Кой браузър е по-добър за Windows 7? Най-добрите, бързи и най-новите браузъри за Windows 7

Anonim

В съвременния свят интернет става все по-важен. Затова не бива да се учудваме, че браузърът днес не е просто програма за показване на уеб страници, а може би най-важното приложение на целия компютър.

В края на краищата, с негова помощ ние не просто пътуваме през пространствата на мрежата, а извършваме много необходими действия: работим и плащаме за покупки, общуваме с приятели в другия край на света и също така пишем заявления до държавни органи.

Не е изненадващо, че много потребители постоянно се чудят кой браузър е по-добър за Windows 7 и други операционни системи. Всъщност, от правилния отговор на този въпрос зависи не само удобството на ежедневната работа, но и неговата безопасност. Разгледайте най-често срещаните видове интернет браузъри, обсъждайки техните силни и слаби страни.

Internet Explorer

Може би почти всички потребители преди десет години започнаха да се запознават с World Wide Web от този браузър. Причината е проста - Explorer е инсталиран като стандартен инструмент за сърфиране в мрежата на по-голямата част от компютрите у нас.

В интерес на истината, заслужава да се отбележи, че през 2001 г., когато излезе Windows XP, Internet Explorer 6, който беше част от тази операционна система, не беше не само лош, но и най-доброто решение по онова време. Във всеки случай всички други интернет браузъри не могат да предлагат такива функции. За Windows 7 IE вече не е от значение, тъй като конкурентите не са били налице.

Причини за "загуба на доверие"

Сравнително високата скорост и сигурността бързо направиха тази програма една от най-популярните в света. За съжаление, Microsoft напълно забрави, че е необходимо да се актуализира браузъра от време на време. През 2001 г. беше издаден IE 6, но IE 7 се появи едва през 2006 г. В продължение на пет години конкурентите направиха огромен скок напред, а бившият световен лидер на пазара на браузъри сега е в ролята на все по-увлекателен.

Между другото, кой браузър е по-добър за Windows 7, ако говорим за семейството на IE? Странно, но Internet Explorer 11 е доста добър. Разбира се, слуховете за невероятната му скорост са донякъде преувеличени, но тази програма всъщност работи доста бързо.

За съжаление нормалните версии (IE 9-11) са достъпни само за собствениците на Windows Vista / 7 и по-нови версии. XP собствениците трябва да отидат на нещо по-модерно или да изберат друг браузър. Кой браузър е по-добър за Windows 7?

Google хром

Този браузър се появи сравнително наскоро. Тъй като Google има световно признание в глобалната ИТ общност, малко хора се съмняват в крайния успех, когато неговите специалисти обявиха началото на работата по създаването на собствен браузър.

Необходимостта от това в Google отдавна е закъсняла: въпреки отличните си отношения с Mozilla, корпорацията се интересува от популяризирането на своите продукти и услуги. В допълнение, за правото да бъде търсачката по подразбиране в Firefox, Google плаща милиони долари годишно, така че би било полезно нейните създатели да отблъснат конкурент.

Всички тези планове бяха само частично успешни.

Предимства на "Chrome"

Първо, днес Chrome е наистина най-популярният браузър. Той изпревари Firefox и IE, препоръчва се от водещи IT публикации. Това Chrome е не само функционален, но и най-прост и сигурен браузър.

Това е, което той харесва начинаещите: минималните настройки, сигурността и високата скорост. Освен това се поддържат различни разширения, с помощта на които този браузър за Windows 7 може сериозно да разшири функционалността си.

Разбира се, трябва да се отбележи и високата скорост на визуализация на страниците. Именно тази положителна черта е преди всичко поразителна.

Някои недостатъци

За съжаление тази простота е крайъгълният камък на Chrome. Да, много хора харесват лекия интерфейс, който не е претоварен с подробности. Но по някаква причина разработчиците решиха, че този минимализъм трябва да се разшири до всичко останало: в браузъра няма разширени настройки и много елементи от менюто са твърде опростени.

Например, защо не можете да поставите любимата си снимка на работния плот, просто като изберете съответния елемент в контекстното меню? Странно е, че разработването на този браузър за Windows 7, разработчиците някак си не обръщат внимание на такова банално нещо.

По отношение на неизискващите към системните ресурси, то това може да бъде забравено. По този начин, почти чист (с три или четири разширения) браузър работи почти три пъти (!) По-дълго от IE на среден компютър.

Разпределението на ресурсите в няколко процеса също не изглежда много добро. Само три или четири раздела със снимки могат да „висят” компютъра с 2 GB оперативна памет, докато гореспоменатата FF работи в този режим без никакви специални оплаквания. С по-малки изисквания, само браузърът Safari се различаваше. За Windows 7 неговото развитие вече е преустановено.

