Dragon Age - броня, модна броня

Anonim

Днес в света на компютърните игри има само няколко проекта, които са изключително успешни. Серии като Elder Scrolls или Mass Effect са известни дори на онези потребители, които не са много запалени по този жанр. Струва си да се подчертае и серията Dragon Age, която предлага на геймърите най-дълбокото потапяне в превъзходно създадения игрален свят. В него ще намерите разнообразие от врагове и съюзници с необичайни способности, както и различни комплекти от броня, оръжия и други предмети, които можете да използвате в бъдеще. Тази статия ще обсъди какво се случва в бронята на Dragon Age, използвайки примера на най-популярната игра от поредицата - Origins.

Лека броня

Естествено, вашият герой може да премине цялата игра в риза или в роба, ако избере пътя на магьосника. Въпреки това, в повечето случаи, героите се нуждаят от броня в Dragon Age. И дори ако няма да направите воин от вашия характер, можете да използвате поне един комплект светлина, тъй като той може да ви предпази от незначителни щети, няма да попречи на движенията ви, а също така ще ви позволи да не инвестирате в характеристиките, от които не се нуждаете, защото да носите тежки броня, трябва да се изпомпва сила. И защо се нуждаем от магьосник или стрелец с висока мощност? В тази игра кожената броня на Уейд се счита за най-добрата кожена броня. Те са в състояние да отблъснат почти тринадесет точки на увреждане, като ви дават доста добра устойчивост на огън. И ако те също са отлични, тогава съпротивата се удвоява и получавате и допълнителни единици сръчност. Все пак, имайте предвид, че в бронята на Dragon Age не се ограничава до факта, че оригиналната версия на играта ви предлага: добавянето "Awakening", например, добавя нови комплекти броня към играта.

Лека Броня при Пробуждане

Това допълнение добавя няколко леки броня наведнъж - в бронята на Dragon Age и толкова разнообразна, но в този случай получавате достъп до много по-мощни проби. Например, можете да получите Blackblade броня, която придава на вашия герой голямо разнообразие от бонуси, като същевременно осигурява защита по-солидно от обикновените, дори най-добрите леки доспехи. Съответно се препоръчва да се инсталира допълнението "Awakening", тъй като в този случай можете да получите повече удоволствие от търсенето, както и от използването на различни опции за броня. В Dragon Age: Инквизиция, бронята не е толкова разнообразна, но този епизод на играта е бил освободен съвсем наскоро, така че в близко бъдеще можем да очакваме допълнения, които ще разширят възможностите ви.

Средна броня

В Dragon Age най-добрата броня е тази, която перфектно подхожда на вашия характер. В крайна сметка, всеки от видовете има свои специални характеристики, така че бронята, която има само един, но много важен бонус за вас, може да е по-добре за вас, отколкото други броня, която ще има десетина бонуси, които са безполезни за вашия герой. Например, ако говорим за средна броня, пощенската броня, всъщност, осигурява само действителна защита, тъй като техният бонус е малък минус за умора. Но тук древните доспехи на елфите, въпреки че имат по-ниска степен на защита, но в същото време добавят към вашия герой и пъргавина, и физика, и съпротива на магията, и шанс да отблъснат атакуващата магия. Като цяло изборът трябва да бъде направен разумно. Естествено, има и бронирани модификации в Dragon Age: Origins, които могат да добавят още повече опции към играта, но си струва да се разгледат класическите модели, както и тези, които се появяват при инсталирането на официалната добавка.

Средна броня в Пробуждане

В Dragon Age: Inquisition, най-добрата броня, естествено, е сред първоначалните опции. Въпреки това, ако говорим за Origins, тук обаче моделите от добавката имат предимство пред оригиналните образци - в повечето случаи те имат по-добри показатели за защита, както и по-широко въздействие на бонусите. Например, можете да вземете един от най-добрите примери на средни броня от добавката - бронята на легионерски разузнавач. Тя има почти 18 единици за защита, но също така добавя точки на сръчност, издръжливост и атака на вашия характер. Също така трябва да се отбележи, че тази броня намалява съпротивлението на героя до студ поради факта, че успоредно увеличава устойчивостта на огън. Това е доста висококачествена броня в Dragon Age - бронята на сивите охранители, разбира се, е много по-впечатляваща, но едва ли може да се намери по-добро сред средните комплекти.

