Какво е режимът за редактиране в Word и как да го използвам?

Anonim

Ако често срещате документи за проверка на думи, просто трябва да знаете как да включите режим на редактиране в Word и как да го използвате. Този инструмент на програмата е просто незаменим, ако искате да насочите човек към неговите грешки, без да правите корекции в неговия текст.

В тази статия ще говорим за това, как режимът на редактиране работи в Word. Ще говорим за всички негови функции и в резултат на това ще можете да използвате именния режим самостоятелно, без да използвате инструкциите.

Първа стъпка: влезте в режим на редактиране

Първо трябва първо да въведете режим на редактиране в Word. Това се прави на различни версии на програмата по различни начини. Например, в Word 2003 ще трябва да отворите раздела Service и в него да намерите елемента „Fixes“ и да кликнете върху него. В по-късните версии всичко това става чрез раздела "Преглед". В него намерете групата „Запис на поправки“ и кликнете върху бутона „Поправки“. Също така е препоръчително да изберете елемент "Всички корекции" от падащия списък, който се намира до него.

Между другото, този режим може да се активира много по-бързо с помощта на горещите клавиши Ctrl + Shift + E.

След като извършите всички манипулации, режимът на редактиране в Word ще бъде включен и можете спокойно да започнете да редактирате текста, без да се страхувате, че източникът ще пострада.

Втора стъпка: извършване на корекции

Всъщност този елемент може да бъде пропуснат, тъй като всичко се свежда до факта, че сте коригирали документа и вместо да го редактирате напълно, просто правите промени, без да променяте изходния код. Но все пак е необходимо да се каже как точно става това.

Да предположим, че някои думи в текста са излишни. В този случай ще бъде разумно да го премахнете. Така че го направете, но няма да изчезне, а просто ще изчезне, което ще позволи на другия потребител да разбере какво имате предвид. Също така, фиксирането ще бъде подчертано в червено, за да привлече вниманието.

Същото ще се случи, ако въведете друга дума - тя ще се открои така, че авторът на текста да може да разбере какво точно е пропуснал.

Режимът за редактиране на Word помага много, ако работите с човек от разстояние. В този случай, вместо думите на иска, трябва само да му изпратите документ с корекции.

Трета стъпка: добавяне на бележки

Понякога разпределението на корекциите не е достатъчно за друг потребител да разбере каква е неговата грешка. В този случай би било добре да нарисуваме причината. За тази цел програмата има инструмента "Създаване на бележка", който може да се използва само когато е включен режимът на редактиране.

Той е много лесен за използване. Първо трябва да кликнете върху фиксирания файл, а след това върху бутона "Създаване на бележка", който се намира в лентата с инструменти, недалеч от бутона "Поправки". Точното разположение може да се види на снимката по-долу.

След това ще се появи допълнителна област в дясната страна на документа, където може да се въведе обяснение. Това може да стане с всички промени, но не можете да създадете бележка, която да не е свързана с тях.

Ако говорим за това как да премахнем режима на редактиране в Word, то това е доста лесно. Трябва само да кликнете отново върху бутона "Fixes".