Неприятна черта на Chrome е и неговото активно нежелание да работи офлайн офлайн. Казано по-просто, когато се опитате да отворите запазени уеб страници без интернет връзка, браузърът често дава грешки.

И още един минус по отношение на феновете да променят дизайна на браузъра по ваш вкус. Двигателят Blink, разработен от Google, на практика не поддържа персонализиране. Всички “теми”, които по някакъв начин могат да променят външния вид на браузъра, са обичайните цветови опции.

Браузър Yandex

Руската “Яндекс” не се отдръпваше нито от друга страна: те създадоха свой “най-добър браузър” за Windows 7. Разбира се, те не мислеха дълго за името, наричайки новия браузър “Yandex Browser”. Но "новото" може да бъде наречено само формално, тъй като е изцяло базирано на Chrome.

Въпреки това, в последните версии, ситуацията с този клонинг започна да се променя драстично: имаше подкрепа за жестове на мишката, а дизайнът беше значително подобрен. Толкова много хора вече неформално сравняват „Браузъра Yandex“ за Windows 7 със старата „Опера“, което ще бъде разгледано по-долу.

опера

Преди пет-шест години, когато дори ADSL се смяташе за лукс, а 3G технологията се смяташе за чуждо за чужбина, напредналите потребители в нашата страна имаха браузър номер 1 „Opera“. И това е въпреки факта, че в останалата част на света създаването на норвежки програмисти е било известно, но то не е много разпространено.

Това се дължи на разпространението и техническото качество на интернет в нашата страна. Когато огромното мнозинство от потребителите все още използваха Dial Up, а цената на един мегабайт мобилен интернет все повече приличаше на баркода на далечна страна, всеки килобайт мобилен трафик беше в сметката.

“Опера”, която имаше “Turbo” режим, беше истинско спасение. Когато потребителят го включи, трафикът започна да минава през сървъри на трети страни, като същевременно се свива. Някои страници са намалели с 40% или повече. Лесно е да си представим колко пари спести този бърз браузър за Windows 7.

В допълнение, много потребители единодушно признаха, че Opera е най-удобният браузър, който поддържа почти пълно персонализиране на програмните свойства за себе си, като в репертоара си има многобройни жестове на мишката, които бързо се научиха на автоматизъм, помагайки за удобно сърфиране в интернет.

За съжаление това не беше без недостатъци. Много опитни потребители с недоволство казват, че с всяка нова версия на "Opera" става все по-тромава. Първоначално бях много недоволен от механизма за обновяване, който не предлагаше тяхното автоматично търсене и изтегляне.

Не всички промени за по-добро ...

До 12-тата версия, бавният ход на браузъра и неговите изисквания към системните ресурси най-накрая бяха омръзнали от по-голямата част от потребителите, а тук и софтуера на Opera подготви за своите почитатели още една „изненада”.

Новите собственици на компанията с фанфари обявиха, че собственият им Presto двигател вече няма да се развива и Blink от Google ще го замени. В резултат на това браузърът беше пренаписан, като загуби до 70% от собствените си възможности. Разработчиците обещават да ги върнат постепенно. Така че, сравнително наскоро, те направиха наистина "революционна" стъпка, връщайки отметките на нещастната опера.

Така че сега Opera може да се разглежда като просто още един клонинг на "Chrome", с всички присъщи предимства и недостатъци на последния.

Firefox

Легендарният браузър, базиран на късния Netscape Navigator. Първите версии бяха ужасни, но версии 2.14 и по-нови версии потвърдиха, че компанията е на прав път.

Всички най-нови браузъри за Windows 7 някак си се копират, но Ognelis винаги е стоял сам. Неговата отличителна черта бяха допълненията, с помощта на които можете да направите нещо специално от не толкова забележителен наблюдател, като го адаптирате изцяло към собствените си нужди.

Всичко е регулирано: външния вид и размера на контролите, вграждането на нови функции и дори малките независими програми. Освен това, разработчиците са се опитали да задоволят всички: напреднали потребители имат разширени настройки, а начинаещите се предлагат доста прост браузър, който не прави трудно за самостоятелно проучване на неговите възможности.

данни

Кой браузър е по-добър за Windows 7? Въз основа на гореизложеното можете да направите просто заключение, че за средния потребител най-подходящите опции са Google Chrome или Firefox. Те се разработват и подкрепят от голям брой специалисти и доброволци, те се развиват бързо и предлагат на своите потребители възможно най-широки възможности.

По-важното е, че всички тези браузъри се поддържат официално от всички големи разработчици на софтуер. Няма да имате проблеми с интегрирането в "Chrome" или FF плъгина за "люлеене" на файлове, специално антивирусно приложение или нещо подобно.

За съжаление, има и недостатък: почти всички злонамерени програми също се прилагат лесно, ако потребителят не си направи труда да получи антивирусна програма.