Game netbooks: преглед на най-добрите

Anonim

Първият път след появата на пазара нетбуците се радваха на голяма популярност. Всеки втори човек се нуждаеше от устройство, което се характеризираше с компактни размери, висококачествен дисплей (диагонал на всяко устройство от този тип - не повече от 12 инча) и добра функционалност. Подобни показатели позволяват лесно да се използват притурки и да се прехвърлят без особени затруднения. Сега нетбуците са загубили популярност: постепенно се заменят с таблети, смартфони и ултрабуци. Това устройство трудно може да бъде намерено в продажба, но все още е реално. Както и да е, някои геймъри се интересуват от това кой модел на игра е по-добър и коя компания предпочитат. Netbook игрите се инсталират с лекота от специални източници.

Чий нетбук е по-добър?

Всички големи производители вече са престанали да участват в пускането на нетбуци, тъй като почти няма търсене за тях. Техният аналог може да се нарече таблети, работещи с правото да свържете клавиатурата. Но това не означава, че устройствата изобщо не се продават. Те ще изчезнат напълно от рафтовете до около 2019 година.

В Русия популярни са нетбуците за игри на следните производители: HP, Asus, Acer, Dell, Apple. Някои потребители предпочитат китайските компании. Те са търсени и имат по-високо качество на изработка. Основният им недостатък обаче е малък резерв на енергия.

Asus r209ha

Преди началото на кризата най-добрият нетбук всъщност може да бъде закупен за 10 хиляди рубли. Сега тази сума се е увеличила два до три пъти. Това се дължи на недостиг на продукти и рязък скок на долара. Затова средната цена на един добър нетбук е 17 хиляди рубли.

Модел R209HA от известния американски производител има отличен дизайн, високо ниво на функционалност и малки размери. Батерията не е лоша, тя ви позволява да работите с устройството за около 13 часа без допълнително захранване. Сред всички налични модели този нетбук, чиято памет е стандартна (32 GB), е интересен заради високата си производителност. Това позволи да се направи най-доброто. Корпусът е оборудван със специални портове, които правят устройството многофункционално и може да работи с много допълнителни устройства. Netbook има малък размер. Той е доволен от силата на батерията и нейната практичност - всичко това го прави добър вариант.

предимства:

 • се справя добре с работата в мрежа;
 • има страхотен външен вид;
 • мощна батерия (3800 mAh).

недостатъци:

 • лоша камера

Acer ASPIRE R3-131T

Не всички геймърски нетбуци могат да се похвалят с голямо количество вътрешна памет. Това се отличава с една важна подробност: твърдият му диск е предназначен да използва 500 GB памет. Други производители предпочитат да вграждат малко количество налична памет и съответно да настроят порта за работа с карта с памет. Това решение е удобно, но не за всички купувачи. Най-често геймърите обръщат внимание на този модел.

Устройството, без никакви оплаквания, изпълнява основните задачи, които собственикът му поставя. Windows за нетбук е подходящ, дори предварително е инсталиран и ако възникнат проблеми, можете да си купите диск и да инсталирате друга версия. Освен това, производителят посочва по време на изданието, че нетбукът е добра платформа за игри и отбелязва качеството на графиките. Въпреки това, както се оказа по-късно, устройството не се справя с някой от описаните опции. Това се доказва от многобройни прегледи.

предимства:

 • Сензорен екран Корпусът се трансформира. Идеален за тези, които обичат да работят с модерни приспособления.
 • Продава се няколко модификации, така че можете да изберете най-подходящия.
 • Вграден порт за работа с мрежата (кабелен тип).
 • Екранът е покрит с закалено стъкло, което помага да се предпази от чупене и надраскване.

недостатъци:

 • Има трудности при работа с безжични точки за достъп.
 • LAN-адаптерът работи със скорост от 100 Mbps за секунди.
 • Лоши ъгли на гледане.

Dell INSPIRON 3162

Този нетбук е стандартно устройство без сензорни панели и с традиционен случай. Това не означава, че този модел се различава по някакъв начин от предишните. Windows за нетбука на този модел е предварително инсталирана операционна система. Възможно е да се избере само цветовия дизайн и дизайн като цяло. Устройството е светло и привлекателно. Има модули за работа с безжичен пренос на данни и точки за достъп. Също така се отличава SSD устройство. Капацитетът му е 32 GB. Ако желаете, можете да закупите по-мощна модификация, но това ще ви струва допълнителни пари. Устройството е компактно, тежи малко, което го прави лесен за транспортиране. Производителят е действал по такъв начин, че клавиатурата на нетбука е защитена от влиянието на течности (влага). Това ще гарантира неговата работа при всякакви условия. Ако се разлее чаша кафе, тогава нищо страшно няма да се случи. Поради факта, че екранът е покрит с антирефлективно вещество, устройството може да се използва в слънчеви дни.

