Проход на играта "Шерлок Холмс: Престъпление и наказание": способностите на Холмс

Anonim

Трудно е да си представим една игра, в която главният герой ще бъде Шерлок Холмс, но който няма да принадлежи на търсещия жанр. Естествено, човек може да следва пътя на известен филм, в който героя е преосмислен и гениално игран от Робърт Дауни младши, но в повечето случаи компютърните проекти все още се придържат към класическата линия. Тя не се отклоняваше от нея и най-новата новост - „Шерлок Холмс: Престъпление и наказание“. В тази игра трябва да играете ролята на Шерлок, но в същото време ще имате възможност да превключвате между двата знака, съответно, можете да бъдете в ролята на Уотсън. Какво е необичайно е да се чака игра в тази игра, която се появи в продажба наскоро, само миналата есен? На първо място, трябва да се отбележи, че преминаването на играта "Шерлок Холмс: Престъпления и наказания" ще се състои от няколко случая, които ще бъдат свързани помежду си с един сюжет. По-подробно за това как точно трябва да ги разрешите, ще бъде написано в тази статия.

Шестте неща на Холмс

В повечето компютърни игри, които докосваха темата за творбите на сър Артър Конан Дойл, вие бяхте помолени да станете участник в едно голямо приключение, постепенно решавайки различни загадки. Почти винаги беше линейна и монотонна игра. "Шерлок Холмс: Престъпления и наказания" е проект, който е готов да предложи на потребителя нещо повече от просто търсене, което се различава от стотици други като него само в това, че включва такъв известен герой. Тази игра се състои от шест случая.

"Делото на Черния Петър" разказва за убийството на бивш моряк. Тук ще трябва да разработите три версии, всяка от които ще ви отведе до различни заподозрени - Хартли, Нелиган и Кърнс. Кой от тях е виновен - вие избирате. Второто нещо - "Мистерията на изчезналия влак" - ще бъде много по-необичайно. Тук ще трябва да разследвате изчезването на влака с чилийците. Има и някои завършек - мексиканците удавиха чилийския влак или го зазидаха в бетон; Чилийците може просто да са откраднали прототипа; Робинсън ги подреди и той се оказа измама. Третият случай - "Кръвната баня" - няма да ви даде голям брой заподозрени, но ще ви даде свобода при избора на мотив и оръжие за убийство. Убиецът е Питкин, но можеше да предотврати изземване, да бъде в състояние на параноя или просто да отмъсти, а и едно сребърно и ледено ножче можеше да бъде оръжието на убийството.

В случая с убийството на Аби-Грандж можеш да обвиняваш бандата, че е извършила престъпление, да я обвиняваш за домашно насилие или да стигнеш до истината и да обвиняваш Крокер. Но в случая с Драма Кю Гардънс има различни версии за това кой е убил Дън - те могат да бъдат членове на Божествения Синдикат, Алберт, Уайт и Хамиш (правилната). Въпреки това, можете също да назначите Алберт или Уайт за популяризирането на Хамиш и да ги обвините. Но последното нещо - "Разходка по лунната светлина" - първо ще ви се предложат грешни варианти - двойно убийство или грабеж, но тогава ще откриете истината - това беше отмъщението на Фоли. Както виждате, преминаването на играта "Шерлок Холмс: Престъпление и наказание" е по-скоро нелинейно и определено извънредно.

въображение

Така че, в тази игра, вашият герой не е просто герой с текстурите на известна детективска история. Това е наистина Шерлок Холмс, който е надарен с невъобразими умствени способности, което се отразява в играта под формата на три умения, достъпни за вашия характер. Първото е въображението, което е предизвикано от клавиша F. Ще забележите, че преминаването на играта "Шерлок Холмс: престъпления и наказания", използвайки този чип, ще стане не само по-лесно, но и много по-интересно. Как работи тази способност? Ако откриете някакво място, което ви дава известни съмнения, например, изглежда, че нещо липсва в общата картина, винаги можете да използвате въображението си. И ако нещо наистина не е, то въображението на Холмс ще нарисува този обект на екрана схематично. Това е много удобна способност, която ще ви помогне повече от веднъж и ще ви даде предимство пред престъпниците. Както виждате, играта "Шерлок Холмс: Престъпления и наказания" вече е много различна от другите проекти. Но, както бе споменато по-рано, има само три способности и само един е описан.

талант

Талантлив човек е талантлив във всичко ... Това определено се казва за вашия герой в играта "Шерлок Холмс: Престъпление и наказание". И в буквалния смисъл на думата. Второто умение се нарича "Талант" и се извиква с помощта на бутона Т. В този случай тя работи малко по-лесно - открива улики в най-простите места. Когато средният човек види отпечатъка на ботуша, Холмс ще открие размера на стъпалото, вида на ходене и възрастта на отпечатъка. Като цяло, талантът ще ви позволи да намерите нови улики, които след това могат да използват гения Шерлок Холмс. Играта ще ви предложи най-интересната способност, която винаги е била отличителната черта на Холмс.

удържане

Ако натиснете бутон В, играта ще спре и ще видите нов прозорец на екрана, който ще съдържа вече открити доказателства, с които Шерлок Холмс може да работи. Играта тук по някакъв начин прилича на известното забавление, наречено "Алхимия" - трябва да изберете две улики и да ги комбинирате помежду си, за да получите определен резултат - мотив, ефект, място, време и друга важна информация. Чрез свързването на доказателствата и данните, получени чрез дедуктивния метод, можете постепенно да стигнете до отговора на основния въпрос на всеки случай: "Кой е убиецът?" Трябва да признаете, че този подход изглежда поне извънредно и благоприятно отличава този проект на фона на други игри за Шерлок Холмс.

Други характеристики на пасажа

Както разбирате, никаква безплатна игра няма да ви предложи такива възможности. "Шерлок Холмс: Престъпления и наказания" е проект, който днес ще ви струва двадесет долара, но ще ви позволи да се потопите в тъмния и загадъчен свят на престъпността. В допълнение към описаните по-горе методи, други функции ще ви помогнат да разпръснете шест случая - възможността за превключване между символи, промяна на изгледи от първото и третото лице, подчертаване на елементи, с които можете да взаимодействате, и много други.