Стартирайте враговете си: огнено кълбо в Minecraft

Anonim

Ако често играете Minecraft онлайн с други играчи и обичате да организирате битки помежду си, тогава тази статия със сигурност ще ви бъде полезна. В крайна сметка, това ще бъде въпрос на тема, с която ще бъде много по-лесно не само да спечели битката, но и да се защити от враждебните тълпи. Този невероятен предмет е огнено кълбо.

Minecraft има два начина да прави огън. Първият от тях е най-често използваният запалка. Но има и значителен недостатък: той може да се използва само в много ограничен радиус около плейъра.

И вторият начин е огнена топка. Как да го постигнем правилно, ще кажем.

Мнозина могат да мислят, че огнената топка изпада, когато убие адски слуз, но това не е вярно. Друг обект пада от тинестата тиня.

За да се получат съставките при изработването на огнено кълбо, е необходим друг артикул - прах от прах. Той е направен от пръчката на efreet и той от своя страна пада от efreet, който живее в Долния свят.

Как да получите пръчката ifrita

За да създадете огнено кълбо, трябва да убиете ефрита, която живее в Долния свят. За да стигнете до там, трябва да намерите обсидиан, след това да създадете запалка, да изградите и активирате портал. Но преди да отидете на лов, не забравяйте, че Долната Света е пълна с различни враждебни същества, много от които атакуват отдалеч. Затова се уверете, че вашата броня е достатъчно силна и може да издържи на многобройните атаки на такива тълпи като газ, efreet и svinozombi. Също така има смисъл да вземете няколко огнеустойчиви отвари с вас, тъй като efreet запали жертвата по време на атаката.

Ако имате нужда от ifrit, тогава потърсете сгради в Долния свят - там почти винаги има разпръсквачи. Но бъдете внимателни: винаги има много такива същества на такива места, така че предварително пийте огън.

Когато добивате стрехите, започва етап на изработване. Поставете тази съставка на занаятчийския панел и вземете два праха за огън от всяка пръчка. За да се създаде една огнена топка, е необходим един прах. По този начин е възможно да се изработят две топки от един прът (с останалите съставки). Следващият ще има нужда от барут.

Как да получите барут

Има три основни начина да направите това.

Първият начин е убиването на пълзящо растение. Има вероятност няколко единици барут да изпаднат от това творение. Но ловът на шипове е доста рисковано занимание, защото ако се приближите твърде много, той ще експлодира и ще причини много щети на играча. Барут в експлозия не може да падне.

Въпреки това, когато ловувате за пълзящи растения, можете да получите достатъчно количество барут най-ефективно и за кратко време.

Вторият начин е да се търси съкровищницата. Понякога се оказва, че намира барут в сандъците, но поне е глупаво да го правиш нарочно, тъй като ще отнеме повече от един ден, преди да намериш заветната ракла на барута.

Третият метод е бартерът . Можете да намерите село и да разменяте барут за някои неща, необходими на местното население. Но този метод също е доста съмнителен, защото селата не се появяват толкова често, а още по-рядко жителите в тях искат да си разменят барута. Огнената топка, за съжаление, не може да се търгува - не се произвежда.

Когато прахът все още се добива, остава да се получи последният елемент - въглища. Това може да се направи и по два начина.

Как да получите въглища

Първият начин. Въглищата могат да се добиват в мината. Обикновено тя е плитка, понякога дори на повърхността.

Вторият начин. Можете да нарязвате дървесината и да го разтопявате в пещ на въглен - тя също ще работи.

Как да създадете огнено кълбо

След извличането на всички съставки, можете да продължите да занаятите. В Minecraft, огнено кълбо се създава само по един начин, за разлика от например факел, чиито съставки могат да бъдат поставени в произволен ред. Сложете барут във втората клетка на първия ред, прах под него, въглища отдолу. Готово!

За да хвърли завършената топка в противника, използвайте десния бутон на мишката. Когато се сблъска с блока, огънят ще гори.