Тежка броня

Ако говорим за тежка броня, тук определено трябва да обърнете внимание на предната броня, тъй като това ви гарантира доста висока степен на защита. Но това не е всичко - вие също ще получите редица бонуси от употреба, а само един ще бъде отрицателен сред тях - загубата на три защитни точки. Но вие получавате психологическа устойчивост на магии, както и увеличавате шансовете за отблъскване на атаката от голямо разстояние.

Тежка броня в Пробуждането

Инсталирането на добавката Awakening гарантира, че играчът, който избере пътя на войн или друг клас, използващ тежка броня, е много добро допълнение към колекцията на бронята. Факт е, че ще имате достъп до бронята на Buregunit, която се счита за една от най-мощните в играта. Степента на защита е почти два пъти по-висока от описаната церемониална броня. Но ако тази броня ви даде само няколко бонуса и дори наложи едно наказание, тогава в този случай всичко е много по-впечатляващо. Получавате увеличаване на бронята, сръчност, защита, а също и значително увеличават устойчивостта на електрически заклинания. Освен това, когато носите тази броня, вашата издръжливост в битка се възстановява много по-бързо. Както можете да видите, тази броня може да ви донесе много ползи на бойното поле, така че определено трябва да го намерите на кулата за бдение на имението Turnobl.

Масивна броня

В повечето ролеви игри, бронята завършва с тежък, но в Dragon Age всичко е малко по-различно. Факт е, че тук има друг раздел, който се нарича "масивна броня". Това са най-трудните и мощни мостри, които изискват изключително висок показател за якост, но също така ви предпазват от впечатляващо количество щети. Например, Легионът на мъртвите броня има рейтинг на защита от почти 32 единици - за сравнение, предишната броня, която е една от най-мощните в играта, има само около 27 единици. Но такъв показател за защита не остава "гол", т.е. получавате и няколко бонуса. Сред тях, увеличаване на волята и ефективността на защита, както и при събирането на пълен набор от броня - също намаляване на нивото на умора, което е много важно в случай на масивна броня.

Масивна броня от пробуждане

Е, време е да ви разкажа за най-мощната броня в играта. Както вече можехте да разберете, за да получите достъп до него, ще ви е нужна добавка "Пробуждане" - веднага след като я инсталирате, ще имате две възможности за получаване на тази броня. Можете да убиете първия в сянката на търсенето на Черните блатисти и можете също да го вкарате в гърдите след Quest The Holes в Veil. Защо тази броня е толкова добра? На първо място, тя има максимална степен на защита сред всички други видове броня - 39 единици. Има три отвора за поставяне на омагьосани камъни, но дори и без тях, тази броня ви гарантира, че няма слаби бонуси. Ще получите увеличение на физиката, здравето ще бъде възстановено в битка по-бързо, вие също ще увеличите почти всички основни и вторични умения, ще получите шанс да избягвате снаряди, убити от разстояние, както и определено ниво на съпротива и увеличаване на шанса за критични щети. Тук можете да получите такава броня в играта и тогава определено няма да ви трябват други модели.

Броня Модове

Както виждате, тази игра има невероятно голямо разнообразие от различни броня. Въпреки това, геймърите създават модификации, които ви позволяват да разширите обхвата. Естествено, това са неофициални модове, така че можете спокойно да ги игнорирате, ако вече имате достатъчно броня. Въпреки това, например, в случая с Dragon Age 2, бронираните модификации могат да бъдат полезни, тъй като там няма толкова много видове, както в Origins.