Първо, сканирайте терена, за да откриете глифовете на монолитите отблизо, от които всички въпросителни попълват терминала.
  3. След това трябва да обърнете внимание на реда или колоната, където ще бъдат попълнени поне три глифа. Влезте в свободната клетка тази, която е различна от останалите.
  4. По същия начин погледнете по-нататък редовете и колоните, като изберете тези, които липсват.

Важен момент: ако неправилно въведете поне един глиф, тогава враговете ще се появят до вас, с които ще трябва да се биете, и едва след това ще можете да се върнете към решаването на пъзела. Можете да използвате ключа за дешифриране, за да избегнете намирането на решението за глифа, без да губите време в него. Въпреки това, такива кодове в „Mass Effect“ са много редки и не винаги е възможно да отидете с тях. Освен това, ключът не може да бъде използван навсякъде.

Реликтният код на планетата Еос

В края на мисията на втората история, когато радиацията изчезне, трябва да отидете да видите планетата. Побързайте и разгледайте свода в източната част на картата. Там ще видите затворен контейнер. Заслужава да се отбележи, че тук ще получите по време на преминаването на куеста "Дух на надеждата", който ще се появи с вас, ако изследвате останките на реликви, заобиколени от гадни. В някои от тези руини ще видите бележки от изследването на Ана Корал. Веднага щом намерите четири бази данни, EMS на картата ще маркира местоположението на хранилището.

Също така след края на третата мисия или по време на неговото преминаване (тя е доста голяма, но след като я изчисти от радиация), ще видите друго хранилище на планетата, ако изследвате устройството на реликви на малки предни постове на Кеттс. SAM ще ви разкаже за тази възможност веднага щом кацнете на планетата. Особеността се състои в това, че устройството се появява случайно след изследване на ядрото. SAM ще маркира картата с трезора. Самият склад се намира в западната част на картата, по-близо до север, но ще използвате кода за контейнера, който се намира в първата зала, на хълм.

Кодът се намира на планетата Хаварл

Когато завършвате търсенето "Помощ на учените" или по време на изпълнението на задачите "Потъване на планетата" за третата задача, ще откриете този таен пъзел. В края на търсенето „Ужасната планета“, както и след като прочетете пощата на „Буре“, ще се върнете на планетата и ще разговаряте с холограмата на Едисън. След това трябва да отидете в кеша, който няма да бъде маркиран на картата. Намира се близо до първата база между двете колони - входът през пещерата. Активирайте конзолата, стартирайте скенера и вървете по жълтите комуникации. Пътят ще ви отведе до дясната колона. Сканирайте го, за да намерите противоударни щитове, скочете се нагоре и активирайте друга конзола. След манипулациите можете да слезете. Отидете до следващата колония, пътят до него ще бъде показан от лъч. Скочи отново нагоре по щитовете. В резултат на това гравитационната пътека ще ви отведе до кеша, където можете да намерите комбомобила Adrenaline 1.

Реликтният код на планетата Voeld

В края на мисията на втората история и приключването на търсенето "Върнете се към" Бурята "трябва да отидете на планетата, където ще намерите Северния Монолит и Южния. Всички глифове на Северната конзола са разположени на върха на монолитите, така че трябва да скочите правилно.

Южният монолит изглежда само сложен. Ако следвате внимателно жълтия тръбопровод по време на сканирането, по-долу ще намерите два глифа. Достатъчно е само да се заобиколи един малък блок, след което да се намери малък люк, който е преход към основата на монолита. Там можете да намерите друг глиф, поставен на блока. Основното нещо, не забравяйте за скенера. Продължете с дешифрирането на кода за "Mass Effect: Andromeda".

Там ще видите Западния Монолит и Ключът във Възела. Западната конзола е разположена в пещерата, в която всички глифове ще бъдат заедно. Просто следвайте скенера през тръбопроводите. Докато сте в хранилището, ще имате задачата „Активиране на отключването на хранилището“. В резултат ще влезете в огромната зала, където ще ви е нужна конзолата. Не бързайте! В горния ляв ъгъл, ако се изкачите по платформите, ще видите малка стая с няколко опонента и конзола. Хакването на този код на реликви в "Mass Effect" не е възможно. Веднага щом разберете това, можете да отключите хранилището и да избягате от дима.

Ще намерите друго изоставено хранилище в северната част на планетата, когато преминете през личното търсене на Pelesarii "Тайният проект".

Друго изоставено хранилище ще ви посрещне в северната част на планетата. Вътре в нея ще намерите контейнер с пъзел.

Кодът на реликви на планетата H-047S

В края на търсенето "Out of Dust" ще можете да дешифрирате този код. Ще има достъп до нея след кацане на планетата и посещение на купола, който е близо. Има датапад, с който ще се появи нова задача. Веднага щом я попълните, следващото приключение автоматично ще започне, което ще ви отведе до руините с терминала. Няма нужда да търсите глифове.

Кодът на планетата Еладен

Веднага щом се появиш на тази планета и изпълниш няколко задачи, със сигурност ще получиш мисия да изследваш изоставен кораб от реликви. Намира се в северната част на територията. Ако влезете в стаята с конзолата и я въведете, можете да намерите глифа, разположен на втората колона от лявата страна.

