Какво представлява надстройката и как да я приложим?

Anonim

Понастоящем придобит компютър, който преди две години беше разгледан като „абсолютното съвършенство“, днес е „реликва“ от минали години. За много потребители въпросът „Какво е ъпгрейд?” Отдавна изяснява същността на практическите решения, свързани с подобряването и модернизирането на техния електронен „трудолюбив”. В тази статия ще бъдат разгледани две коренно различни възможности за трансформиране на десктоп или лаптоп с „кашлящ и кашлящ“ в устройство, което отговаря на изискванията на най-съвременните програми и взискателните игрални приложения.

Винаги има изход

Ако смятате себе си за категория практични хора или сте човек, който не може да си позволи прекомерно лукс под формата на ежегодното придобиване на новороденото „чудовище” от високотехнологичен прогрес от ИТ индустрията, и желанието да има компютър „Ферари” се превръща в непреодолима реалност ... : преглед на ефективен и рентабилен начин, който изцяло покрива въпроса: „Какво е ъпгрейд?“

Съвременни машини с доказано желязо

За да отговори на системните изисквания на съвременния софтуер, както и компетентно да решава невероятно сложни графични задачи, изпълнявани в съвременните "играчки", компютърът просто трябва да има достатъчен хардуерен потенциал: централният процесор трябва да бъде многоядрен, видеокартата да е мощна, Така че, отговорът на въпроса: „Какво е ъпгрейд?“ Това е преди всичко замяна на остарели устройства, които не са в състояние да решат ефективно задачите, които са им възложени. Но ... винаги има едно “но”! Понякога е достатъчно просто да замените графична карта или един от компонентите на системата. Най-неприятният момент се превръща в ситуация, при която има проблеми, свързани с недостатъчната производителност на дънната платка ... Въпреки това, такава дънна платка може да бъде модернизирана, разбира се, не до "ракетното" ниво, присъщо на днешните изчислителни суперагрегати, а до напълно приемливо състояние, което ще съответства. изискванията на съвременната цифрова реалност.

Ние увеличаваме мощността

За да се даде приоритет на решението на въпроса: „Кой от устройствата трябва да бъде заменен на първо място?“, Обърнете внимание на това как използвате компютъра, какво служи и какво не ви харесва в работата си? Например: ъпгрейд на лаптоп осигурява опции за единично ъпгрейд, едно от които е увеличаване на количеството RAM. Какво може да се каже за стационарния „колега”, който е способен да се превъплъти в различни конфигурации на оборудването по много начини.

И така, когато сте били психически определени и осъзнали кой уред в момента се нуждае от подмяна с висок приоритет, преминете към важната точка - избора на компонента, който най-добре отговаря на цената и качеството. Моля, обърнете внимание: това не винаги е множествеността на физическите ядра на процесора е разумна точка за закупуване. Понякога един "сърдечен крем" е достатъчен. Главното е, че честотата на процесора и големината на кеша. Съвсем друго нещо - RAM. Тук обаче просто не се случва много, но и излишното пространство на твърдия диск. Помнете, че това е факт. Най-често видеокартата изисква надстройка. Електронните играчки всяка година придобиват по-сложна графична структура. Геометрията, приложена във видео приложения, изисква невероятни хардуерни ресурси, което от своя страна влияе на консумацията на енергия и следователно на системата за охлаждане на компютъра. Да, гейминг модификации на настолни и лаптопи не може да се нарече нежен потребителски портфейл. Ето защо, не преследват новост - все още не отвличане!

Flash ъпгрейд: разширяване на възможностите

Актуализацията на софтуера е неразделна част от оперативния процес на почти всички електронни устройства. Нивото на ъпгрейд на софтуера на дънната платка, предвидено в компютърните технологии, се състои в презаписване на използвания по-рано код на чипа с памет на дънната платка. В резултат на това, усъвършенстваната основна система за управление взаимодейства с хардуерната част на системното устройство по най-ефективен начин и позволява работа с неизвестни преди това BIOS устройства. Тъй като този вид качествено усъвършенстване на високотехнологична машина е свързано с известна степен на риск, неправилните действия и не напълно изученият въпрос за това какво е подобрение (и по-специално софтуерни подобрения) може да доведе до понякога необратим процес на унищожаване на изчислителната техника. Затова бъдете особено внимателни и най-добре, свържете се директно със специалистите.

В заключение

Технологията никога не спира да се развива и подобрява. Всеки нов ден необратимо приближава човечеството до нови открития. Компютърът ви е преходно устройство, нещо между дъска за сметки и бъдещ "пазач на нула и един". Така че, до следващия ъпгрейд ...