Blu-ray устройства: функции, преглед и ревюта

Anonim

Съвременните компютри лесно четат тези видео файлове, които преди десет години можеха да играят само професионални машини за работниците в киноиндустрията. Сега няма да изненадате никого с Full HD видео формат. Не е тайна, че такива файлове „тежат“ недопустимо много. Ако събирате колекция, тогава няма достатъчно твърд диск. Същото се отнася и за съвременните музикални и графични формати. Качеството се е подобрило, но размерът също се е увеличил. Какво да направя, ако няма място за съхранение на този боклук на компютъра и не искате да се отървете от него? Един отговор: обърнете внимание на Blu-ray устройствата за запис на дискове.

Защо правите това?

Факт е, че обикновен DVD може да съдържа не повече от 4.5 гигабайта информация (8.5 гигабайта на двоен слой). Колко такива дискове ще са необходими, за да се запише максималното качество на филм с продължителност два часа? А на диска Блури лесно побира 25 гигабайта информация. На двуслойни - всички 50. С прости изчисления, можете да разберете колко пари можете да спестите, като просто превключите на Blu-Ray дискове.

Той е бил записващо устройство на това ниво, което струва големи пари. Да, и дискове от този тип в началото на две хиляди отличили с висока цена. Но сега цената им е сравнима с DVD. Така че, време е да прехвърлите цялата си колекция в блайндове. Но за това имате нужда от много добро писмено шофиране. За продукт с лошо качество може да объркате 50 гигабайта информация, от която се нуждаете. Как да изберем висококачествено Blu-Ray устройство за вашия компютър? Тук ще говорим за това, анализирайки няколко популярни модела.

ASUS BW-16D1HT Черен

Това устройство - въплъщение на корейската компания ASUS. И това е направено в Китай. Той няма специални характеристики. Скоростите на четене на запис са стандартни за устройства от това ниво. Това бюджетно устройство ще може да задоволи мнозинството от потребителите, тъй като броят на грешките в писмен вид е минимален. Но не разчитайте на скучна статистика. Особено от производителя. Тези момчета понякога обичат да лъжат. ASUS Blu-Ray записващите устройства са съвместими с много устройства. Но те не заслужават доверие. Особено, ако се фокусирате върху отзивите за тях.

Въпреки това, мнозина придобиват тези устройства само защото са "евтини и весели". Никой не мисли за качеството. Въпреки това, след като устройството заключи двойката дискове, ще започне съвсем различна песен. Всички ще бързат да прокълнат инженерите на компанията и техните китайски фабрики. Какво искаше? Видях, че са взели. Въпреки че BW линията все още не е опетнена. Очевидно това е най-успешната серия от производителя.

LG BH16NS40 Черно

Този производител има най-лошата репутация. Неговите карам всички редове маркират грешки при писане, като горещи кексове. Почти всички собственици на това нещастие силно препоръчват да не купувате Blu-Ray дискове от този производител. Като четящо устройство, те все още са нищо. Но въобще не могат да пишат. И не е известно с какво е свързано. Останалата част от оборудването на тази фирма няма такива проблеми. Вероятно това са самите устройства. Инженерите на фирмата по всякакъв начин се опитват да премахнат неизправностите, но засега не са много добри.

Разглежданият диск има впечатляващи скорости на запис и лесно се справя с двуслойни дискове. С всичките си недостатъци, Blu-ray устройствата на LG понякога се държат по подходящ начин. Въпреки това, те не си струва да купуват. Може да ви струва скъпо. Въпреки че са много евтини. Това не е да се отнемат от тях. Но е по-добре да се похапнете малко по-добър продукт, отколкото да разкъсате косата си, когато загубите много важна информация.

Pioneer BDR-S06XLB

Това устройство има впечатляващо количество предимства. Но най-ценното за него е, че той безупречно пише Blu-Ray-дискове. Това не е изненадващо, защото компанията "Pioneer" - пионер в областта на оптичните технологии. Важна роля играе фактът, че много от неговите продукти са произведени в Япония. И това е напълно различно ниво на качество. Ако имате късмет, ще намерите и японско шофиране. Скоростите на четене и запис са напълно приемливи за устройства с бюджетно ниво. Освен това тези Blu-Ray-устройства лесно се справят с двуслойните заготовки.

Всеки, който купува дискове от Pioneer, е диво ентусиазиран, защото тези устройства пишат дискове ясно и без проблеми. Ако има отрицателни отзиви за продукти от други производители, тогава няма никаква такава информация за пионерите. Това са почти единствените безпроблемни устройства. Между другото, Blu-ray устройството на Pioneer се продава почти навсякъде. Основното нещо - не скочи в фалшив. И за това трябва да поискате от продавача сертификат за качество.

Ноутбучни решения

Много лаптопи и ултрабуци са оборудвани с устройства от този тип "във фабриката". Но какво, ако имате стар лаптоп с обикновен записващо DVD устройство? Това ще помогне на външния Blu-ray диск. Той се свързва към лаптоп чрез USB порт и записва дискове по същия начин като стандартен нож. Но има един нюанс: поради факта, че USB честотната лента е много по-ниска от тази на същата SATA шина, скоростта на четене дискове намалява. Но нещо трябва да се жертва. Но такива устройства могат да се използват като Blu-ray плейър.

На пазара за портативни Blu-ray устройства, компании като вече познатите Pioneer, Sony, Samsung и ASUS пускат шоуто. Тези производители създават най-добрите външни устройства. Кое да изберем зависи от вас. Но тук е силно препоръчително да закупите нещо от "Пионерите". Те вдъхновяват повече увереност.

Отзиви

Както вече споменахме, прегледите зависят от конкретния производител. Вземете например продуктите на ASUS. Съществува баланс между негативните и положителните отзиви. Така че, продуктите на тази компания могат да бъдат използвани, но с повишено внимание. Много собственици отбелязват добра скорост на четене, но веднага отбелязват, че понякога има грешки при писането. Това се случва във всеки продукт. Но отзивите за устройствата от LG са по-негативни. Тези, които имаха неблагоразумието да ги купуват, сега не знаят какво да правят, защото има много грешки. И гаранцията не минава.

Рядко се случва един продукт да не печели нито един отрицателен преглед. Pioneer устройствата са тип устройство. Всеки, който е закупил ножовете на тази компания, не може да се радва на успешна покупка. Тези другари пеят ода на пионерите. А това означава, че продуктите на този производител са надеждни.

заключение

Изборът на устройство за писане за компютър или лаптоп е доста сложен въпрос. Има много фактори, които трябва да се вземат под внимание. Но първото нещо, което трябва да се обърне внимание на производителя. Например Blu-ray устройствата на LG определено не си струват. Те често "матрични" грешки при писане. И защо имате нужда от развалени дискове? Добри устройства от ASUS. Но безспорен лидер тук е Pioneer. Тя произвежда устройства с най-високо качество.