Path of Exile: преглед, плюсове и минуси

Anonim

Игрите на Diablo III чакат феновете на ролевите игри с голямо нетърпение. И това не е изненадващо, защото първите две части бяха всъщност икона. Резултатът обаче беше далеч от очакванията на всички. Третата част от шедьовъра изобщо не беше шедьовър, разочарова много хора и освен това не разочарова далеч от един параметър. Геймърите не харесваха визуалния стил и твърде ниското ниво на сложност, както и възможността за закупуване на определени артикули за истински пари. Нещо повече, свързването на играта към интернет просто прави всички луди, т.е. без да се свързвате с мрежата и постоянно да проверявате тази връзка, просто не можете да играете. Неуспехът на Diablo III принуди феновете на жанра да търсят утеха в други игри като този, но само на по-високо ниво. Безспорен фаворит в случая беше Torchlight II, който привлече много хора и им даде това, което играта Diablo III не може да даде. Но не само този проект беше на пазара, но и играта на Пътя на изгнанието, чийто преглед ще прочетете по-нататък, също привлече много внимание. Какъв е този проект? Защо е толкова добро, че може да замени несравнимия Диабло? Сега ще разберете за това, когато се запознаете с играта Path of Exile. Прегледът ще ви разкаже всички основни точки, които трябва да знаете, както и ще ви запознае с основните предимства и недостатъци на тази игра.

Парцелът

И така, откъде да започнем с прегледа на Пътя на изгнанието? Естествено, от сюжета, който е тук, в добрите стари традиции на Диабло, е повече от повърхностен. Намирате се на далечен континент, на който има орди от всякакви ужасни чудовища и скрити невероятни злини. Вие сте изгнаник, който е бил изпратен на този континент за вашите престъпления, където постепенно развиващия се заговор ви подсказва да унищожите това древно зло - всъщност това е всичко. Тук няма да намерите никакви драматични обрати, сюжетни разклонения, конфликти между героите и така нататък. Нещо повече, сюжетът буквално приключва скоро - и това може да се дължи на сериозни недостатъци на играта, ако не беше очевидното послание на разработчиците, които планират постепенно да завършат играта, добавяйки нови актове към него и изграждайки пасажа, докато го актуализира. Така че трябва да внимавате с Path of Exile - прегледът ясно показва, че любителите на дълбоки заговор и драматични развития могат да стоят настрана по-добре, тъй като тук едва ли можете да намерите нещо такова. Същността на тази игра не е в сюжета.

Екип подход

Тези геймъри, които не харесват третия "Диабло" за това, че се нуждаят от постоянна връзка с интернет, могат внезапно да спрат и да се обърнат при вида на Пътя на изгнанието. Прегледът на играта е достигнал точката, в която е необходимо да се посочи, че този проект също изисква постоянна комуникация със сървъра. В този случай обаче е доста разумно, за разлика от случая с Diablo III, където интернет връзката е била необходима единствено поради това, че разработчиците го искат. Ето това се дължи на факта, че Path of Exile е пълноправна мултиплеър игра. В добрите стари традиции на Diablo II, можете да обедините усилията си с колегите си и да отидете на едно пътешествие заедно - светът на играта е създаден по такъв начин, че има места, където потребителите могат да се срещат, търгуват, чатят и формират групи, след което се изпращат до уникални места, които са недостъпни за други играчи, с изключение на вас и вашата група, където се провеждат боевете. По този начин можете да играете с приятели без никакви проблеми - възможно е също да играете с непознати, но това не се препоръчва, тъй като играта не се изпълнява по най-подходящия начин. Не всички от групата отиват на ново ниво, в пещера или в пещера, но всеки един поотделно, така че рискувате да стигнете до непознат, който бързо изчиства пътя към пещерата, унищожава всичко по пътя си и събира всички богатства, не оставяйки нищо. Затова трябва да играете Path of Exile или самостоятелно, или в компанията на доверени приятели. Особено доволен от факта, че има Пътека на изгнание на руски - преглед, разбира се, не се променя, защото преводът не влияе на качеството на самата игра.

Ролева система

В случай на Path of Exile, преглед на класовете поотделно няма смисъл и сега ще разберете защо. Факт е, че за разлика от повечето ролеви игри, където всеки клас има своето дърво на развитие на умения, в този проект, разработчиците отидоха по съвсем различен начин. Те създадоха едно общо дърво за развитие, което е подходящо за всичките шест класа - в него има повече от хиляда различни умения и способности, а разликата между класовете е по-скоро повърхностна. Тя се крие във факта, че трябва да започнете развитието на вашия герой от края на дървото, което съответства на избрания от вас клас. Но ако си избрал вещица, но искаш да я въоръжиш с меч с две ръце и да облечеш тежката броня на воина, тогава нищо няма да те спре - просто трябва да преодолееш другите умения на тези, които отговарят на твоите желания. В този случай, разбира се, може да има проблем, че ще трябва да активирате напълно ненужно, за да отворите необходимите умения, но това е само бариера на пътя, като цяло, всичко е възможно в тази игра.

