Преглед на типа споделяне на файлове „Shareman“

Anonim

В Интернет има много различни файлове за споделяне тип "Sharemana". Те играят ролята на централизирана база данни със съдържание, в което всички участници качват файловете си. Преди да разгледате възможностите за аналози "Shareman", е необходимо първо да разберете какво е то.

Малко за мрежите за споделяне на файлове

Използването на хранилища за публикуване на различно съдържание в интернет позволи на хората, които искаха да споделят нещо интересно, да го направят масово. Освен това, първите мрежи за споделяне на файлове направиха възможно да се печелят повече за това. Може би това беше основният фактор за тяхното бързо развитие.

Накратко, схемата изглеждаше така:

  • потребител публикува интересна статия на всяка тема;
  • използваше определен софтуер, който „изсипва“ в услугата за споделяне на файлове;
  • в края на изделието или директно в него е вмъкната връзка към хранилището;
  • други потребители четат статията, а други изтеглят публикувания файл;
  • за всеки 1000 изтегляния акционерът получи малка парична награда.

След това дойде P2P технологията. От този момент нататък мрежите за споделяне на файлове навлязоха в нова ера. Сега нямаше нужда да качвате файлове на сървъра. Достатъчно беше да поставите линк на специален сайт, използвайки торент клиент. Други потребители, които имат подобна програма, могат да изтеглят публикувания файл директно от споделения компютър.

"Shareman"

Тази услуга за споделяне на файлове е истинска комбинация, комбинираща няколко технологии. Той има свой клиент, който може да бъде изтеглен, голяма база данни с голямо разнообразие от съдържание, вграден плейър и дори чат.

Високата скорост на споделяне на файлове между потребителите е гарантирана чрез използването на технологията peer-to-peer. Колкото повече участници разпределят един файл и колкото по-близо са физически, толкова по-бързо ще се зареди.

Споделяне на файлове тип "Sharemana": общ преглед

Следваща ще бъде малък преглед на подобни приложения и услуги. Това може да е от значение, когато "Shareman" не е свързан поради забрана, блокиране или по други причини.

DC ++ - един от пионерите на технологиите

Това е много популярна структура за споделяне на файлове. Клиентът е изграден на базата на технологията на мрежата DirectConnect. Разпределени свободно и открито. За да получите достъп до обмена на файлове, трябва да се свържете с хъба - малка част от цялата мрежа. По правило всяка от тях има своя тема и фокус.

Това вероятно е първият клиент на P2P мрежата от тип Shareman. Има и алтернативни софтуерни опции за различни платформи.

FrostWire

Работи в мрежи BitTorrent. Крос-платформен продукт, написан на Java. Тя се разпространява безплатно, но в клиента могат да присъстват рекламни банери. Има вграден чат, който обаче не знае как да прехвърля файлове директно между потребителите. За сигурно предаване на данни целият трафик се криптира чрез алгоритъма TLS.

Shareaza

Един от универсалните услуги за споделяне на файлове като Shareman, който може да работи с най-известните мрежи. В същото време тя може да сваля различни файлове от няколко наведнъж. Клиентът ви позволява да създадете вид профил в Shareaza и да използвате програмата за свързване към вътрешната социална мрежа.

ZONA - младият разтвор

Това споделяне на файлове е фокусирано върху торент мрежата. Той има свой собствен клиент, който е вграден медиен плейър. P2P технологията се използва за възпроизвеждане на медийни файлове. Програмата е оборудвана с удобно търсене сред голям брой филми, музика, приложения, книги, картини и друго съдържание.

Проектиран за най-известните платформи. Активно се развива и подобрява. Това е добър тип споделяне на файлове "Sharemana".

eMule - стар, но уместен

Безплатен клиент за мрежата за обмен на файлове ed2k. За пренос на данни програмата използва няколко различни технологии. Разпределена система за разпространение на файлове ви позволява да увеличите скоростта на обмен. Разработчиците поставят този клиент като продукт, свободен от търговска употреба. Няма реклами или различни вградени модули. В приложението е вграден специален уеб сървър, който ви позволява да го управлявате дистанционно от други устройства, например от телефон. Друга удобна функция е вграденият чат.

uTorrent - най-популярният

Няма собствена мрежа. Това е прост клиент за споделяне на торент файлове и вероятно е най-популярният до момента. В последните версии стана възможно да се гледа медийно съдържание чрез P2P технологията. На разположение на всички устройства - от мобилни до сървърни решения. Перфектно локализиран за много страни. Като такъв типът споделяне на файлове "Sharemana" не е, но той е един от най-ярките участници в този тип мрежа.

Последни тенденции

С развитието на облачните технологии мрежите за споделяне на файлове стават все по-чести. А някои от тях и въобще, следвайки иновациите, се подобряват. Резултатът е хибрид на класическия файл хостинг и облак. Програми като "Sharereman" стават все по-чести.

Сега има много облачни клиенти, споделянето с които е много по-удобно. Разработването на различни портали с голямо количество медийно съдържание ви позволява да го играете онлайн. Това позволяват скоростите на съвременните интернет доставчици.

Въздействието на съвременните социални мрежи върху съхранението

Още един сериозен удар върху услугите за споделяне на файлове беше разгледан от нови технически решения. А името им е социална мрежа. Почти всичко, което е достъпно в интернет, може да се намери в най-известните от тях. Като се има предвид удобството на комуникацията и скоростта на получаване на информация, социалните мрежи са далеч по-добри от остарялото хранилище за споделяне на файлове.