Skype не работи, какво да правя? Защо Skype не работи на XP?

Anonim

Днес ще се опитаме да отговорим на въпроса: "Skype не работи. Какво да правим?" Има много нюанси, които трябва да бъдат взети под внимание. Като цяло темата за неуспехите на това приложение е почти централно място сред повечето въпроси, зададени от потребителите. По този начин, ние ще се опитаме да се справим с вас, какво би могло да се случи.

Какво е това?

Преди да отговори на въпроса: "Skype не работи. Какво трябва да направя?" - струва ми се да знаем какво ще се занимаваме сега. Може би тази програма не е толкова важна за съвременния потребител, а ние ще седим и ще счупим главите си как да накараме комуналната услуга да работи.

Работата е там, че днешното ни приложение не е нищо друго освен средство за комуникация между "потребителите". Тук можете да разговаряте, да изпращате файлове помежду си, да показвате работния плот, както и да комуникирате с глас и видео. Всъщност, много удобно нещо. Вярно е, че с техните „капризи“. Именно заради тях трябва да помислим по темата: "Skype не работи. Какво да правим?" Нека да разберем какво е това.

Няма интернет

Така че, първият сценарий е доста тривиален. Ако мислите защо Skype не работи на XP или друга операционна система, първото нещо, с което да започнете, е да проверите връзката си с интернет.

Може да се случи, че тя липсва. По различни причини: забравихте да платите, имало е инцидент на гарата, неизправност в работата на вашето оборудване. Като цяло, нищо. Но резултатът остава същият - Skype не работи с XP и други операционни системи. Какво да правим

Тук само търпението ще ви помогне и, строго погледнато, създаването на интернет. Преконфигурирайте модема, платете за достъп до World Wide Web, изчакайте, докато всички инциденти на станцията бъдат фиксирани. След като интернет се стабилизира, възобновете опита за свързване. Все пак не помага? Тогава нека да разберем още няколко причини за това поведение.

Стара версия

И тук е още един доста оригинален отговор на въпроса: "Skype не работи. Какво да правя?". Например, може да е ситуация, в която просто не инсталирате актуализацията на приложението.

Напоследък много стари версии на програмата просто престанаха да се поддържат от създателите. Това означава, че трябва да извършим актуализация своевременно, за да не загубим възможността за свързване. Честно казано, ако сте пропуснали момента на автоматичните "оферти", тогава трябва да коригирате ситуацията със собствените си ръце.

А именно - изтегляне на последната версия на програмата с последваща инсталация. Само това ще ви помогне да отговорите на въпроса си: "Skype не работи. Какво да правим в тази ситуация?" Вярно е, че това не са всички проблеми, които могат да възникнат. Разглежданите варианти на поредица от събития, макар и широко разпространени, не са особено опасни. Сега си струва да проучите други опции защо Skype не работи: на таблет, компютър и мобилен телефон.

Няма съвпадение

Въпреки това, за начало, нека да разберем с вас още една не много опасна причина, за която може да имате настоящия проблем. Работата е там, че понякога Skype спира да работи (или дори не започва), ако компютърът или таблетът не отговарят на минималните системни изисквания.

За щастие, този сценарий е изключително рядък. Ако забележите, че Skype не работи на вашия лаптоп, а след това осъзнавате, че оборудването ви е прекалено "слабо", тогава можете да опитате да стартирате по-ранни версии. Вярно, не съвсем старо. Не забравяйте, че "древните" актуализации вече не се поддържат. В случаите със стационарен компютър всичко е по-лесно - просто заменете неподходящите “части” - и всички проблеми са решени.

Вярно е, че това не са всички причини, които могат да ви накарат да помислите по въпроса: "Skype не работи. Какво да правя?" Сега ще проучим с вас по-опасни и сериозни сценарии. Вярно е, че не трябва да се страхувате от тях - можете да се справите с всичко.

Пиратска операционна система

Нека започнем с момента, в който най-често се изплъзва от потребителите. Ако забележите, че Skype не работи (Windows XP, Vista, 7 и т.н.), тогава трябва да проверите лицензирането на вашия софтуер. В крайна сметка, пиратски версии, като правило, причиняват доста проблеми за приложения, игри и програми.

"Крива" монтаж, неправилно инсталиране, повреди в процеса на работа с операционната система - всичко това, разбира се, оставя своя отпечатък върху функционирането на компютъра. Ето защо много приложения започват да излизат от нашия контрол. Излезте от тази позиция по няколко начина.

Първата опция е да преинсталирате Skype. И си струва да направите това, докато приложението работи. Честно казано, няма гаранция, че това ще се случи. Така че е по-добре да се прибегне до втория метод - преинсталиране на Windows на лицензираната версия. Ако нямате такава, можете да се опитате да създадете много висококачествен пират. Но сега е много трудно да го получим. И ние се придвижваме с вас към други източници на проблема.

Конфликт на приложенията

Например всеки потребител може да срещне различна ситуация. Да кажем, когато сме инсталирали много различни програми на компютъра и те също работят едновременно. В този случай, отговори на въпроса: "Skype не работи. Какво да направя?" - може да бъде нещо подобно: "Имаше конфликт на приложения. Организирайте се в операционната система."

Всъщност, ако сте свикнали да използвате стотици различни услуги едновременно, тогава не бива да се изненадвате, че на Windows XP започнах да „сривам“ и да откажа да използвам Skype. Ще трябва да спрете да използвате повечето приложения едновременно. Обърнете специално внимание на факта, че ни осигуряват комуникация с хората и служат за опростяване на комуникацията с потребителите. След като "разтоварите" процесора малко, проблемът ще трябва да изчезне от само себе си. Но какво, ако това не се случи? Наистина ли всички причини, поради които Skype не може да се подчинява? Разбира се, че не. Има поне два други сценария. Една от тях лесно се елиминира, но другата със сигурност ще донесе много неприятности. Нека се запознаем с тях възможно най-скоро.

актуализация

Е, да не се разстройваме веднага. Да започнем с вас с най-простия и сигурен сценарий. Много потребители отбелязват, че след актуализацията Skype на компютър и други устройства не работи.

Това е най-новата "актуализация" и може да бъде причина за неуспехи, проблеми и провал на днешното приложение. Честно казано, не е известно защо това се случва. Ако обаче Skype не работи след актуализацията, си струва да го направите сами. Това означава, че изтеглете последната версия на приложението от официалния сайт, премахнете старата и инсталирайте новата. След като направите това, проблемът ще трябва да отиде и да не ви притеснява. Вярно е, че ако не сте изправени пред най-опасната причина за такива явления.

вируси

Най-неудобният момент, който може да се появи само ако Skype внезапно е спрял да работи с Windows XP, е наличието на вируси и спам в компютъра. Поради тази причина се появяват повечето от неизправностите и недостатъците, които е доста трудно да бъдат премахнати.

Какво да правим? Просто се отървете от вируси на вашия компютър. Сканирайте системата си с антивирус, излекувайте всички злонамерени файлове, изтрийте тези, които вече не са лечими. Също така си струва да откажем използването на подозрителни програми и различни крадци. След като се отървете от компютърната инфекция, Skype ще започне да работи.