Научете се да актуализирате страницата в интернет

Anonim

Днес ще научим как да актуализираме страницата в Интернет. Има няколко доста интересни и в същото време прости начини, които със сигурност ще ви помогнат да се справите със задачата. Кои? Сега ще говорим за това.

Какво помага?

Но първо трябва да видите какво ни дава така нареченото опресняване на страницата. Може би това е напълно безполезно действие, което няма да донесе никаква полза.

Всъщност, ако се замисляте как да обновите страницата в Интернет, тогава най-вероятно вече сте се срещали няколко пъти с различни повреди по време на работа в браузъра. Така например, може да не зареждате снимки и други елементи на сайта. Това прави "сърфирането" невъзможно и непоносимо. Затова трябва да мислим за нашия актуален въпрос. С други думи, актуализирането на страниците помага да се отървете от повреди и да презареди показаните данни. На пръв поглед може да изглежда, че няма полза. В действителност обаче това съвсем не е така. Да видим как да обновите страницата в Odnoklassniki или на всеки друг сайт.

Мишка, за да помогне

Така че ще започнем да водим нашия разговор с най-интересния метод. Честно казано, те не обичат особено да използват. Въпросният метод обаче има право да съществува.

Ако се замисляте как да обновите страницата, първо преместете мишката на всяко място в браузъра и уебсайта си едновременно. Това означава, че можете да използвате всяко пространство под адресния ред. Сега трябва да щракнете с десния бутон на мишката. Ще имате малък списък от действия. В него намерете "reload" и кликнете върху линията. След това можете да се насладите на резултата. Честно казано, понякога можете да видите думата "Refresh". Също така е подходящ за изпълнение на днешната задача.

клавиатура

Понякога потребителите мислят как да актуализират страницата на ВКонтакте или друга социална мрежа (уебсайт) без никакви проблеми. И можете да направите това без никакви кликвания на мишката. Клавиатурата ще ви помогне. Всеки потребител има възможност да "завърти" идеята буквално с няколко кликвания върху бутоните.

Тук, като правило, има няколко начина да ви помогнем да разберете как да обновите страницата. Първият сценарий е ключът F5. Ако отидете на сайта и кликнете върху този бутон, ще забележите как всички обекти на страницата ще бъдат актуализирани. Можете да използвате този ход, когато имате нужда от постоянно обновяване. В тази ситуация, просто задръжте натиснат клавиша F5 и освободете, когато видите, че е подходящо. Докато клавишът е натиснат, страницата ще се актуализира отново и отново.

Вторият метод е използването на специални комбинации. Например, можете да опитате Ctrl + R. Доста често този ход дава желания резултат. Обаче, предпочитание обикновено се дава на F5. Тя е по-удобна и по-бърза. Но това не е всичко. Ако мислите за това как иначе можете да обновите страницата, нека да видим какво може да ни помогне в това начинание.

Самият браузър

Друг интересен ход е използването на самия браузър, а именно неговата адресна лента, за изпълнение на поставената пред нас задача. Тук, както и при предишния метод, има две възможности за развитие на събитията. Сега ще ги опознаем.

Първият начин е да използвате специален бутон. Обикновено се намира вдясно от адресния ред (на същото място, където се намират бутоните "назад" и "напред"). По правило тя е изобразена като извита в кръг стрелка. Просто кликнете върху бутона и страницата ще се обнови. Това е много добър прием и той се радва на голяма популярност.

Освен това, ако мислите за това как да актуализирате страница в Интернет, можете да отидете в адресната лента, да щракнете двукратно върху всичко, което е написано в нея, и след това да натиснете "Enter". Ще забележите, че страницата се презарежда. Това е всичко. Сега знаете как да обновите страницата в „Контакт“ или на всеки друг сайт.