Adobe Air: какво е това?

Anonim

Само преди няколко години програмистите нямаха представа, че можете да създавате компютърни програми чрез комбиниране на технологии за разработване на уеб сайтове, които съществуват на пазара. Новото развитие, наречено Adobe Air, се появи благодарение на комбинацията от технологии като JavaScript, HTML и CSS. И тази платформа съществува от няколко години.

Разработката направи много нови неща, а също така помогна за опростяване на процеса на създаване на приложения, без да се използва сложният език за програмиране C ++. Това намалява прага на влизане и позволява на всички да работят с околната среда на Adobe Air. Каква е тази платформа? Какви са неговите характеристики, плюсове и минуси?

описание

Така че, Adobe Air - какво е това? Това е нова среда, предоставяща възможност за разработване на програми, които са междуплатформени. Това означава, че те ще работят без проблеми на различни операционни системи. Основата на тази платформа беше интернет технологията.

Тази крос-платформа - една от основните характеристики на описаната технология Adobe Air. Какво направи? Към днешна дата вече има голям брой програми, които работят еднакво добре на различни платформи.

Независимост от мрежовата свързаност

Може да изглежда, че създадените на Adobe Air приложения са неподходящи за свързване към глобалната мрежа и за съвместна работа, тъй като основната функция е да прехвърля приложения към компютъра. Но въобще не е така. Приложенията могат да се изпълняват дори без свързване към интернет. И платформата им позволява да имат достъп до функциите на ниско ниво на операционната система, например, когато работят с клипборда и файловете.

Работещи приложения

Всички програми, създадени с помощта на технологията Air, ще работят и работят на всяка платформа. Това улеснява работата на програмистите, тъй като няма нужда всяка операционна система да пише своя собствена версия на програмата. Потребителят просто трябва да инсталира средата, без която приложенията няма да работят, на тяхното устройство.

Приложенията имат разширение AIR. За да ги изпълните, трябва да изтеглите и инсталирате от официалната платформа на сайта Adobe Air. Какво е това? Това е средата, в която се развива развитието. Инсталацията е доста проста. Дори неопитен потребител ще се справи с него.

недостатъци

Тъй като няма нищо напълно перфектно, технологията на Adobe Air също не е перфектна. Дори въпреки големия брой положителни черти, за мнозина, непълният достъп до операционната система е проблем. Това дава предимство на десктоп програми за уеб приложения.

изисквания

За да започнете да разработвате приложение, използващо тази технология, имате нужда от желание за постигане на цел и свеж ум. Естествено, ние се нуждаем от самата платформа, инструменти за развитие и програми, които имат способността да работят с текстови данни, където ще бъде създаден кодът за бъдещата програма. Самият носител се инсталира на компютъра само веднъж. Инсталирането на приложения вече няма да бъде трудно, тъй като е подобно на инсталирането на всяка стандартна програма. Платформата ще помогне за разработването на необходимите приложения с по-висока скорост, използвайки уеб технологии и дизайнерски модели.

Признание в света

Използването на технологията Adobe Air стана много популярно. Ето защо не само обикновените разработчици на софтуер, но и компаниите, водещи на пазара на софтуер, се интересуваха от него. Целият процес на разработване и отваряне на приложения се промени радикално след появата на програмата Adobe Air, поради което беше създадена. Работата на програмистите е много по-лесна.

Тази технология все още е съвсем нова и не е напълно проучена, следователно в приложението й, според конкурентите, може да има сериозни проблеми, които вече са били разрешени на други платформи. Все пак тя се развива с бързи темпове, доказвайки правото си на съществуване. С течение на времето въпросът "Защо ви трябва Adobe Air" ще изчезне.