Заглавието е какво?

Anonim

Напоследък руският език беше значително обогатен с нови думи, измислени както в нашата страна, така и от английски. Хората, които често създават публикации в мрежата, често се позовават на един от термините, които могат да бъдат категоризирани като заети. Става дума за понятието "заглавие". Какво е това? Трудно ли е да се направи право на заглавие? За това и не само можете да разберете, като прочетете тази статия.

Какво се нарича такава дума?

Заглавие, заглавие или заглавие на страница е текстов елемент, в който съдържанието на публикацията е много сбито. Можете да го видите, като погледнете горния ляв ъгъл на браузъра си. Този програмен елемент ще покаже заглавието на страницата. Заглавието на статията, която четете сега, съвпада с това заглавие по най-изненадващ начин. Но след като прочетете нашите материални въпроси за това защо това се случва, няма да имате.

Заглавие - това не е предпоставка за всяка страница (макар и много желателно). Тя може да бъде изпратена само веднъж. За посетителите на сайта, заглавието на страницата е едва забележимо и недостатъчно използвано, но от гледна точка на популяризиране на ресурс в класацията на търсачките, то е незаменим елемент. Както може да са забелязали много потребители, когато въведете заявка, първо се показват връзките, които най-точно съответстват на търсенето. А пълното съвпадение има значително влияние върху релевантността. И с него, това също засяга мястото на сайта в резултатите от търсенето (това е значително, но не и решаващо).

Трябва да обсъдите някои от най-често срещаните недостатъци при създаването на заглавието на страницата.

  1. Първият е неговото елементарно отсъствие.
  2. Същото заглавие на всички страници, което го прави слабо ефективен по отношение на промоцията на уебсайтове. Най-добрият вариант е да зададете заглавието на страницата на статията, категорията или стойността на задачата, която представлява обектът „Навигация на сайта“ и други подобни.
  3. Проста индикация на страниците: "Начало", "Втори", "Трети" ...

Какво още е страницата освен заглавието?

Заглавието е важно за популяризирането, но не е достатъчно за един. Освен заглавието на страницата има и други елементи: категории, описание, ключови думи. Всеки един от тези елементи може да повлияе на показването на статии в системата, както и на начина, по който търсещите роботи ще се отнасят към сайта.

Категориите са допълнителни страници с ресурси. Те са концентрирани тясно тематично съдържание дори в рамките на сайта. Така че, ако ресурсът е за дървета, тогава може да има такива категории: „иглолистни“, „широколистни“, „плодови“.

Ключовите думи са тематична област, информация за това какво точно е написано върху нея. Ако направим аналогия с тази статия, това са думите "заглавие", "заглавие" и "страница". Специално внимание се отделя на описанието.

Какво е дескриптор?

Това е кратко описание на съдържанието на страницата, което има размер до 150 символа (по-рядко до 300). Това е важно, защото се показва на потребителите, когато се показват в търсачките като обобщение на тази част от сайта. Тук възниква модел. Ако направите атрактивно описание, можете да видите, че той носи повече преходи към сайта, отколкото преди. И обратно. Поради това заглавието и описанието са най-важни от гледна точка на привличането на нови потребители от търсачките. Описанията обаче трябва да бъдат с високо качество и да показват съдържанието на статията, така че ресурсът да не заслужава репутацията на „лош“ сайт.

Как да направим заглавие за качествена страница?

Правилното заглавие, което ефективно ще популяризира ресурса, трябва да отговаря на редица изисквания.

  1. Тя трябва да съдържа най-важните заявки, които се намират във видимата част на страницата.
  2. Ограничение на размера: до стотици знаци, включително интервали. Повече може да се направи, но според представители на най-големите търсачки те са предпазливи към сайтове с такива големи заглавия.
  3. Уникалността на използваните думи: не повече от две. Факт е, че наскоро, преди около десет години, заглавието на страницата изигра много важна роля в определянето на позицията на сайта. Ето защо, много безскрупулни писатели буквално се умориха от съдържанието на страниците с ключови думи. И заглавието, докато те не забравиха. Затова бяха въведени филтри, които елиминират твърде много повторения на едни и същи думи, като се има предвид, че страницата не съдържа полезна информация. Ето защо, решавайки да създадем не правилното заглавие, а малко „усукано”, вие, доста вероятно, ще направите само по-лошо.
  4. Грамотността е задължителна. Заглавието трябва да се основава на правилата на руския език.

Как да подготвим правилното описание?

Как да направим атрактивен дескриптор?

  1. Тя трябва да е правилна, да се съобразява с правилата и нормите на руския език.
  2. Той е длъжен да опише накратко страницата, така че човекът, който чете описанието, иска да види цялата информация.
  3. Описанието трябва в голяма степен да се пресича със съдържанието на сайта, защото, ако това не е така, посетителят бързо ще напусне и от гледна точка на търсачката ще има отрицателен потребителски фактор (когато читателите бързо напускат сайта и PS вярва, че информацията е с лошо качество ).

Какво е заглавието на страницата по отношение на програмирането?

И какво е „главният герой” на статията по отношение на програмирането? Той се създава с помощта на езика за маркиране на HTML и се поставя в началото на програмния код след началния маркер. Изглежда така:

Ето заглавието на страницата.

Ако искате да видите сами, отворете програмния код на тази страница и в най-горната част можете да намерите заглавието. Тя ще бъде показана в първите десет реда. Както можете да видите, заглавието не е толкова сложна концепция, колкото бихте си помислили по-рано.