Възстановяване Transcend флаш устройство. Стъпка по стъпка

Anonim

Съвсем наскоро сме запазили музикални, видео и електронни документи на компактдискове или дискети. Въпреки това, тези носители постепенно изчезнаха, те бяха заменени от много по-компактна и обемна флаш памет, USB или само флаш устройство. Той служи като доста надежден "съхранение" на всяка информация, но дори и USB устройство.

понякога прекъсва. Какво да направите, ако флаш устройството не се стартира или не е открито в системата? Можете да изхвърлите лош диск и да си купите нов, ако на него не остане нищо важно. Но понякога има една теза или единственият екземпляр от важен документ, който трябва да бъде възстановен. Възстановяването на флаш-памет Transcend не се различава от една и съща „операция“ с устройство от всяка друга марка.

Така че, помислете за ситуацията, в която флаш устройството "висеше" в процеса на записване и не беше определено, когато се свържете отново. В този случай се появи списъкът на USB устройствата, но дисковият мениджър не е показал иконата си. Тези симптоми показват повреда на контролера. Всички устройства, включително флаш памети Transcend, са базирани на контролен чип или контролер. Различни повреди или проблеми със захранването блокират контролера, а недостъпни сектори се появяват на USB. Ако флаш устройство

„Заклещен“ поради системна повреда, трябва да направите следното:

  1. Определете името и производителя на контролера.
  2. Намерете помощната програма, разработена от тази компания.
  3. Прехвърлете контролния чип в тестов режим и възстановете.

Да започнем възстановяването на флаш-паметта на Transcend, като го разглобяваме в детайли - това е най-лесният начин да разпознаете производителя на чипове. Лесно е да разглобите USB устройството, просто откачете ръба на стикера на кутията му, натиснете тънък предмет върху ключалката, който се крие под стикера, и внимателно издърпайте конектора. Контролерът е по същество печатна платка. От едната страна има чип, а от друга - чипът на паметта. И двете страни съдържат данните, необходими за възстановяване.

След като вземе решение за производителя на контролера, ще продължим да възстановяваме флаш паметта Transcend. Следващата стъпка е да се намери полезността от производителя. Той трябва да поддържа контролера с този номер. Можете да изтеглите помощната програма от ресурс, който разпространява свободен софтуер. Ако няма приложение за флаш устройство

Струва си да се преведе в тестов режим. Какви контакти за това трябва да затворите, както е посочено в документацията на устройството. След като сте намерили подходяща програма, трябва да инсталирате фабрично доставения драйвер. Можете да го намерите в папката с инсталираната програма.

Сега започва незабавното възстановяване на флаш паметта Transcend. Първо, нека да заредим помощната програма и да стартираме търсенето. След като изчака, когато се покаже в програмата, натискаме бутона Старт, започвайки по този начин диагностика и форматиране на устройството. Трябва да се помни, че всички данни, записани на USB флаш устройството, ще бъдат изтрити. За да възстановите максималното количество флаш устройство, трябва да го форматирате два пъти. След съобщението за успешното приключване на "операцията", изключете фабричния драйвер, върнете USB флаш устройството в нормален работен режим и го рестартирайте.

Надявам се моята история за това как да възстановя данни на флаш устройство, а не просто полезна в отчаяна ситуация.