Забранен - ​​каква е тази дума?

Anonim

Бан - това са неприятните последствия, които очакват всеки, който се държи по неподходящ начин, когато играе, говори на форума и т.н. Но много хора дори не мислят за това, което послание от администратора с текста "Аз ще ви забраня". Какво е това? Как да отговорим на това?

Какво представлява забраната?

Много хора се губят, когато от администрацията идва съобщението „Аз ще ви забраня“. Какво означава това? Как да действаме в такава ситуация? Всъщност, няма нужда да се паникьосвате - по-добре е веднага да се справите с всичко по ред.

Първо, трябва да знаете какво означава терминът "забрана", както и кой и как може да "забрани".

Забраната е заключване в профила ви, което не ви позволява да извършвате някакви действия по него за определено време. Можете да спечелите забрана по различни начини: от клетва и обиди за нарушения на правилата на играта или на сайта, където общувате или правите нещо друго. Затова най-добрият начин да се избягате от забраната е да прочетете правилно правилата, когато се регистрирате и винаги да ги спазвате. И тогава едва ли ще получите съобщение като "Ще ви забраня". Какво означава това, сега знаете. Време е да отидете на по-специални случаи.

Забрана в компютърните игри

Най-вероятно най-често срещаната забрана е в компютърните игри. Естествено, тази концепция засяга само многопотребителски проекти, в които много хора участват едновременно. Факт е, че ако играете в режим на един играч, тогава няма да имате никакво влияние върху никого, няма да безпокоите никого, няма да обидите никого. Вие сте свой администратор, така че никой не може да ви забрани. Но ако си играеш с други геймъри, тогава може да дойде предупреждение като "Ще те забраня". Какво е това и с какво може да бъде свързано?

В случай на компютърни игри, блокирането може да бъде различно, в зависимост от вида и тежестта на нарушението. Последното може да повлияе или директно на геймплея (например използването на мами), или на компонент близо до играта (комуникация в чата на играта). Можете да получите краткосрочна забрана и дългосрочно блокиране - и за особено сериозни нарушения те могат да блокират трайно профила Ви.

Ако сте администратор на сървъра, то определено трябва да знаете как да забраните играч. В "KS" и други екипи стрелците мами са много чести, така че трябва да следвате реда, така че потребителите да се чувстват комфортно на вашия сървър.

Какво да правим с забраната?

Така че, знаете какво означава „забрана“, но теорията е едно. И какво да правите, ако всъщност сте забранени? Как да се държим?

Първо, трябва да го вземете в ръка и в никакъв случай да не пишете незабавно обидни писма до администрацията, да правите искания или да диктувате условия. Винаги помнете, че сте само един от потребителите и администрацията решава абсолютно всичко на сървъра. Трябва да се запознаете с причините, поради които сте били забранени - най-често получавате съобщение или писмо с причини. Ако това не се случи - свържете се с администрацията за изясняване. И след това, въз основа на причините, можете да решите дали тази забрана е оправдана или не и ако не мислите така, можете да напишете писмо, в което можете да обясните позицията си по учтив начин, да докажете невинността и да се опитате да разберете ситуацията по културен и цивилизован начин. Е, ако разбирате, че всъщност сте нарушили правилата, по-добре изчакайте да излезе периодът на забраната - особено ако не е твърде голям. Или можете да помолите администрацията да ви прости - но това може да се направи само веднъж, а ако не сте били предупредени преди, но незабавно забранени.

Други забрани

Естествено, ключалката съществува не само в компютърните игри. Има много хора, които са били забранени от ВКонтакте или други социални мрежи, на форуми и т.н. Освен това, една забрана може, например, вашата интернет страница в търсачките за неподходящо съдържание - тогава вашият сайт няма да се появи в резултатите от търсенето.

Като цяло има огромен брой сфери, в които може да се прилага блокиране, както и не по-малко причини за забрана. Но сега знаете защо те могат да ви дадат забрана и как да се държат, ако това се случи.