Подробности за това как да стартирате Warcraft 2 на Windows 7

Anonim

Геймърите от цял ​​свят най-ценят класическите игри, които нямат отлична графика и звуков дизайн. Това се дължи на факта, че с такива игри можете да запомните младостта и отново да проверите собствените си сили на нива и карти, които са били завършени дълго време. Именно поради голямата популярност на старите програми възниква непосилен проблем: как да изпълняваме Warcraft 2 на Windows 7. Ще го разберем по-подробно.

Защо Warcraft 2 не работи на модерна операционна система

В момента Windows работи на по-напреднали системи, отколкото през 1995-1998. Това се дължи на факта, че постоянно се подобряват програмните кодове: подобрява се скоростта на системите, подобряват се индивидуалните параметри. Сега операционната система поддържа също командния ред и DOS, но в различен формат. Старите игрални приложения на такива системи не се изпълняват, тъй като те са просто несъвместими с променените параметри на операционната система.
Ето защо потребителите трябва да решат проблема: как да тече Warcraft 2 на Windows 7 x64. Той е от значение и за собствениците на други, по-модерни операционни системи. Неопитните потребители се опитват да симулират поддръжката на командния ред за остарели версии на Windows, като използват режим на съвместимост.

Какво се случва, ако използвате режим на съвместимост в Warcraft 2

За съжаление проблемът - как да стартирате Warcraft 2 на Windows 7 - не може да бъде решен с помощта на стандартния инструмент за настройка на съвместимостта. Тази игра изисква истински DOS, а не стандартен опит да се симулира работата му. В режим на съвместимост, играта не започва, но дава грешка.
Стартирането на Warcraft 2 на Windows 7 x64 е възможно само с помощта на специален емулатор, който ще работи напълно като DOS на стар компютър. Тези приложения персонализират модерните графични и звукови адаптери за остарели настройки.

Какво е DOSbox

Най-известният от емулаторния софтуер по-ранни видове OS - DOSbox. Това е най-модерната система, която решава въпроса как да изпълнява Warcraft 2 на Windows 7 64. Приложението работи и с други модификации на операционни системи.
Този емулатор също работи, за да стартира стари игри и Windows програми на други операционни системи - Linux, iOS, Symbian, Android. Естествено, че ще бъде трудно да се играе на мобилни устройства в "Warcraft2", затова DOSbox се използва само на стационарни компютри.

Как да работите с DOSbox

Тези, които за първи път се сблъскаха с тази програма, трябва да научат основите на използването на DOSbox преди да изпълнят Warcraft 2 на Windows 7. Нека разгледаме подробно как се стартират игрите чрез тази програма. Изтеглете и инсталирайте това софтуерно приложение. Можете да изтеглите DOSbox на вашия компютър от уеб сайта на разработчика и няколко популярни софтуерни сайта.
След това отворете папката с инсталираната програма (най-добре е да я потърсите в директорията Program Files) и да намерите основния файл с разрешение exe. От там трябва да направите бърз достъп и да го поставите в някоя удобна папка, например, да я занесете на работния плот. Създайте пряк път лесно с десния бутон на мишката. Стартирането на "Warcraft2" не е трудно - просто плъзнете иконата на инсталираната игра в новосъздадения DOSbox бърз достъп. Това е най-лесният начин да започнете, който никога не се проваля и е достъпен за начинаещи.

Какво да направя, ако Warcraft2 не се стартира чрез DOSbox

Така че, най-лесният начин за решаване на проблема е как да стартирате Warcraft2 на Windows 7 - DOSbox, но понякога дори това приложение се проваля и не работи както трябва. В този случай е необходимо да се използват основите на програмиране и ръчно да се управляват няколко кода.
За да направите това, намерете файла Dosbox.conf в папката с инсталирания емулатор и го отворете чрез стандартен тефтер. Първо, опитайте се да зададете настройките на разделителната способност на екрана на компютъра. По подразбиране низът изглежда така: fullresolution = 1920x1080. Вместо числа, въведете собствени параметри, които можете да видите в настройките на дисплея. Запазете промените във файла и опитайте да пуснете играта отново. В най-голям брой случаи след тази проста манипулация, "Warcraft2" започва да работи на вашия компютър от "Windows 7", без да се проваля.
Ако настройката на разделителната способност на екрана не реши проблема, можете леко да промените някои редове в същия файл:
• Пълна смяна на лъжа.
• Пълна разделителна способност и прозорец: оригинал.
• Изходът се променя на повърхността.
След знака “=” се показват стойностите, които трябва да бъдат зададени по време на процеса на редактиране. Опитайте да пуснете играта отново. Последният метод на програмиране ще ви позволи да нулирате настройките на играта и да стартирате играта поради липсата на грешки.
За да започнете, работете с файла Dosbox.conf и запомнете един от неговите раздели:
монтиране c Warcraft-2 \ t
mount dd: cdrom
в:
CD игра
war2.exe
изход
Използвайки Notepad, създайте нов файл с един запис: Start.exe –resetconf. Тя трябва да бъде запазена в директорията с играта (в директорията, където се съхранява файлът Start.exe). Името на файла може да бъде абсолютно нищо, но разширението трябва да бъде инсталирано .bat. Стартирайте създадения файл, след това проверете Dosbox.conf и въведете реда на последния раздел.

Алтернативен начин за стартиране на Warcraft 2

Ако не искате да използвате DOSbox, тогава в Windows 7 можете да играете "Warcraft2" по мрежата. Руският сървър в момента не работи, но имате възможност да играете с европейски или американски геймъри.
Единственото неудобство на мрежата "Warcraft" е несъответствието между езиците и часовите зони, но след около шест месеца тези недостатъци престават да бъдат значителни. Клиентът може да бъде изтеглен чрез официалните сайтове за играчи в Европа и САЩ.

И накрая, ще споделим някои интересни факти за играта. За фантастичната азбука, на която са написани книгите на брифинга, е използвана кирилица. Освен това езикът им е английски. Първоначално служителите на компанията планираха да добавят самолети, ракети, както и подобно оборудване към играта. По-късно подобна идея беше изоставена. Така че ние измислихме как да стартирате Warcraft 2 на Windows 7 - DOSbox и други инструменти ще помогнат.