По време на стандартното изследване за заданието “Укротяване на пустинята”, изучете всеки един от трите монолита. Това ще ви даде достъп до търсенето с глиф, както и до конзола. Веднъж влезете в хранилището ще има друг пъзел. Кодовете за съхранение могат да се въвеждат само веднъж, ако не успеете, ще се получи заключване. Глифовете на северната конзола са разположени близо до върха на монолита. Основното нещо - внимателно разходка на скенера през жълтия тръбопровод. Western Monolith също съхранява всичките си глифове на едно място, но в южната част всичко е различно - ще трябва да повдигнете стълбата от блокове с помощта на допълнителни конзоли, да се изкачите до върха на колоната с помощта на тях, сканирайки глифовете.

Има и таен терминал от реликви. Той е в същата тъмница, в североизточната част няма нужда да сканира за тези глифове. Южният монолит е разположен в южната част на Еладен. Придвижвайки се от него на запад, ще видите изоставен свод. В североизточната част на картата ще можете да намерите и малки хранилища и кодове за декодиране в Mass Effect: Andromeda.

На планетата Кадар

По време на търсенето "Ловът за архонта", непременно говорете с Вен Терев. След това проучете всеки един от трите монолита на планетата. След това със сигурност ще получите задача да изследвате трезорите и руините на Relicts, където можете да направите декодирането на Mass Effect: кода на реликвите на Андромеда.

Източният монолит има три глифа и пъзел. Всички те са на едно място: единият в основата на колоната, а другият е разположен срещу, отгоре. След това просто изследвайте останалите два монолита на юг и запад, след което ще видите входа на свода. Към края на изследването ще откриете следващата конзола и ще работите по решаването на кода на релексите на Mass Effect.

Khi Tasira Relic Code

Ще се срещнете с него по време на изпълнението на мисията на петата история в проучването на града. Ще трябва да отидете до двете кули. Отиди направо до Южната кула. Когато сте на моста, ще трябва да скочите там, там ще намерите тайно място с код и конзола. Те ще ви отворят малка стая с полезни предмети и опит. Този Mass Effect: Андромеда реликтичен код може да се използва само веднъж, ако не успеете, ще се появи заключване.

Външен вид в играта

В Mass Effect, можете да работите върху външния вид на героя за много дълго време, за да го направите възможно най-уникален и интересен. Въпреки това, създавайки го в една част, вие, разбира се, искате да го прехвърлите в следващата част и да се опитате да намерите кодове за външен вид в Mass Effect за това. За щастие, тази възможност вече е достъпна за всички.

Когато завършите редактирането на външния вид на бъдещия си герой, инструментариумът създава уникален код на лицето в Mass Effect. Какво можеш да направиш с него сега? Други играчи могат да го копират и да го въведат. Представеният мамят код за "Mass Effect" позволява на потребителите да получат оригиналния облик, без да губят много време.

На форумите можете да намерите голяма колекция от такива кодове, които са били изтеглени от потребители от цял ​​свят. Те могат да съдържат или прости изображения, или пълно описание.

Като се има предвид факта, че компанията за разработчици на BioWare е добавила генератор на кодове към Mass Effect за физически лица, странно е, че самите те не са създали база данни за персонализирани версии на главния герой.

Случаят с батариански кодове

По време на преминаването на третата част трябва да поемете мисията „Batarian codes“ в „Mass Effect“.

Тя започва с това, което офицер Ноулс иска за вашата помощ. Тя иска да проследиш незаконното използване на кодексите на батарианците. Използвайте терминала Spectra, за да намерите точки за достъп в Цитаделата.

Придвижваме се по асансьора до посолството и отиваме в заобиколения клон, маркиран на картата, не пропускайте. Движете се право напред, докато стигнете до терминала, след което можете да го активирате. Изберете необходимия раздел и го включете.

Сега можете да отидете в болницата, която се намира в Guerta. В лабораторията също трябва да изследвате конзолата. Отиди до пристанището на Нормандия, отиди до зоната за почивка и проучи конзолата. Най-новия код ще намерите в Доковете отляво на картата. Активирайте го и се свържете с Knowles.

Изведнъж сигналът ще започне да отслабва и ще забележим как Балак ще се промъкне зад себе си. Той твърди, че Шепърд е виновен за всички проблеми. Трябва да отговорим само: „Жътварите са виновни“ и след това изберете опцията за диалог: „Помогнете ни!“. Резултатът от мисията ще донесе подкрепа от страна на батарианците, както и +7 точки към статута на Героя.

Съвет: включете и позволете по-добре всичко, което е изпратено до терминала. В резултат на това ще получите необходимата подкрепа.

Трик игра

За Mass Effect: Андромеда, мамит кодове са често срещани. Те ви позволяват да получите необходимите умения и способности, които значително опростяват преминаващата игра. Най-често за такива цели се използват специални обучители, прости програми, които заменят кодовете в "Mass Effect: Andromeda".

Такива треньори правят възможно да станат безсмъртни, да имат постоянен и неразрушим щит, безкрайно снабдяване с боеприпаси, безкрайни кредити, огромно количество опит и много други.

Разбира се, има и играчи, които не харесват такова просто преминаване. Мнозина се опитват да постигнат успех, използвайки своята находчивост, хитрост и ловкост. Но ако искате да се насладите на сюжета на играта колкото е възможно повече, без да бъдете разсеяни от търсенето на пари, опит и други неща, тогава можете спокойно да се възползвате от заобикалящите ги начини.

Но има един нюанс, който не бива да се забравя. Трета страна интервенция в хода на играта може да повлияе на външния вид на различни проблеми, изостава или удари от процеса. Не всички треньори са направени перфектно и играта не винаги е в състояние да реагира на въвеждането на кода в него. Ако решите да използвате късата пътека, първо създайте отделно запис без обучители, така че да имате подобна точка на възстановяване.