Лудостта на принца Шегорат. Oblivion: приключение и история на характера

Anonim

“Oblivion”, както и всички игри от поредицата, радва феновете с интересни задачи, които превръщат процеса на изучаване на виртуалната реалност в едно вълнуващо начинание. Не последната роля във вселената се играе от принцовете Даедра - мистични създания, аналогични на боговете. Всеки от тях има специфични способности, които те постоянно използват, засягайки ежедневието на жителите на провинцията. Сред останалите принцове е един от най-популярните сред феновете на играта "Oblivion" - Sheogorath. Предаването на задачи, свързани с него, създава трудности за някои геймъри.

Какъв е този характер?

Sheogorath - Daedric Принцът на лудостта, за да разбере природата на чиито действия все още не е възможно на никого. В Oblivion, неговото царство се нарича Лудната къща, заедно с него носи второто име - Приютът на Имперското преброяване на князете Даедра, или по друг начин Тремлинг острови. Териториите под негов контрол са разделени на две части: фантастична и красива земя Мания и отвратително блато Лудост. Шегорат навлиза в малък брой княжества Дедрик, чийто поминък може да повлияе на живота на Едрата.

Историята на героя е напълно разкрита от "Тремлинг острови" - мод на Oblivion. Шигорат е представен там като Джигалгаг - Принцът на Ордена. Той казва, че е израснал, свикнал да управлява, и е бил толкова отдаден на този процес, че другите князе на Даедрата били не само ревниви, но и страхливи от неговите нарастващи способности. После проклинаха Джигалаг, принуждавайки го да съществува в въплъщението на Шегорат, когото искрено мразеше. С настъпването на края на всяка епоха, на принца е позволено да се върне към предишния си вид и да си върне земите, това събитие се нарича Сив март. Но веднага след това, Джигагал отново става Шегорат и отново потапя територията в хаос. Играчът е помолен да спре този цикъл, като победи принца на Ордена по време на сивия март. Така Джиггалаг се освобождава от проклятието и остава в истинската си форма, а самият главен герой заема мястото на Шегорат.

Открий Шегорат

"Oblivion" и без допълнения предлага на играча да се срещне с принца на лудостта. За да започнете, геймърите трябва да достигнат второто ниво. След това отидете в светилището на Шегорат. Забраняването е голяма територия и за някои не е лесно да го открият. Светилището се намира в южната част на Киродил, в средата, между Леявин и Бравил. Обръщайки се за съвет към главния последовател на Шегорат, Ферун, героят научава, че правилното предлагане се състои от маруля, прежда и малък камък от души. Първите и последните съставки могат лесно да бъдат закупени във всеки град, тези неща струват само пари. Препоръчително е да се търси прежда с торби и кутии, разположени в бедните райони на столицата.

Граничен пункт

На главния герой ще бъде предложено да изпълни древно пророчество, в което вярно вярват жителите на Граничната охрана. Щом стигне до местоназначението си, той трябва да намери местен шаман и да поговори с него за задачата, която Шегорат е назначил. Oblivion не е изпълнен с учени, така че Kadjit ще бъде много изненадан от знанието на героя и ще се опита да разбере дали не е учил в академията. За да продължите търсенето, трябва да дадете грешен отговор. След това Ри'Баса ще ви каже, че първите две предпоставки за изпълнението на пророчеството са нахлуването на плъхове и смъртта на добитъка. От героя се изисква да допринесе за външния им вид. Ако отново разговаряте с Каджит, той ще даде допълнителна информация, ще ви посъветва да пренощувате в местна механа и да погледнете колекцията от сирена, които местната домакиня е събрала. Посещавайки институцията, героят трябва да говори с жена. Тя е готова да говори за най-забележителните си сирена - олрое.

Първият признак: нахлуването на плъхове

Не е много лесно да се призове герой като Шегорат. Oblivion ще накара играча да мисли с главата си, преди да успее да постигне целта си. След като изслуша думите на шамана и похвалата на домакинята, може да се разбере, че следващата цел ще бъде отвличането на „ароматно“ сирене. Мирише отвратително. След това трябва да сложите плячката в тенджера, която виси над огъня близо до кръчмата. След това ще се появят гризачи. Kadzhit шаман паника, той ще се опита да се отърве от вредители, хвърляне им отрова. Няма да е грешка, ако играчът реши да го вземе.

Вторият знак: смъртта на добитъка

След това трябва да преминете към втората предпоставка. В южната част на града, стадо от овчарски паша, е техен герой, който трябва да бъде унищожен. За да направите това, можете да изберете всеки удобен начин. Можете да хвърлите вдигнатата отрова на плъхове във фидера за животни или да се преместите на уединено място и да застреляте овцете от носа. Ако не сте внимателни, героят може да бъде забелязан от един от местните жители и да се обади на охраната. Шегоратът ("Забъдването") от това със сигурност няма да се появи.

Изпълнение на пророчеството

След като всички животни умират, самият Шегорат започва диалог с героя. Oblivion понякога изненадва играчите с такива сюжетни обрати. Принц Даедра възхвалява нарушителя и след това го изпраща в центъра на селището, за да не пропусне главното забавление. Шаманът вече е започнал да луди. Главният герой ще види уникален спектакъл - третата предпоставка за изпълнението на пророчеството, което самият принц на лудостта ще олицетворява.

Шеогорат ще свали върху града дъжда от истинските горящи кучета, хаджитът ще се поддаде на паника, страхувайки се, че последният ден от тяхната раса е дошъл, както им бе обещано веднъж.