Как да скриете папка на работния плот (Windows 7)

Anonim

Не е тайна за всеки потребител, че има обществено достъпни обекти и скрити папки на Windows 7. Строго погледнато, това се отнася не само за “Седемте”, но и за други операционни системи - XP, Vista, Windows 8 и т.н. направете системни файлове и пакети. Причината за този подход е да се защити системата от случайни смущения, което може да доведе до много тъжни последствия. Понякога обаче потребителят има желание тази папка да бъде скрита.

Възможни опции

Има една основна причина, която кара потребителя да разбере как да скрие папка на работния плот. Факт е, че това е един от най-добрите начини да се скрие личната информация от любопитни очи. Това е особено вярно, когато няколко човека имат достъп до един компютър. Трябва да се отбележи, че нито размерът на файла или папката, нито съдържанието не засягат възможността да се скрие информацията, а самата процедура е доста проста.

Как да скриете папка на работния плот

За да приложите това просто действие, трябва да изберете желаната папка и да кликнете с десния бутон върху нея. Това ще покаже контекстното меню, в което трябва да изберете елемента "Свойства". В резултат на това ще се отвори прозорец, в който потребителят трябва да обърне внимание на раздела Общи. В самото му дъно има поле, наречено "Атрибути". Това е, което е необходимо, за да направите скрити папки в Windows 7. След това всичко е просто: до полето "Скрити", поставете отметка в квадратчето и щракнете върху "Ok". Всичко, сега в обичайния режим, няма да можете да видите тази папка, въпреки че всъщност не се е преместила никъде и продължава да остава на мястото си.

Как да видите скритата папка

Преди да скриете папка на работния плот, трябва да знаете какво трябва да се направи, за да можете да видите съдържанието му. В противен случай ще бъде по-лесно да го премахнете. Така че, за да бъдат изведени скритите файлове и папки и те да могат да бъдат преглеждани, редактирани и извършвани с тях други действия, трябва да отидете в менюто "Старт" - "Контролен панел". В прозореца, който се отваря, трябва да намерите елемента "Опции за папки". След като го отворите, трябва да активирате раздела „Преглед“ и с помощта на плъзгача да слезете до самия му край. Потребителят трябва да обърне внимание на второто дъно на елемента, който се нарича подходящо "Скрити файлове и папки". Трябва да се отвори и да се постави знак пред полето "Покажи скрити ...". След въвеждането на тази процедура всички невидими папки ще бъдат достъпни за разглеждане. Когато се показват, техните икони ще имат по-светъл цвят от документите, които имат обичайните параметри. Знаейки как да скриете папка на работния плот, трябва да се запознаете с обратната процедура. Ако трябва да направите тази или тази папка или файл отново видими, тогава трябва да повторите алгоритъма на действията, описани в предишния абзац, просто трябва да премахнете избора срещу полето "Скрит".

Алтернативни начини

За да могат да изпълняват определени действия със скрити елементи, те често използват възможностите на специалния софтуер. Почти всички файлови мениджъри реализират тази функция, която е много по-удобна за използване, отколкото всеки път да променя настройките на дисплея на определена папка или файл.