Как да флаш телефон или таблет през Flashtool? Инструкции, препоръки

Anonim

Понякога модерните приспособления, които са проникнали във всички сфери на живота, се провалят. А понякога тези устройства изобщо се провалят. В същото време, няма абсолютно никаква разлика в това колко са технологично напреднали. Нарушенията на фърмуера и софтуера са предмет на всички устройства.

За да коригирате такива проблеми, използвайте метода на фърмуера на устройството. Това се прави с помощта на софтуер. И един от тях е Флашул. Как да мига смартфона си през Flashtool, както и неговите настройки и нюанси ще бъдат обсъдени в статията.

Обща информация

Тази програма е универсален флаш драйвер за устройства на платформата MTK. Като правило могат да бъдат проблясвани само устройствата, оборудвани с операционната система Android. За да завършите успешно задачата, трябва да намерите специален файл за устройството. Това е фърмуерът. Той може да се състои от два типа файлове - самият фърмуер и разпръснатия файл. Интерфейсът на програмата е съвсем прост, въпреки че се намира на просторите на уеб само в английската версия.

Какво трябва да знаете, преди да мигате вашето устройство през Flashtool

Първо, винаги трябва да помните, че фърмуерът понякога може да се провали и да превърне устройството в “тухла” - т.е. да го постави в неработно състояние. Ще бъде много трудно да го възстановите по-късно. От това следва, че винаги трябва да направите резервно копие, т.е. да запазите състоянието на телефона на отделен носител. След неуспешен фърмуер това ще увеличи шансовете за бързо възстановяване.

Второ, необходимо е компютърът да се подготви внимателно за процедурата. За успешен фърмуер трябва да се вслушате в следните препоръки:

  • Ако на компютъра са инсталирани драйвери на устройства, препоръчително е да ги премахнете и да инсталирате нови. Често необходимите версии идват с файловете на фърмуера в профилните сайтове.
  • Различни антивируси, системни протектори понякога могат да попречат на работата на Flashtool. Затова е по-добре да ги изключите за известно време.
  • Батерията на устройството, което се пропуска, трябва да се зарежда поне 50%. Някои версии на софтуера позволяват процедурата и без захранване.
  • Кабелът, с който ще бъде свързано устройството, трябва да бъде в добро състояние. Не се препоръчва използването на удължители или хъбове.
  • Папката на самата програма Flashtool трябва да бъде поставена в корена на диска. Това ще помогне да се избегнат проблеми, свързани с дължината на имената или използването на кирилица.

Необходими компоненти

За успешен фърмуер е необходима програмата Flashtool. Можете да го изтеглите в мрежата или на страниците на форума 4pda. Препоръчително е да използвате текущата версия. Можете също да намерите файловете на фърмуера за всяко конкретно устройство. Водачите рядко създават проблеми, така че намирането им няма да е трудно. Струва си да се обърне внимание на факта, че устройствата могат да се произвеждат в различни редакции. Това може да повлияе на успеха на процедурата, така че когато избирате фърмуера, трябва внимателно да проучите за кои устройства е подходящ и за кои устройства не е.

Инструкции за фърмуера

Всъщност има много начини да се изпълни тази процедура. Под всеки конкретен модел може да има отделна инструкция. Въпреки това, като цяло, тя може да изглежда монотонно.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изключите телефона и да го свържете към компютъра. След това трябва да се появи ново устройство в "Устройството на Windows", което ще изисква инсталиране на драйвери. Ще трябва да ги инсталирате ръчно, затова, като изберете “Update driver”, трябва да посочите “Install driver from specific location”. Като желания файл трябва да използвате изтегления по-рано. Ако драйверът е инсталиран успешно, можете да изключите устройството отново.

Сега трябва да стартирате програмата. След това ще трябва да посочите файла за разпръскване на фърмуера. За да направите това, има бутон Scatter Loading, като кликнете върху който ще се отвори диалоговия прозорец за избор на файл. Преди да минете през Flashtool, трябва да махнете отметката от елемента Preloader. С обичайния фърмуер тази опция не е необходима. След това кликнете върху бутона Изтегли, който всъщност инициализира процеса на фърмуера. След това можете да свържете отново телефона към компютъра.

Ако всичко е успешно, тогава като прогрес в долната част на прозореца ще започне да се запълва жълта лента. Ако не, си струва да се опитате да свържете отново устройството. Веднага след като напредъкът достигне края, можете да изключите устройството и да изчакате да бъде първото изтегляне след фърмуера. Заслужава да се отбележи, че това може да отнеме доста време и това е нормално. По този прост начин можете да извършите фърмуера на вашия смартфон или таблет.

Допълнителни функции на Flashtool

Научихме как да мигаме през Flashtool. Въпреки това програмата може да инсталира и възстановява. Това е такъв инструмент, който е оборудван с всеки смартфон на платформата "Android". Основната му задача е да възстанови телефона в работно състояние.

Преди да мига Flashtool възстановяване като обичайния фърмуер, ще ви трябва малък набор от софтуер. В частност, ние се нуждаем от:

  • Flashtool програма;
  • файл с разпръскване с инструкции за изображението за възстановяване;
  • recovery.img - това е изображението на възстановяването, което ще бъде записано в системната област.

Всички основни инструкции са подобни на нормалните. Това е, изключване на телефона, след това натискане на разпръскване-зареждане, бутон за изтегляне, отново включване. За да влезете в режим на възстановяване, след като сте заявили възстановяване чрез Flashtool, трябва да задържите бутона за захранване и сила на звука, докато устройството е изключено. Преходът ще се случи сам по себе си.

Как да мига през SP Flashtool от под Linux

Най-добрият начин да покажете как да направите това е с Ubuntu като пример. Това е най-често и удобно. Вярно е, че все още трябва да извършите няколко подготвителни манипулации. Първата стъпка е да премахнете пакета modemmanager. Това може да попречи на работата на Flashtool. Тъй като тя идва по подразбиране с операционната система, трябва да я премахнете. За това има проста команда: sudo apt remove modemmanager.

След това трябва да добавите потребителя към групите за набиране и uucp. Има две команди:

  • sudo adduser потребителско име uucp;
  • потребителско име за набиране от sudo adduser

След това самата програма се изтегля. Трябва да потърсите версията за Linux. По правило се доставя в архив, който може да бъде разопакован на всяко удобно място на диска. След това, използвайки терминала, трябва да стигнете до файловете и да изпълните командата sudo ./flash_tool. Прозорецът на програмата ще започне. Първият старт може да изисква файл за разпръскване. По негово искане можете просто да отговорите ОК. Важно е да не забравите да поставите и двете квадратчета за отметка в програмната секция DA DL All with Checksum. Всички по-нататъшни действия са подобни на инструкциите за операционната система Windows. Следователно повторението на вече описаната процедура е безсмислено.

В заключение

В статията се обсъждат подробно различните начини за извършване на инсталацията на софтуера. Например, стана ясно как да мига Alcatel чрез Flashtool или друго устройство. Най-важното нещо е да не забравите да правите резервни копия на системата, така че след неуспешни експерименти е възможно да се възстанови работното състояние на телефона. Инструкцията, обясняваща как да се възстанови чрез флаштул също може да помогне. В крайна сметка, архивирането може да бъде направено чрез него.