Как да промените езика в "Телеграма": начини за iOS, Android, Windows

Anonim

След като хората инсталират телеграфни приложения на своите устройства, те са озадачени, тъй като русификацията липсва. Но няма нужда да се притеснявате, тъй като промяната на езика в „Телеграмата“ на някой, който не е в стандартния комплект, е възможна без особени затруднения.

Как да смените езика в “Телеграма” на различни операционни системи?

За да инсталирате език, който не е в приложението, трябва да изтеглите специален файл за локализация. За всяка операционна система има свои нюанси. Като цяло обаче общата инструкция е много подобна. Можете да изтеглите телефонната програма от официалните магазини, а приложението Telegram трябва да бъде изтеглено от официалния сайт на компютъра.

  • За iOS.

Трябва да въведете в търсенето името на ботровия телебот, да го изберете от списъка. Казва се Антон. След това трябва да напишете командата locale iOS. Bot ще предостави специален документ. Този файл ще помогне за русификацията на устройството. Ако се изисква друг език, след тази команда е необходимо да се посочи името на английски език. Трябва да изтеглите файла, като поставите иконата на стрелката. След като изтеглянето приключи, трябва да кликнете върху съобщението и след това да кликнете върху Приложи локализация.

  • За "Android".

Как да промените езика в "Телеграма" на "Android"? За да промените езика на Android, трябва да напишете бот, но променете функцията в командата от IOS на Android. Изтеглянето е същото. След като изтеглянето приключи, трябва да обърнете внимание на бутона за обслужване, който изглежда като три вертикални точки. Отваря се диалогов прозорец, в който трябва да изберете приложим файл за локализация. След това трябва да отидете в настройките на самото приложение и да промените езика.

  • За Windows.

Как да смените езика в "Телеграма" в уеб версията? За да промените езика на Windows, трябва отново да намерите Bot Anton. След това трябва да изтеглите файла, който той ще предостави в командата Local Windows. Трябва да кликнете с левия бутон върху документа. След това преминете към настройките и напишете на клавиатурата. Трябва да се отбележи, че там няма поле за въвеждане, просто трябва да отворите опциите и да въведете команда от клавиатурата. След това ще се появи специално меню, в което трябва да изберете езика за промяна в списъка. Тогава остава само да запазите промените. За съжаление, русификационният метод за приложението на Windows Phone не съществува в момента. Въпреки това, разработчикът съобщава, че този проблем ще бъде решен скоро.

Алтернативен метод за прилагане на русификация

Има и друга възможност за промяна на езика в „Телеграма“. Трябва да намерите бот ruslangbot. След това започнете диалога, като натиснете бутона Старт. След - изберете операционната система и вземете документа. Процесът на инсталиране е същият като описания по-горе. Каква е разликата между първия и втория метод? Факт е, че последният е подходящ само за руския език. Първият е за всеки.

Защо в телеграмата няма руснак?

Много хора знаят, че телеграмата е заявка от руския ръководител Павел Дуров. Съответно, потребителите отбелязват, че руският език, според логиката на нещата, трябва да бъде, ако не и най-важната, тогава една от наличните настройки. Това обаче не се случи. Защо? Дуров заяви в интервю, че това се дължи на някои нюанси.

Първо, Русия вече има социална мрежа, която ви позволява да обменяте съобщения. Става дума за "ВКонтакте", която в момента е една от най-популярните мрежи в постсъветското пространство.

И, второ, поради промените на пазара, за съжаление, в Русия сега нови проекти не могат да се развиват нормално. Ето защо Павел Дуров разработи тази програма за други страни, тъй като не смята за необходимо да инвестира в популяризирането на заявление в руския пазарен сегмент, тъй като може внезапно да блокира Роскомнадзор. Ето защо стандартът "Телеграма" на руски не може да бъде изтеглен.