предимства:

 • защитени от вода;
 • екранът е покрит със специален антирефлективен агент;
 • Тялото получи светли нюанси.

недостатъци:

 • лоши ъгли на гледане, поради което качеството на картината се влошава.

HP Stream 11

Евтините нетбуци, включени в списъка на бюджетните устройства, които са станали често срещани сред геймърите. Моделът е уникален, привлича вниманието на купувачите благодарение на цветовия дизайн и добрата производителност. Производителят винаги се е фокусирал върху създаването на търговски продукти за бизнесмени и други сериозни хора, затова е доста странно да се види такова оборудване в асортимента. Netbook има една отличителна черта: поради цветовия дизайн и закръглената форма, той е по-подходящ за жени. Никой сериозен човек няма да може да дойде на преговори с такова оборудване. Нетбукът няма свръхсилни характеристики, но не изостава от своите "свързани" конкуренти. С други думи, една добра и удобна опция, която ви позволява да играете и да показвате презентации.

предимства:

 • цветно палто;
 • матово покритие;

недостатъци:

 • слаба батерия

Apple MacBook Рано 2016

Това устройство не се вписва в бюджетния сегмент, но е търсено от играчите. Подобно на други игрални нетбуци, има компактни размери. Той не се откроява сред конкурентите с показателите си, а е на същото ниво с тях. Устройството е спечелило добри думи от клиентите, тъй като работи без грешки и има относително оптимална цена. Въпреки че мнозина смятат, че тя е малко надценена.

Дисплеят е отличен, висококачествено възпроизвеждане на цветовете и висока яркост. Има подкрепа за твърдотелни устройства, което е допълнително предимство. Батерията е обемна, процесорът се справя добре дори и при тежки приложения. Калъфът е тънък и възможно най-лек. Игри за нетбук могат да се инсталират от официалния магазин, както и от външни източници.

Геймърите забелязват стабилна работа, няма неуспехи. Лесно поставете много популярни игри. Като цяло устройството не е лошо и повечето потребители го препоръчват.

предимства:

 • страхотен звук;
 • работи добре с интензивни ресурси;
 • висококачествена матрица;
 • мощна акумулаторна батерия.

недостатъци:

 • твърде висока цена;
 • един интерфейсен порт.

Sony Vaio P

Нетбукът на Sony е подходящ за тези потребители, които се нуждаят от висококачествен, многофункционален и удобен нетбук. Дизайнът на устройството е невероятен: кутията е лъскава, дисплеят е с добра резолюция. Можете да работите с мрежи от трето поколение и с безжични точки. Операционната система е Windows Vista. Дебелината на устройството е само 20 мм, теглото с батерия за 4 секции е почти 600 гр. Тази цифра се счита за рекордна за нетбук. Цената на устройството е висока. Той е $ 900 с покупката на основната конфигурация и $ 1700 за модел с 128 GB памет.

Потребителите се съветват да купуват Sony нетбук заради отличното му функциониране, дори и при продължителни процеси.

Irbis NB21

Преди това нетбуците бяха направени с екрани от 10 инча. Това им позволява да бъдат възможно най-малки по размер и тегло. На този етап, тези характеристики - индикатор за принадлежност към бюджетния сегмент. Ето защо трябва да разберете, че допълнителни функции и опции, които улесняват работата с устройството, няма. Устройството получи основни компоненти. В търсене на ученици и геймъри.

Един евтин нетбук има малък дисплей. Разделителната способност е 1024 × 600 пиксела. Опциите на допира липсват, както и широките ъгли на гледане. С последните очевидни проблеми. Устройството работи на процесор с 4 ядра. Всяка от тях работи с честота 1, 8 GHz. За да може нетбукът да работи по-дълго на батерията, е необходимо да се намали функционалността на чипа до 1.3 GHz. RAM е 2 GB, възможно е да се работи с външни устройства до 32 GB. Вградени модули за безжично взаимодействие с мрежи и bluetooth. USB портът се отнася до недостатъците. Той е сам и работи доста бавно.

Плюсове и минуси на Irbis NB21

предимства:

 • малки размери;
 • малко тегло;
 • възможност за работа с телевизор чрез нетбук;
 • запис ниска цена;
 • Подобно на други геймърски нетбуци, това е функция за предаване на звук по безжичната мрежа.

недостатъци:

 • кратък живот на батерията;
 • лош екран;
 • взаимодействие само с microSD карти.
 • малко количество памет.