Бойна система

Това разнообразие от дърво на уменията е малко по-светло от факта, че яркостта на сраженията тук очевидно е по-малка от третата и втората част на Диабло - опонентите просто губят здравето си от ударите си и след това падат на земята. Никакви реки от кръв, никакви борби, разпръскване в пепел и т.н. - доста тъпа гледка, която се компенсира само от разнообразието на тактическия подход. В Path of Exile: Ascendancy (прегледът се концентрира само върху оригиналната игра), се добавят още по-активни и пасивни умения. Между другото, дискусията по-горе беше само за пасивните умения - време е да се говори за активни.

Активни умения

Активните умения наистина ви правят щастливи, тъй като прегледът Path of Exile ще ви каже по-подробно. На безрибе (част 3 на “Diabla” се увери, че истинският безрибе се е случило с феновете на RPG), най-баналната система също ще се побере, но този проект подготви нещо специално за геймърите. Така че всички активни умения, т.е. магии, капани, любители, лекува и т.н. са в скъпоценни камъни, които можете да вмъкнете в нещата си. В същото време обърнете внимание на факта, че всеки камък трябва да съвпада с цвета на клетката в елемента. Също така, не забравяйте, че имате само осем слота на панела с активни умения, така че интелигентно да разпределяте наличните камъни. Освен това, не забравяйте за специални допълнения към вашите умения - факт е, че можете да прикрепите още две “руни” към всеки от камъните, всеки от които променя магията. Комбинациите могат да бъдат най-невероятни - до огнени топки, които се разделят на три части и причиняват допълнителни щети при студ. Възможностите са просто неограничени, на които се концентрира прегледът в случая на Пътя на изгнанието. Функциите на героя ви са изцяло зависими от вас и ще загубите много, ако не ги изпробвате.

Ще случайност

Очаква се, че в RPG жанра всички места ще се генерират произволно - така се случва, а системата произвежда много приятни за окото места, които са интересни за изучаване и напълно скучни. Истината е, че има един недостатък, който се изразява в определено „прекъсване“ - понякога алгоритъмът създава място, което е почти невъзможно да се премине. Неговите ключови елементи са скрити толкова много, че трябва да прекарвате много време в търсене на тях. Що се отнася до местата, където живеят шефовете, както и местата, където живеят НПС и има герои - те са статични и повече от привлекателни.

Валута на играта

Ако говорим за ролева игра, тогава вие вероятно ще мислите веднага за злато като за местна валута - или за златни монети, които се наричат ​​някаква сложна фантастична дума, но представляват едно и също злато. Но това не е случаят с Path of Exile, тъй като в тази игра се случват събития на континента, който е ад на Земята, затвор за най-лошото, лагер за изгнани хора и т.н. Тук никой не мисли за злато, но можете да обменяте различни камъни, петна и сфери и да забравите за търговците - не можете да си купите нещо разумно от тях. Най-често местната валута се използва за търговия с други играчи, но дори по-добър начин да я използвате е да подобрите съществуващите неща.

Подобряване на елемента

Да, сте чули право - камъни се използват за подобряване на параметрите на оръжията, петна - за увеличаване на параметрите на бронята. Трябва да се отбележи, че те съдържат конкретно описание на това, което ще се случи по време на подобряването. Това е добро, но не дава силен тласък. Сферите са много по-интересни - те могат да дадат на субекта някои невероятни качества и могат да отпишат всички предимства, които са имали преди. Да рискуваш или не - твой избор.

Goodies

Така че е време да се направи преглед на това, което е било открито в играта на Пътя на изгнанието. Предимствата на проекта трябва да се разглеждат преди всичко и те са доста впечатляващи. На първо място, заслужава да се отбележи необичайният мрак, който рядко може да бъде намерен в RPG - най-често тези игри блестят с цвят, и дори ако става въпрос за универсално зло, то ще бъде унищожено при безброй искри. Тук всичко е сиво и скучно, което не прави самата игра скучна - става по-скоро атмосферна и уникална. Друго нещо, на което трябва да се обърне специално внимание, е системата за развитие на умения, активни и пасивни. Интересен подход с камъни за заклинания и просто гигантско дърво на пасивните умения е основният акцент на този проект. И отделно си струва да се спомене, че играта е Shareware, т.е. можете свободно да я изтеглите и да играете, а само някои елементи са платени, без които можете да го направите. И ако в по-голямата част от игрите за сметка на тези елементи, много геймъри значително се издигнат над тези, които не искат да инвестират реални пари в компютърния свят, тогава в случай на Path of Exile можете да купувате само различни естетически декорации за пари.

минуси

Въпреки това, предвид само недостатъците, преразглеждането би било непълно в случай на Пътя на изгнанието. Плюсовете и минусите трябва да се считат за балансирани, за да получите ясна картина на играта като такава. Затова трябва да разгледаме недостатъците, а най-важната сред тях е системата за борба. Тя е скучна и изглежда изключително нещастна. Това би могло да се прости, ако играта не принадлежи на RPG жанра, т.е. целият процес на игра няма да бъде изграден около бойна система. Също така, недостатъците включват доста двусмислен сюжет, който изведнъж завършва, но не е ясно дали ще продължи или не, както и въведената PvP система, т.е. "играч срещу играч", която изглежда дори по-лоша от бойната система на игралния процес. Разработчиците я убеждават, че ще се подобри, но в момента от присъствието й в играта само по-лошо.