Как да поставите парола в архива, за да защитите данните?

Anonim

Как да поставите парола в архива? За съжаление не всички потребители знаят отговора на този въпрос.

Наличието на парола ви позволява да защитите информацията, съхранявана на вашия компютър или предавана на други потребители. Препоръчително е да го използвате, когато става въпрос за важни документи и файлове. В тази статия ще ви разкажем подробно как да поставите парола в архива. Това ще бъде въпрос на най-популярните програми, които позволяват да се компресират колкото е възможно повече информация без загуба на качеството. Това са WinRar и 7zip.

Как работи защитата с парола?

Ако се интересувате от това как ще изглежда архивираният с парола архив, ще ви разкажем за него. Визуално няма да има промени в системата, но когато кликнете върху папката с мишката, се отваря специален прозорец, в който потребителят ще бъде подканен да въведе символи за достъп до файла. Както във всяка система, трябва да вземете под внимание езика на клавиатурата и регистъра.

Как да поставите парола в архива?

И сега нека разберем какво трябва да се направи, за да гарантираме защитата на данните.

Моля, обърнете внимание, че можете да зададете парола за архива само в момента на създаването му. След като файловете бъдат добавени към нея, защитата ще се провали. Следователно, ако искате да зададете парола, но архивът вече е създаден, ще трябва да го създадете отново. Как мога да поставя парола в архива? В програмите WinRar и 7zip действията са подобни, така че няма да говорим за всяка помощна програма поотделно.

1. Уверете се, че програмата за архиватор е инсталирана на компютъра.

2. Намерете файлове на вашия компютър, които трябва да бъдат архивирани.

3. Изберете всичко, което ще бъде компресирано в бъдеще, и щракнете с десния бутон върху елементите.

4. В падащото меню изберете "Добави към архива" ("Добавяне към името на файла" в този случай не ни подхожда).

5. Отваря се прозорец, в който трябва да посочим името на файла, да изберем формата на архива, нивото на компресиране.

6. В най-долната част на прозореца за настройки има бутон “Задаване на парола”. С негова помощ можете да поставите парола на архива rar, zip, rar 5.

7. След като кликнете върху бутона, пред вас ще се отвори друг прозорец. В първото поле трябва да въведете парола, а във второто - да я повторите. За удобство можете да използвате прегледа на входните знаци. За да активирате тази функция, под второто поле поставете отметка пред секцията „Покажи парола“. Имайте предвид, че паролата ще се показва, когато я въведете, когато се опитвате да отворите файлове.

8. След като зададете паролата, щракнете върху бутона „OK“, затваряйки секцията „Парола“ и отново „OK“, за да запазите настройките и да започнете да създавате архива.

препоръки

Знаете ли как да поставите парола в архива? Проверете себе си:

  • паролата трябва да бъде сложна и да включва букви, пунктуация, символи, както и букви от различен регистър;
  • Не въвеждайте името си, името на кучето си и всичко, което може да е очевидно за потенциален взломник като парола.

След като файловете бъдат добавени към архива, можете да проверите как работи системата за защита. Просто кликнете върху новосъздадения малък албум. Уверете се, че паролата наистина е зададена. Така можете да защитите всяка информация, която ще съхранявате или прехвърляте на друго лице.